Jump to content

Easy Monitor Configurator


Recommended Posts

  • Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hi all -

 

Having a problem with even getting started here. When I run EMC, I get a Windows alert stating:

 

"LUA Files Not Installed ... Install Necessary LUA Files With EMC_Installer"

 

I click "OK" and the EMC Installer window opens up. It shows my DCS A-10C install path as blank (no data) and also says "LUA Files Not Modified".

 

When I press the "Install" button, nothing happens. When I press the "Close" button, it starts the process over again. My only recourse is to close via the window frame "X" button.

 

Obviously, the issue here is that EMC does not see my install directory, yet I can't see a way to rectify this.

 

W7Pro 64, everything done as Administrator, install directory is C:\Steam\steamapps\common\DCS A-10C Warthog.

 

Any ideas?

 

Thanks!

 

Harz

dcs_sig.jpg

Link to post
Share on other sites
Hi all -

 

Having a problem with even getting started here. When I run EMC, I get a Windows alert stating:

 

"LUA Files Not Installed ... Install Necessary LUA Files With EMC_Installer"

 

I click "OK" and the EMC Installer window opens up. It shows my DCS A-10C install path as blank (no data) and also says "LUA Files Not Modified".

 

When I press the "Install" button, nothing happens. When I press the "Close" button, it starts the process over again. My only recourse is to close via the window frame "X" button.

 

Obviously, the issue here is that EMC does not see my install directory, yet I can't see a way to rectify this.

 

W7Pro 64, everything done as Administrator, install directory is C:\Steam\steamapps\common\DCS A-10C Warthog.

 

Any ideas?

 

Thanks!

 

Harz

there was a post about EMC not working with Steam - I think

err..

copy all to a DCS default dir?

| VR goggles | Autopilot panel | Headtracker | TM HOTAS | G920 HOTAS | MS FFB 2 | Throttle Quadrants | 8600K | GTX 1080 | 64GB RAM| Win 10 x64 | Voicerecognition | 50" UHD TV monitor | 40" 1080p TV monitor | 2x 24" 1080p side monitors | 24" 1080p touchscreen |

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Hey all~

Did a clean install of ver 1.08 (several times) Come to find out the reason for it crashing to desktop was because I changed the monitor resolution to what it was for the last version (I have 2 monitors, each 1920x1080~ 1080p) which was 3840x1080... When I tried to run A10 it would give me an appcrash dialog, and put me to the debrief screen.

I set it back to 1920x1080 and it works fine~ BTW I still have my custom EMC file loaded~

Any help here??

 

Thanx!

Link to post
Share on other sites

EMC has decided to save files incorrectly. Fresh install. Missing top half of the file.

 

{

x = 2902;

y = 118;

width = 384;

height = 384;

}

{

x = 0;

y = 0;

width = 1920;

height = 1200;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = 1.6;

}

}

 

RIGHT_MFCD =

{

x = 2162;

y = 89;

width = 370;

height = 370;

}

 

CDU =

{

x = 2187;

y = 592;

width = 285;

height = 285;

}

 

UIMainView = Viewports.Center

 

 

 

Back to manual edits.

 

Cj

Link to post
Share on other sites

<tears hair out>

 

hey guys, DCS doesnt seem to be able to recognise the monitor profile in the options menu, Ive made sure that Ive done everything that everyones said.

maybe a team viewer session will fix this?:helpsmilie::smilewink::joystick:

Link to post
Share on other sites

As said above it looks like EMC is not saving the header info At present which would explain why you don't see the profiles.

Hornet, Super Carrier, Warthog & (II), Mustang, Sabre, Combined Arms, FC3, Nevada, Gulf, Normandy, Syria AH-6J

i9 10900K @ 5.0GHz, Gigabyte Z490 Vision G, Cooler Master ML120L, Gigabyte RTX3080 OC Gaming 10Gb, 64GB RAM, Reverb G2 @ 2480x2428, TM Warthog, Saitek pedals & throttle, DIY collective, TrackIR4, Cougar MFDs, vx3276-2k

Combat Wombat's Airfield & Enroute Maps and Planning Tools

 

cw1.png

Link to post
Share on other sites

start a new <monitor.profile.NAME>.lua

 

i think its something with windows security

and its with used file name

 

another filename fixed it for me

| VR goggles | Autopilot panel | Headtracker | TM HOTAS | G920 HOTAS | MS FFB 2 | Throttle Quadrants | 8600K | GTX 1080 | 64GB RAM| Win 10 x64 | Voicerecognition | 50" UHD TV monitor | 40" 1080p TV monitor | 2x 24" 1080p side monitors | 24" 1080p touchscreen |

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Greetings Icemaker, quick question DCS: A-10c is installed via Steam on a drive other then C: "F:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\dcs a-10c warthog" It seems that The EMC as well as the LUA installer cannot find the path to the program nor will it allow any method to point it to it's location is there a command line that can be run or a ini file that could be used to point it at the correct location?

 

 

Regards

Kevin

_________________________________________

Win7 x64, I7-950 HD 5800 ThrustMaster Hotas WartHog, IRTracker 5, ThrustMaster Saitek Pro Flight Rudder, MFD Couger V2

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
@icemaker: the CDU screen seems to be from the MFD section. is there a way to get readout from the CDU from the right hand panel (NOT MFD)?

btw great tool!! thx for that!

cheers flex

err ..

I'm of the opposite impression

.. it's the CDU's own screen

you can compare the Font and the width/height

.. makes sense also (CDU = CDU, MFCD = all kinds of MFCD)

| VR goggles | Autopilot panel | Headtracker | TM HOTAS | G920 HOTAS | MS FFB 2 | Throttle Quadrants | 8600K | GTX 1080 | 64GB RAM| Win 10 x64 | Voicerecognition | 50" UHD TV monitor | 40" 1080p TV monitor | 2x 24" 1080p side monitors | 24" 1080p touchscreen |

Link to post
Share on other sites

Ok I had EMC working and then something changed and now I cannot get the mfds or RWR to display. I have two 1920x1080 monitors and have in game res set to 3840X1080. Nothing will display! Here is my lua file that emc creates..

 

_ = function(p) return p; end;

name = _('Mike');

Description = 'Mike'

Viewports =

{

Center =

{

x = 0;

y = 0;

width = 1920;

height = 1080;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = 1.77777777777778;

}

}

RIGHT_MFCD =

{

x = -412;

y = 94;

width = 372;

height = 372;

}

LEFT_MFCD =

{

x = -1823;

y = 99;

width = 372;

height = 372;

}

RWR =

{

x = -1068;

y = 391;

width = 202;

height = 202;

}

UIMainView = Viewports.Center

 

I have also tried changing the res in the lua file to 3840X1080 but it does not help. Any help is appreciated as i have just bought the cougar mfd's and want to use them on my monitor.

Link to post
Share on other sites
Ok I had EMC working and then something changed and now I cannot get the mfds or RWR to display. I have two 1920x1080 monitors and have in game res set to 3840X1080. Nothing will display! Here is my lua file that emc creates..

delete 'mike' and start over

(I think its a file permissoins bug, seen this before)

_ = function(p) return p; end;

name = _('Mike');

Description = 'Mike'

Viewports =

{

Center =

{

x = 0;

y = 0;

width = 1920;

height = 1080;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = 1.77777777777778;

}

or delete everything after this (and start over)

 

}

RIGHT_MFCD =

{

x = -412;

 

values like this - i think - cannot be negative, is the problem - i think

 

.. I have also tried changing the res in the lua file to 3840X1080 but it does not help. Any help is appreciated as i have just bought the cougar mfd's and want to use them on my monitor.

the res should be changed typing directly into you OPTIONS / RESOLUTION box

and DCS will calculate the aspect for u

| VR goggles | Autopilot panel | Headtracker | TM HOTAS | G920 HOTAS | MS FFB 2 | Throttle Quadrants | 8600K | GTX 1080 | 64GB RAM| Win 10 x64 | Voicerecognition | 50" UHD TV monitor | 40" 1080p TV monitor | 2x 24" 1080p side monitors | 24" 1080p touchscreen |

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Problems since 1.1.0.9

 

Does anyone else encounter problems with displaying EMC configurated viewports since upgrading to DCS Warthog vers. 1.1.0.9?

After launching the game, all displays (RWR, MFDs, a.s.o.) are displayed in the upper left corner of the main display, one on the other.

sharkfin out!

Support your local AirTransportWing !

1st rig: i5 6600k@4.3 GHz~ AORUS GTX 1080Ti ~ ASUS Z170 Gaming Pro ~32 GB DDR-4 3000 Rip-Jaws V~ Samsung 860 EVO 1TB + 840 EVO 240GB SSD + WD Blue 1TB HDD ~ WIN 10 64-bit ~ 43" Samsung UHD QLED TV ~ DelanClip@TrackIR 5 ~ TM Warthog no.2 ~Saitek rudder pedals~ 2 TM MFDs on 2nd 27"display ~ Buddyfox A-10 UFC ~ CDU/AAP panel ~ ARC-210 (WIP)

2nd rig: Ryz 5 2600@4.1 GHz, GTX970, 16GB DDR4@3200, X52pro, PS3cam w/ DELAN clip, 24"displ, Samsung 250 SSD Win10 64bit

 

Link to post
Share on other sites

sharkfin out!

Support your local AirTransportWing !

1st rig: i5 6600k@4.3 GHz~ AORUS GTX 1080Ti ~ ASUS Z170 Gaming Pro ~32 GB DDR-4 3000 Rip-Jaws V~ Samsung 860 EVO 1TB + 840 EVO 240GB SSD + WD Blue 1TB HDD ~ WIN 10 64-bit ~ 43" Samsung UHD QLED TV ~ DelanClip@TrackIR 5 ~ TM Warthog no.2 ~Saitek rudder pedals~ 2 TM MFDs on 2nd 27"display ~ Buddyfox A-10 UFC ~ CDU/AAP panel ~ ARC-210 (WIP)

2nd rig: Ryz 5 2600@4.1 GHz, GTX970, 16GB DDR4@3200, X52pro, PS3cam w/ DELAN clip, 24"displ, Samsung 250 SSD Win10 64bit

 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

I'm having an issue getting this to work. As I understand it you simply start ecm click new,name it,save it, check what you want, manouver where you want, save again, start the sim, imput combined res, then play? My main monitor is a 42" plasma and my secondary is an Acer 19" wide screen.


Edited by strike277

Your Search-Fu is far better than mine!

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...