Jump to content

DCS MP Server List Bug  

2 members have voted

  1. 1. Anyone else still affected by this bug?



Recommended Posts

I've posted on this in the past (since the issue was first reported) with no results, but I found something interesting today. 

Situation:

I start DCS, go to multiplayer and it populates the list of servers. Join a server and disconnect. Whether its 5 mins or 5 hours, the next time it populates the server list it only shows a fraction of the servers. If I attempt to connect via direct IP, it says the server is offline. I can go to main menu or exit game and that doesn't seem to remedy the issue. I can continually refresh and after 10-15 attempts it will show the full list again. The only surefire method I've found as a remedy is not to log off, but to restart the entire PC.

Actions Taken:

- Ensured ports are forwarded via Router

- Ensured ports are forwarded via Windows Firewall

- Flushed DNS

- Disabled Windows Firewall

- Disabled Router Firewall

- DMZ'd PC in the Router

- Contacted ISP made sure no traffic is being blocked and ports are open

- Reinstalled vcdist's from Distr folder

- Run Repair

- Fresh Install (multiple times over the years, currently on open beta)

- Run in administrative mode

- Created an ..\Saved Games\DCS.openbeta\Config\autoexec.cfg

Quote

net.force_ipv4_lan = true

Then

Quote

net.force_ipv4_lan = true
net.max_getinfo_rate = 1000

- Run out of administrative mode

- Removed port forwarding

- Reviewed logs for errors

 

Now when I reviewed the logs this is the interesting part I found:

Quote

2021-11-22 19:30:56.697 INFO    NET: disconnected: 0 
2021-11-22 19:30:56.704 INFO    NET: disconnected from server
2021-11-22 19:30:56.750 INFO    NET: client has stopped
2021-11-22 19:30:57.754 INFO    Dispatcher: Stop
2021-11-22 19:31:06.085 INFO    Config: netview stopped
2021-11-22 19:31:06.183 INFO    TERRAIN: lSystem::CleanScenes()
2021-11-22 19:31:06.198 INFO    VISUALIZER: StopSimulation
2021-11-22 19:31:06.207 INFO    VISUALIZER: Stopped collection of statistic.
2021-11-22 19:31:06.577 INFO    EDCORE: (dDispatcher)enterToState_:3
2021-11-22 19:31:06.749 INFO    NET: client has started
2021-11-22 19:31:06.750 INFO    NET: Using LEDBAT for UDP congestion control.
2021-11-22 19:31:07.619 INFO    NET: got 1189 servers from the master.
2021-11-22 19:33:00.207 INFO    NET: got 1188 servers from the master.
2021-11-22 19:35:45.468 INFO    NET: got 1195 servers from the master.
2021-11-22 19:36:18.824 INFO    NET: client has stopped
2021-11-22 19:36:18.826 INFO    APP: Screen: MainMenu
2021-11-22 19:36:20.217 INFO    NET: client has started
2021-11-22 19:36:20.217 INFO    NET: Using LEDBAT for UDP congestion control.
2021-11-22 19:36:21.069 INFO    NET: got 1193 servers from the master.
2021-11-22 19:36:30.853 INFO    NET: got 1192 servers from the master.
2021-11-22 19:38:14.485 INFO    NET: client has stopped
2021-11-22 19:38:14.486 INFO    APP: Screen: MainMenu
2021-11-22 19:38:15.715 INFO    EDCORE: (dDispatcher)enterToState_:5
2021-11-22 19:38:15.748 INFO    APP: application shutdown

Now in this log you'll see I disconnected from a server and started pulling servers from the master. The first 1189 servers from master it says it got, only displayed 278 servers on the server list for me. Each time I refreshed ranged from ~200 to ~550 servers listed, but it got 1100+ from the master. This leads me to believe that my ports, pc, and ISP have nothing to do with the issue. 

Does anyone have any idea what is going on? Or how to fix it? I've been struggling with this issue for a few years now. Been flying in the DCS Community since Flaming Cliffs 2.

dcs.log debrief.log DxDiag.txt


Edited by Sn0w_Lynx
Added more actions taken.

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Rig: :joystick: :pilotfly:

AMD FX8350 8 core @ Stock Clock

G. Skill X Series 32GB (4x 8GB) @ 2200Mhz OC

GTX 1070 8GB

Corsair H110 Liquid Cooler

 

Link to comment
Share on other sites

On 11/23/2021 at 5:20 PM, FoxOne007 said:

Could this be because this is a legacy version? I’d recommend switching over to current stable or Open Beta

Stated in initial post currently on open beta. "- Fresh Install (multiple times over the years, currently on open beta)" Tried both, but most of the servers are on open beta. Release build seems pointless to have installed

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Rig: :joystick: :pilotfly:

AMD FX8350 8 core @ Stock Clock

G. Skill X Series 32GB (4x 8GB) @ 2200Mhz OC

GTX 1070 8GB

Corsair H110 Liquid Cooler

 

Link to comment
Share on other sites

Haven't gone through the vigorous testing as you have done, but i also suffer from the server list not displaying everything.

Most of the time when playing with friends i have to ask them for an IP, as that works for me, even though the server is not displayed at all.

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...