Jump to content

Recommended Posts

Have you checked the bindings in the controls settings?

Trackir has its own bindings there.

 

Normally Trackir should work for all modules or for none - so I'm pretty sure something is messed up there. Compare the controls settings to a working module.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Squattingdog I just upgraded from TIR4 to TIR5 without issue. You might try to delete the <DCS version under Saved Games>\Config\Input\A-10CII\trackir directory and have the game recreate the default configs for you.


Edited by Chump
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

The folder "...\Saved Games\DCS.openbeta\Config\Input\A-10C\trackir" (or "...\Saved Games\DCS\Config\Input\A-10C\trackir") should be empty.

If it contains a "....diff.lua" file that should be deleted because you don't want to deviate from the default bindings for TrackIR.

The default bindings for TrackIR are defined in the "default.lua" under "DRIVE:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\Config\Input\Aircrafts\Common\trackir".

They are normally applied to all modules you install, so you never have to worry about these bindings. This apparently has not worked in your case and I cannot guess why.

The most solid solution is probably to bind the TrackIR axes manually, in Options/Controls, go to "Axis assign".

Edit:

Oops, I wonder what you mean by "For some reason they will not load either."? Are you saying that these fields are greyed out and you cannot enter bindings?


Edited by LeCuvier

LeCuvier

Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5

Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, LeCuvier said:

The folder "...\Saved Games\DCS.openbeta\Config\Input\A-10C\trackir" (or "...\Saved Games\DCS\Config\Input\A-10C\trackir") should be empty.

Exactly. Deleting all files in

%USERPROFILE%\Saved Games\DCS\Config\Input\A-10C II\trackir

(for standalone stable or any Steam version) or

%USERPROFILE%\Saved Games\DCS.openbeta\Config\Input\A-10C II\trackir

(for standalone beta) will restore the default DCS settings assigned to TrackIR for the A-10C II Tank Killer. Ensure to restart DCS after doing this.

[Modules] A-10C, A-10C II, F-14A/B, F-16C, F/A-18C, FC3, Ka-50, UH-1H, CA, SC

[Maps] PG, NTTR, Normandy, Syria

[PC] Z270F, i7-7700K, 64 GB DDR4-2666, RTX 2080 SUPER 8 GB GDDR6, SSD 970 EVO Plus 1 TB (M.2), 2 x SSD 850 EVO 500 GB (SATA3), 2 TB HDD, TM HOTAS Warthog (Grip@WarBRD Base), MS SW FFB2, Thrustmaster TFRP, TrackIR 5 & TrackClip Pro

[Checklists] A-10C, F-16C, F/A-18C, Ka-50, UH-1H

Link to post
Share on other sites
On 5/30/2021 at 3:16 AM, Squattingdog said:

I deleted the TrackIR folder in the A10C II saved folder and restarted TrackIR/DCS. Everything automatically fixed and started working/tracking.

Glad to see, that it works now. Thanks for your feedback!

[Modules] A-10C, A-10C II, F-14A/B, F-16C, F/A-18C, FC3, Ka-50, UH-1H, CA, SC

[Maps] PG, NTTR, Normandy, Syria

[PC] Z270F, i7-7700K, 64 GB DDR4-2666, RTX 2080 SUPER 8 GB GDDR6, SSD 970 EVO Plus 1 TB (M.2), 2 x SSD 850 EVO 500 GB (SATA3), 2 TB HDD, TM HOTAS Warthog (Grip@WarBRD Base), MS SW FFB2, Thrustmaster TFRP, TrackIR 5 & TrackClip Pro

[Checklists] A-10C, F-16C, F/A-18C, Ka-50, UH-1H

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...