Jump to content

Aircraft and cockpit way too bright at night


Recommended Posts

Hey, I have a problem that my aircraft and it's cockpit are way too bright at night.

 

I've attached three screenshots. The A10c in the screens has no electrical power and is shut down, but it looks as bright as if there was a flood light on. Also in the external view it's the only brightly illuminated object on the runway. This is in the A10c II Nevada landing instant action mission.

 

The Hornet in the third screen has some green instrument panel lighting on, but also no flood light and seems to be way too bright, too.

 

Anyone else having this problem?

 

Kind Regards,

Migo

 

Screen_210523_171921.png

Screen_210523_171926.png

Screen_210508_223338.png

Link to comment
Share on other sites

It was gone after installing the latest beta patch at first, but the problem returned.  I will see if I can reproduce this and report back.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

I get this problem initially at the start of a mission pre start up in A10C2, but then everything is plunged into darkness as if a light switch is turned off, when starting a mission at night.


Edited by Leg2ion

AMD Ryzen 5 5600X; ASUS ROG Strix X570-F, Patriot Viper Steel 32GB (2x 16GB) 3200MHz; Seagate FireCuda 510 500GB M.2-2280 (OS); Samsung 860 EVO 2TB M.2-2280 (DCS); MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB OC GPU. TM Warthog Hotas; T.Flight Pedals; DelanClip.

Link to comment
Share on other sites

If I start the A10c II Nevada landing instant action mission directly after opening DCS it's alright, but if I fly a A10c mission in daylight at first and then enter the night mission I have this bug.

 

As if something is falsely being cached in memory here.

Link to comment
Share on other sites

First mission after DCS start up is a night time - almost as if the aircraft is lit up in floodlighting, and its normally just as I am about to switch on the battery master everything goes very dark.

 

Will try to get a screenshot or track later.

AMD Ryzen 5 5600X; ASUS ROG Strix X570-F, Patriot Viper Steel 32GB (2x 16GB) 3200MHz; Seagate FireCuda 510 500GB M.2-2280 (OS); Samsung 860 EVO 2TB M.2-2280 (DCS); MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB OC GPU. TM Warthog Hotas; T.Flight Pedals; DelanClip.

Link to comment
Share on other sites

Me on the ramp at Tonapah - all bright:

Floodlit.jpg

 

Around 10 seconds later:

Not Floodlit.jpg

 

This is first night mission after starting DCS. If I exit the mission then restart it - no floodlight affect.

AMD Ryzen 5 5600X; ASUS ROG Strix X570-F, Patriot Viper Steel 32GB (2x 16GB) 3200MHz; Seagate FireCuda 510 500GB M.2-2280 (OS); Samsung 860 EVO 2TB M.2-2280 (DCS); MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB OC GPU. TM Warthog Hotas; T.Flight Pedals; DelanClip.

Link to comment
Share on other sites

Still getting the same in Nevada - and the opposite in other maps.

 

Shut down and restarted DCS. Created/started a night mission in the Persian Gulf - getting the opposite!  So aircraft positioned in a floodlit position on a runway unknown (apologies - was a quick check). Tarmac now lit up - A10C2 all in blackness. Will do some more thorough testing and report back when I have a bit more time.

AMD Ryzen 5 5600X; ASUS ROG Strix X570-F, Patriot Viper Steel 32GB (2x 16GB) 3200MHz; Seagate FireCuda 510 500GB M.2-2280 (OS); Samsung 860 EVO 2TB M.2-2280 (DCS); MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB OC GPU. TM Warthog Hotas; T.Flight Pedals; DelanClip.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

OK - appears this happens in 2.5 as well, and only on the Nevada or Gulf maps. Have attached a couple of tracks from 2.5. When viewing a track showing the same from 2.7 it displayed correctly?

 

 

NevNite 256.trk PGNite 256.trk


Edited by Leg2ion

AMD Ryzen 5 5600X; ASUS ROG Strix X570-F, Patriot Viper Steel 32GB (2x 16GB) 3200MHz; Seagate FireCuda 510 500GB M.2-2280 (OS); Samsung 860 EVO 2TB M.2-2280 (DCS); MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB OC GPU. TM Warthog Hotas; T.Flight Pedals; DelanClip.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, yogiklatt said:

I saw that kind of lighting only in VR with stereo parser enabled ... turning it off fixed my lighting issues.

Having only just got into head tracking I would not even pretend to know what that is? 🤣

AMD Ryzen 5 5600X; ASUS ROG Strix X570-F, Patriot Viper Steel 32GB (2x 16GB) 3200MHz; Seagate FireCuda 510 500GB M.2-2280 (OS); Samsung 860 EVO 2TB M.2-2280 (DCS); MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB OC GPU. TM Warthog Hotas; T.Flight Pedals; DelanClip.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...