Jump to content

Recommended Posts

After the latest update on steam, DCS won't start anymore. I deactivated all mods, ran two repairs. I see the first small loading screen, then the steam authorization bar, then DCS just disappears. 

Modules: F-14A/B | Mi-24P F/A-18C | A-10C II | F-16C | UH-1H | F-5E | Mi-8 | FC 3 | AV-8B | A-4E | Gazelle | Ka-50

Maps: Syria | NTTR | Persian Gulf | Caucasus

Setup: Virpil WarBRD Base & VFX TM Warthog | Arozzi Velocita Stand | Monstertech Mount | MFG Crosswind | Cougar MFDs | VRInsight Panel | JetSeat 908 | TrackIR

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Same here dcs Openbeta doesn't load. 

DCS Stable is ok


Edited by rem27

Intel® Core i7-7700K @4,20GHz - 32 Go RAM - GeForce GTX 1070 Ti - Windows Pro 64 bit - Stream Deck - HOTAS Warthog

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Same boat, DCS not starting. Small splash screen, then just quits, no error msg or feedback. NOT USING STEAM VERSION

 

end of log file only has this:

 

2021-05-20 18:45:07.062 DEBUG   Scripting: generated "weapons.missiles.SMOKESAMIR" = 350
2021-05-20 18:45:07.062 DEBUG   Scripting: generated "weapons.nurs.FUMIRCG" = 351
2021-05-20 18:45:07.062 DEBUG   Scripting: generated "weapons.nurs.FUMIRCW" = 352
2021-05-20 18:45:07.062 DEBUG   Scripting: generated "weapons.nurs.DRECS" = 353
2021-05-20 18:45:07.062 DEBUG   Scripting: generated "weapons.nurs.FUMIRCR" = 354
2021-05-20 18:45:07.063 ALERT   Dispatcher: Error running db_scan: ?:0: attempt to concatenate a nil value
2021-05-20 18:45:07.063 INFO    DCS: application shutdown
2021-05-20 18:45:07.238 WARNING EDOBJECTS: lTypeObjectManager::Create() doesn't exist.
2021-05-20 18:45:07.315 INFO    TERRAIN: lSystem::exit()
2021-05-20 18:45:07.315 INFO    TERRAIN: lSystem::CleanScenes()
=== Log closed.


Edited by rwbishUP
add info

Hebrews 13:2

 

“Be not forgetful to entertain strangers: for thereby some have entertained angels unawares.”

Link to comment
Share on other sites

tried deleting options.lua, no luck, just had to login again, then it quit

Hebrews 13:2

 

“Be not forgetful to entertain strangers: for thereby some have entertained angels unawares.”

Link to comment
Share on other sites

It didn't break the game. It broke your installation of the game.

 

Please try these possible solutions, in that order:

  1. Delete "C:\Users\username\Saved Games\DCS...\Cofig\options.lua" file
  2. DCS repair (standalone) or integrity check (Steam)
  3. Rename "Saved Games\DCS..." folder into "DCS_backup"

A track or it didn't happen.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Flappie. 

The DCS Repair didnt do the trick for me. (Had tried that already when I read your post). 

But either the config.lua deletion or the renaming of the folder did the trick. 

Works now. 

Cheers,

FS

Link to comment
Share on other sites

@FortunateSonYou're welcome. Now, you might want to retrieve your custom controls. To do this:

  1. Go to "Saved Games\DCS_backup\Config\Input"
  2. Copy all that you can find
  3. Go to "Saved Games\DCS (or DCS.openbeta) \Config\Input"
  4. Paste
  5. Enjoy
  • Thanks 1

A track or it didn't happen.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Flappy ! I will try this evening. 

ALIENWARE R11 - I9 10900KF @ 4.8-4.9 GHz OC Disabled - M.2 NVMe 2TB - RTX3090 NV Driver 471.96 OC Disabled - XFURY 64GB -3400 MHz RAM

Monitor AW3420DW @ 120Hz - TM Warthog Hotas & TPR Rudder pedals - Monstertech Mounts - TrackerIR w/ProClip -HP G2 - Tacview/Disabled

RealSimulator FSSB-R3 Lightning Base - F16SRGRH Stick - Open Beta 2.7

Start Date April 2020 - Callsign  " M a k o "

 

Link to comment
Share on other sites

Thank you Flappie,

Same problem for me and to change the name of the folder worked... Fine until the next update to fix that problem and recevoer all our saving files

Link to comment
Share on other sites

Hello, I have the same small screen problem and then nothing.
I renamed DCS BACKUP and it works again but I lost all my profiles and my controller settings, so what to do apart from reverting to the previous version ???

Link to comment
Share on other sites

Frenchpack is causing for me the problem.

deleting FRENCHPACK in C:\Users\rem27\Saved Games\DCS.openbeta\Mods\tech solve my problem

Cheers

Rem27

  • Like 1

Intel® Core i7-7700K @4,20GHz - 32 Go RAM - GeForce GTX 1070 Ti - Windows Pro 64 bit - Stream Deck - HOTAS Warthog

Link to comment
Share on other sites

Found that it was my Mods Folder, now trying each mod 1x1, must be a popular mod since affecting so many.

3 minutes ago, rem27 said:

Frenchpack is causing for me the problem.

deleting FRENCHPACK in C:\Users\rem27\Saved Games\DCS.openbeta\Mods\tech solve my problem

Cheers

Rem27

Must've posted @ same time, thanks @rem27

Hebrews 13:2

 

“Be not forgetful to entertain strangers: for thereby some have entertained angels unawares.”

Link to comment
Share on other sites

Allright, I seem tohave found the problem: The french pack mod that I had left in the saved games folder caused the problem. 

Modules: F-14A/B | Mi-24P F/A-18C | A-10C II | F-16C | UH-1H | F-5E | Mi-8 | FC 3 | AV-8B | A-4E | Gazelle | Ka-50

Maps: Syria | NTTR | Persian Gulf | Caucasus

Setup: Virpil WarBRD Base & VFX TM Warthog | Arozzi Velocita Stand | Monstertech Mount | MFG Crosswind | Cougar MFDs | VRInsight Panel | JetSeat 908 | TrackIR

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Same issue here, running Steam Open Beta version, loading window comes up, Steam Authorisation data window comes up then resolved, but then after 30s to a minute DCS stops trying to load and the application quits (since 2.7 I've had load in times to the game of over a minute so the time hanging isn't abnormal itself).

Was being caused by the Frenchpack mod.


Edited by jack varus
Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...