Jump to content

multi monitor picture request !


hannibal
 Share

Recommended Posts

  • Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

woohoo!

 

AMD X2 4800+, 2 x 20" screens, each running 1600x1200, NVidia 7800GT in horizontal span mode, BlackShark running in full screen mode. Adding the Shkval and ABRIS to the second screen costs almost zero FPS.

 

ScreenShot_001_small.jpg

 

Description = 'Camera on Left Monitor, Shkval and ABRIS on the right'
Viewports =
{
    Center =
    {
         x = 0;
         y = 0;
         width = screen.width / 2;
         height = screen.height;
         viewDx = 0;
         viewDy = 0;
         aspect = screen.aspect / 2;
    }
}

Shkval =
{
    x = screen.width  / 2;
    y = screen.height / 4;
    width = screen.width / 4;
    height = screen.height /2;
}

ABRIS =
{
    x = screen.width *(3 / 4);
    y = 0;
    width = screen.width / 4;
    height = screen.height;
}


Edited by zorlac
Link to comment
Share on other sites

I still got a problem with the multi monitor support...

 

I'm running DCS in Window mode on two screens.

 

This setting works:

 

Monitor Setup:

Left: 1280x1024

Right: 1280x1024

 

options.lua:

["height"] = 1024,

["resolution"] = "3840x1024", res = 3 times 1280

["civTraffic"] = 1,

["width"] = 3840,

 

2monitortest.lua:

Description = '2MonitorTest'

Viewports =

{

Center =

{

x = 1280;

y = 0;

width = 1280;

height = 1024;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = 16/10;

}

}

ABRIS =

{

x = 2560;

y = 0;

width = 1280;

height = 1024;

}

 

 

 

Up to now I understand.

 

But if I change the LEFT monitor to his native res of 1680x1050 I get a damaged screen (you cannot read anything).

If've changed the overall resolution to 4240 (2x 1280 + 1650) but It won't work. Any other ideas ?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

woohoo!

 

AMD X2 4800+, 2 x 20" screens, each running 1600x1200, NVidia 7800GT in horizontal span mode, BlackShark running in full screen mode. Adding the Shkval and ABRIS to the second screen costs almost zero FPS.

 

ScreenShot_001_small.jpg

 

Description = 'Camera on Left Monitor, Shkval and ABRIS on the right'
Viewports =
{
    Center =
    {
         x = 0;
         y = 0;
         width = screen.width / 2;
         height = screen.height;
         viewDx = 0;
         viewDy = 0;
         aspect = screen.aspect / 2;
    }
}

Shkval =
{
    x = screen.width  / 2;
    y = screen.height / 4;
    width = screen.width / 4;
    height = screen.height /2;
}

ABRIS =
{
    x = screen.width *(3 / 4);
    y = 0;
    width = screen.width / 4;
    height = screen.height;
}

 

Zorlac, This is exactly what I am looking to do except my main screen (right)(center)is 1920x1200 and my left screen is 1680x1050. What would I need to change in your sample files to move the Abris and Shkval to the left screen instead of right? XP by the way, horizontal span mode 3360x1050 full screen.

 

Thanks

 

Out


Edited by PoleCat
Link to comment
Share on other sites

Zorlac, This is exactly what I am looking to do except my main screen (right)(center)is 1920x1200 and my left screen is 1680x1050. What would I need to change in your sample files to move the Abris and Shkval to the left screen instead of right? XP by the way, horizontal span mode 3360x1050 full screen.

 

I`m no expert on this... in fact I totally hosed my install somehow and had to remove and reinstall it. Dont take any advice from me :)

 

I *THINK* my config should work on any dual screen horizontal span screen, because I have no hard coded sizes, its calculates from the screen size supplied instead.

Link to comment
Share on other sites

Help

 

What would the settings needed with this:

 

center monitor: 21" CRT Max res is 1600*1200

Side monitor: 15" CRT, Max res 1024*768

 

Playing the game in 1280*1024.

 

I would like to have a least the ABRIS on the small monitor, ABRIS/SHKVAL would be great though. I tried to figure it out by my self, I guess I'm just too dumb:wacko:

 

*EDIT*

 

Well, after much fiddling around, I manage to make it work, with my usual playing resolution ie. 1280*1024... Took a lot of testing and some swearing..

 

I was able to slect 3560*1024 for the sim resolution, ABRIS & SHKVAL fits nicely on my 15"

 

Description = '2MonitorTest'

Viewports =

{

Center =

{

x = 0;

y = 0;

width = 1280;

height = 1024;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = 4/3;

}

}

 

Shkval =

{

x = 1280;

y = 301;

width = 562;

height = 422;

}

 

ABRIS =

{

x = 1842;

y = 128;

width = 462;

height = 768;

}

 

 

 

["graphics"] =

{

["multiMonitorSetup"] = "2monitortest",

["color"] = "32",

["heatBlr"] = 1,

["scenes"] = "medium",

["water"] = 2,

["fullScreen"] = false,

["visibRange"] = "Low",

["aspect"] = 1.3333333333333,

["textures"] = 1,

["shadows"] = 1,

["display_mode"] =

{

["avi"] =

{

["bpp"] = 32,

["resolution"] = "640x480",

["full_screen"] = false,

["aspect"] = 1.333333333,

["height"] = 480,

["width"] = 640,

}, -- end of ["avi"]

}, -- end of ["display_mode"]

["effects"] = 3,

["lights"] = 2,

["haze"] = 1,

["terrPrld"] = "20",

["height"] = 1024,

["resolution"] = "2560x1024",

["civTraffic"] = 1,

["width"] = 2560,

}, -- end of ["graphics"]

 

The read only step was crucial for me, and made all the difference


Edited by pitbull
made it work

MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.

Link to comment
Share on other sites

as originator of this post...i want to thank all of you for your pics and response...it was more than i expected..

 

congrats to those who have there setup running...i am so jealous.

 

but can some one take the pictures a step further...as in

 

A picture showing (3) THREE MONITORS...which

1 monitor for in game

1 monitor for SKHVAL

and 1 monitor ABRIS AMSS....

 

VIDEO WOULD BE AWESOME...

 

helpful to include system specs and O/S for those who have not specified in their picssss...

find me on steam! username: Hannibal_A101A

http://steamcommunity.com/profiles/76561197969447179

Link to comment
Share on other sites

What would the settings needed with this:

 

center monitor: 21" CRT Max res is 1600*1200

Side monitor: 15" CRT, Max res 1024*768

 

Playing the game in 1280*1024.

 

I would like to have a least the ABRIS on the small monitor, ABRIS/SHKVAL would be great though. I tried to figure it out by my self, I guess I'm just too dumb:wacko:

 

*EDIT*

 

Well, after much fiddling around, I manage to make it work, with my usual playing resolution ie. 1280*1024... Took a lot of testing and some swearing..

 

I was able to slect 3560*1024 for the sim resolution, ABRIS & SHKVAL fits nicely on my 15"

 

Description = '2MonitorTest'

Viewports =

{

Center =

{

x = 0;

y = 0;

width = 1280;

height = 1024;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = 4/3;

}

}

 

Shkval =

{

x = 1280;

y = 301;

width = 562;

height = 422;

}

 

ABRIS =

{

x = 1842;

y = 128;

width = 462;

height = 768;

}

 

 

 

["graphics"] =

{

["multiMonitorSetup"] = "2monitortest",

["color"] = "32",

["heatBlr"] = 1,

["scenes"] = "medium",

["water"] = 2,

["fullScreen"] = false,

["visibRange"] = "Low",

["aspect"] = 1.3333333333333,

["textures"] = 1,

["shadows"] = 1,

["display_mode"] =

{

["avi"] =

{

["bpp"] = 32,

["resolution"] = "640x480",

["full_screen"] = false,

["aspect"] = 1.333333333,

["height"] = 480,

["width"] = 640,

}, -- end of ["avi"]

}, -- end of ["display_mode"]

["effects"] = 3,

["lights"] = 2,

["haze"] = 1,

["terrPrld"] = "20",

["height"] = 1024,

["resolution"] = "2560x1024",

["civTraffic"] = 1,

["width"] = 2560,

}, -- end of ["graphics"]

 

The read only step was crucial for me, and made all the difference

 

This set up works in single player, but as son as I use the Mutliplayer .exe, The in game menu is porked, seems like i'm missing ton bootom part of the menu. I can't even hit the join and the fly button, as they are hidden god knows where. I tried to "extrapolate" or guess the postion of the buttons, guided by my mate online, seems like the menu just stops tehre and cut the bottom part.

 

Any idea?:joystick:

MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.

Link to comment
Share on other sites

Does anyone know why, in order to have the second screen on the right of the primary, we need to have a 'fake' screen on the left? I tried it last night using some of the configurations noted in this thread but my screen resolution proved to be to high for my card to handle at any reasonable FPS. My virtual screens were 1280x1050 + 1680x1050 + 1280x1050 and I am offsetting the display so the main pit displays on the 1680x1050 screen and the other displays show on the right 1280x1050 screen. Any attempt that I tried with only two screens defined (with the secondary display on the right) would result in the pit display being offset to the left and partially outside my primary monitor.

 

FYI: XP, Nvidia9600GT, Dual Display mode, 1x1680x1050 LCD, 1x1280x1024 LCD

  • Like 1

Fridge

----------

Things which do you no good in aviation:

1) Altitude above you;

2) Runway behind you;

3) Fuel in the truck;

4) The airspeed you don't have.

Link to comment
Share on other sites

Well I bought another monitor to try this multi monitor thing. It's an Acer 22" widescreen 16:10. I also have a 20" Samsung 4:3

 

The desktop resolutions are 22" WS 1680x1050 and 20" 1280X1024

 

I finally got the Shkval and ABRIS on the Samsung but my main picture is distorted.

 

this is my 2monitortest.lua

 

Description = '2MonitorTest'

Viewports =

{

Center =

{

x = 0;

y = 0;

width = 2960;

height = 1050;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = 16/10;

}

}

Shkval =

{

x = 2960;

y = 335;

width = 640;

height = 380;

}

ABRIS =

{

x = 3600;

y = 0;

width = 640;

height = 1024;

}

 

And this is what I have in options.lua

 

["height"] = 1050,

["resolution"] = "4240x1050",

["civTraffic"] = 0,

["width"] = 4240,

 

Here are some pics

 

In the 2nd picture I had to add 1280 to get the screen centered.

In the 3rd one I was zoomed all the way out and the cockpit is not centered. Where did I go wrong?

429972822_DJJtZ-O.jpg.36df5ea9e76477b74b7b894e58039e79.jpg

429972819_4kp7o-O.jpg.818bc94ac2b1e59d28663d295d70e1e8.jpg

429977559_mGcNw-O.jpg.a016996b8975347f6cc0b4b34f6e7bd9.jpg

Link to comment
Share on other sites

I tried setting up my 7" touchscreen to display ABRIS and I got it all working but framerate wasn't very good at all. Like dwpenney already mentioned even though you use 2 screens you still have to setup the lua file configuration as if you were displaying with 3 screens. Also I couldn't get the game to start with full screen mode and it would work in windowed mode only.

 

my system: E8500 @ 3.8GHz / 2x HD4870 in CF / XP Pro SP3 / 4GB RAM

 

What is the catch to be able to run full screen mode with more then 1 monitor?

No longer active in DCS...

Link to comment
Share on other sites

I have tried everything in this post with no luck, I have a 22" @ 1680x1050 and a 19" @ 1600x1200 and no matter what I do I cant get the abris to be shown, I can get the picture to stretch across both monitors but no abris, what could I be doing wrong?

Intel E6600 @ 2.4 GHz Zalman Cooler

EVGA 680I MoBo

EVGA 8800 GTX 764 MB

4GB Corsair XMS2 DDR2 PC8400 W/ Cooler

SB X-fi ExtremeGamer

Galaxy 1000 W PSU

WD 250GB SATA2

WD 250GB SATA2

2 Sony DVD Burner's

WinXP x32 Sp3

DX 10 w/ hotfix1

Saitek X-52

IR4 Pro with Trackclip Pro

Link to comment
Share on other sites

Does anyone know why, in order to have the second screen on the right of the primary, we need to have a 'fake' screen on the left? I tried it last night using some of the configurations noted in this thread but my screen resolution proved to be to high for my card to handle at any reasonable FPS. My virtual screens were 1280x1050 + 1680x1050 + 1280x1050 and I am offsetting the display so the main pit displays on the 1680x1050 screen and the other displays show on the right 1280x1050 screen. Any attempt that I tried with only two screens defined (with the secondary display on the right) would result in the pit display being offset to the left and partially outside my primary monitor.

 

FYI: XP, Nvidia9600GT, Dual Display mode, 1x1680x1050 LCD, 1x1280x1024 LCD

 

Does your screeen look like my pictures in the post below your's.

Link to comment
Share on other sites

Well after about 2 hours of thought and an hour of trial and error I got it to work, here is waht I did, screw the 2monitor test and I didnt touch the options.lua at all.

All I did was edited the shkval+camera.lua

 

Description = 'Shkval on the left monitor, camera on the right'

Viewports =

{

Center =

{

x = 0;

y = 0;

width = 1600;

height = 1200;

viewDx = 0;

viewDy = 0;

aspect = screen.aspect / 2;

}

}

Shkval =

{

x = 1600;

y = 0;

width = 1600;

height = 500;

}

ABRIS =

{

x = 1600;

y = 400;

width = 1600;

height = 800;

}

 

My screen res is 3200x1200 and here is a screen shot with it working and all is good!

 

 

Anyone who is still having problems feel free to PM me and I will help you out as I now understand how this works.

Dual2.thumb.jpg.0857fe4196f49884a934378340671aba.jpg


Edited by NIL8R
forgot something

Intel E6600 @ 2.4 GHz Zalman Cooler

EVGA 680I MoBo

EVGA 8800 GTX 764 MB

4GB Corsair XMS2 DDR2 PC8400 W/ Cooler

SB X-fi ExtremeGamer

Galaxy 1000 W PSU

WD 250GB SATA2

WD 250GB SATA2

2 Sony DVD Burner's

WinXP x32 Sp3

DX 10 w/ hotfix1

Saitek X-52

IR4 Pro with Trackclip Pro

Link to comment
Share on other sites

NIL8R,

 

Glad you got it working. I'm not crazy about the compressed ABRIS though. I'm even thinking of removing the Shkval from the 2nd monitor in my setup all together.

 

Thanks for the offer of help. I know my problem can be fixed as someone else posted pretty much the same setup without the problems I'm having on the main screen. If I can't get it sorted I'll definitely PM you and try your method.

 

By the way. What are your system specs, and what OS are you using?

Link to comment
Share on other sites

Win XP sp3

EVGA 8800 GTX

EVGA 760I

4 GB Corsair DDR2

SB X-FI

Intel E6600 @ 2.4 GHz Zalman Cooler

EVGA 680I MoBo

EVGA 8800 GTX 764 MB

4GB Corsair XMS2 DDR2 PC8400 W/ Cooler

SB X-fi ExtremeGamer

Galaxy 1000 W PSU

WD 250GB SATA2

WD 250GB SATA2

2 Sony DVD Burner's

WinXP x32 Sp3

DX 10 w/ hotfix1

Saitek X-52

IR4 Pro with Trackclip Pro

Link to comment
Share on other sites

You can change the size of either or to your liking.

Intel E6600 @ 2.4 GHz Zalman Cooler

EVGA 680I MoBo

EVGA 8800 GTX 764 MB

4GB Corsair XMS2 DDR2 PC8400 W/ Cooler

SB X-fi ExtremeGamer

Galaxy 1000 W PSU

WD 250GB SATA2

WD 250GB SATA2

2 Sony DVD Burner's

WinXP x32 Sp3

DX 10 w/ hotfix1

Saitek X-52

IR4 Pro with Trackclip Pro

Link to comment
Share on other sites

Anybody else got a porked MP UI using tweaked multi-monitor setup?

MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm havnt tried MP yet cant find anyone to fly with.

Intel E6600 @ 2.4 GHz Zalman Cooler

EVGA 680I MoBo

EVGA 8800 GTX 764 MB

4GB Corsair XMS2 DDR2 PC8400 W/ Cooler

SB X-fi ExtremeGamer

Galaxy 1000 W PSU

WD 250GB SATA2

WD 250GB SATA2

2 Sony DVD Burner's

WinXP x32 Sp3

DX 10 w/ hotfix1

Saitek X-52

IR4 Pro with Trackclip Pro

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...