Jump to content

screen twitching after update: help pls!


Recommended Posts

Posted (edited)

Hi,

 

Updated and went to have a look a the marianas (looks awesome) however my screen twitches (hard to explain) every few seconds. Switched to another map and I have the same thing. Om my second screen I had a popup with a script not being run correctly (completely). Since it was on another screen than my DCS I gave it no thought. Now my game feels like it has a nervous twitch I wish I had.

 

What can I do? is there some option I can run to check the files?

ps. I don't use VR


Edited by Double Dutch

-----

Don't practise till you got it right.

Practise till you don't do it wrong

Link to comment
Share on other sites

Try running a repair on DCS to see if that helps.

 

Also, try deleting your FXO and metashaders folders

  • Like 1

Windows 10 Home ¦ Z370 AORUS Gaming K3 motherboard ¦ i5-8600K oc to 4.3GHz ¦ 48GB Corsair PC4 memory @ 3000MHz ¦ Samsung 960 EVO M.2 SSD for OS, Samsung 860 EVO 1TB SSD for DCS ¦ ASUS ROG GTX 2060 Super 8GB ¦ Virpil WarBRD base with VFX grip, Thrustmaster A10c and F/A-18 grips ¦ VKB Gunfighter Mk2 and MCG ¦ Thrustmaster Warthog Throttle ¦ MFG Crosswinds ¦ Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
16 minutes ago, hornblower793 said:

Try running a repair on DCS to see if that helps.

 

Also, try deleting your FXO and metashaders folders

repair fast or slow no effect.

Deleted FXO & metashaders2 folder, no effect. 😞


Edited by Double Dutch

-----

Don't practise till you got it right.

Practise till you don't do it wrong

Link to comment
Share on other sites

What graphics card and drivers do you have?

 

Also - please could you attach a copy of your DCS logfile to see if there are any clues in there

Windows 10 Home ¦ Z370 AORUS Gaming K3 motherboard ¦ i5-8600K oc to 4.3GHz ¦ 48GB Corsair PC4 memory @ 3000MHz ¦ Samsung 960 EVO M.2 SSD for OS, Samsung 860 EVO 1TB SSD for DCS ¦ ASUS ROG GTX 2060 Super 8GB ¦ Virpil WarBRD base with VFX grip, Thrustmaster A10c and F/A-18 grips ¦ VKB Gunfighter Mk2 and MCG ¦ Thrustmaster Warthog Throttle ¦ MFG Crosswinds ¦ Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

@hornblower793 STRIX 3080 Gaming, latest driver

dcs.log

dcs.log.old

 

The old one was before the file deletion I think.

 

Deleting the metashaders folder, are those the errors I am now getting? They are not there in the 'old' log

 

(I will put those 2 folders back)


Edited by Double Dutch

-----

Don't practise till you got it right.

Practise till you don't do it wrong

Link to comment
Share on other sites

No - the errors in your log are seen by all of us. There is nothing obvious in there (to me at least).

 

I have just tried mine in pancake mode and don't get the same stuttering (I run a 2060s) - did you do a clean install of the latest drivers and do you run any overclocking on the card or cpu?

 

It might also be worth clearing your graphics card cache (C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\NV_Cache)

Windows 10 Home ¦ Z370 AORUS Gaming K3 motherboard ¦ i5-8600K oc to 4.3GHz ¦ 48GB Corsair PC4 memory @ 3000MHz ¦ Samsung 960 EVO M.2 SSD for OS, Samsung 860 EVO 1TB SSD for DCS ¦ ASUS ROG GTX 2060 Super 8GB ¦ Virpil WarBRD base with VFX grip, Thrustmaster A10c and F/A-18 grips ¦ VKB Gunfighter Mk2 and MCG ¦ Thrustmaster Warthog Throttle ¦ MFG Crosswinds ¦ Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
4 minutes ago, hornblower793 said:

No - the errors in your log are seen by all of us. There is nothing obvious in there (to me at least).

 

I have just tried mine in pancake mode and don't get the same stuttering (I run a 2060s) - did you do a clean install of the latest drivers and do you run any overclocking on the card or cpu?

 

It might also be worth clearing your graphics card cache (C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\NV_Cache)

 

The OLD file doesn't have them? Which was created today too.

 

My guess is that something went wrong while downloading the latest beta... I got an error of some sorts.. some script not running correctly

 

It even flickers when I am in a mission but not yet flying

 

If I reinstall DCS, will I lose all my throttle/graphic settings?


Edited by Double Dutch

-----

Don't practise till you got it right.

Practise till you don't do it wrong

Link to comment
Share on other sites

You shouldn't do - they are stored in the Saved Games > Config folder - I periodically take a copy of this so that I can restore it in the case of any issues

Windows 10 Home ¦ Z370 AORUS Gaming K3 motherboard ¦ i5-8600K oc to 4.3GHz ¦ 48GB Corsair PC4 memory @ 3000MHz ¦ Samsung 960 EVO M.2 SSD for OS, Samsung 860 EVO 1TB SSD for DCS ¦ ASUS ROG GTX 2060 Super 8GB ¦ Virpil WarBRD base with VFX grip, Thrustmaster A10c and F/A-18 grips ¦ VKB Gunfighter Mk2 and MCG ¦ Thrustmaster Warthog Throttle ¦ MFG Crosswinds ¦ Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, hornblower793 said:

You shouldn't do - they are stored in the Saved Games > Config folder - I periodically take a copy of this so that I can restore it in the case of any issues

OK then I will remove and reinstall the beta version

-----

Don't practise till you got it right.

Practise till you don't do it wrong

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

@hornblower793

 

Seems like I am jinxed, removed the version, installing 2.7 and now seems to stop downloading/unpacking. Stuck like this for several minutes now.

 

image.png

When I try to stop the update, cancel won't work, my tas kmanager is not even able to kill this process wtf is going on here....

 


Edited by Double Dutch

-----

Don't practise till you got it right.

Practise till you don't do it wrong

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...