Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi Gents,

 

after upgrading my OS from Win 7 to Win 10 and then patching from World 2.5 to 2.7 I got the following problem:

 

When starting World 2.7 via DCS.exe the start-screen appears but over 5 minutes and more nothing happens. When I close the start-screen by taskmanager and start again in the same Windows-session World 2.7 starts as usual and works fine. In the same Win-session no problems to restart as often as wanted.

 

But in the next Windows-Session - the same problem!

 

Next I deinstalled all modules (with the exception of the terrains), I started and all seemed to work properly. After reinstalling all bought modules - the same problem as above described!

 

Perhaps a server-login- or authorisation-problem while first starting World 2.7?


Edited by Simpit

Kind regards

 

Hans Dieter

 

 

System:

Win7, 64 Bit Prof

AMD 4350 Quad-Core

MSI-Board

16 GB-RAM

Nvidia Geforce GTX 1080 4 GB

Link to post
Share on other sites

Good afternoon,

since 2.7 I have a phenomenon that the login screen is covered by that DCS Logo. ALT + TAB and I can activate the underlying login screen. I hope you have the same problem and that solves it.

Cheers

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Thanks for the fast reply. Very interesting. May be that it´s an 2.7-login problem. While using 2.5 a special login wasn´t necessary! Login worked automatically! Nevertheless I´ll try your methode.


Edited by Simpit

Kind regards

 

Hans Dieter

 

 

System:

Win7, 64 Bit Prof

AMD 4350 Quad-Core

MSI-Board

16 GB-RAM

Nvidia Geforce GTX 1080 4 GB

Link to post
Share on other sites

Hi Simpit, it might be caused by the fullscreen mode of the game. I see you have an NVIDIA gfx card. Please try this:

 

  1. Edit C:\Users\username\Saved Games\DCS...\Config\options.lua
  2. Change the value of "fullscreen" to false, like this:
        ["fullScreen"] = false,

 

If it's already false, change it to true.

 

If your issue doesn't go away, please reproduce the issue and attach the resulting log ( C:\Users\username\Saved Games\DCS...\Logs\dcs.log - may appear as "dcs" ).

 

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@ Pocket: No, no covered login screen.

 

@Flappie: I tried it and set the value to false, but no effect!

 

But I think it´s indeed a login-problem because I had always to start DCS twice and the second time the shortly visible window "Getting authorisation..." appears first!

 

Do you think a clean installation will solve the problem?


Edited by Simpit

Kind regards

 

Hans Dieter

 

 

System:

Win7, 64 Bit Prof

AMD 4350 Quad-Core

MSI-Board

16 GB-RAM

Nvidia Geforce GTX 1080 4 GB

Link to post
Share on other sites
Just now, Simpit said:

Do you think a clean installation will solve the problem?

You should first try renaming this folder:

 

C:\Users\username\Saved Games\DCS.openbeta (or just "DCS" - it depends on how you installed DCS 2.7)

 

Do NOT delete this folder: it contains your custom controls among other things. If this fixes the issue, I'll explain later how to retrieve your custom controls.

Renaming it will force DCS to create a brand new "virgin" one.

Link to post
Share on other sites
On 5/2/2021 at 12:56 PM, Simpit said:

When starting World 2.7 via DCS.exe the start-screen appears but over 5 minutes and more nothing happens. When I close the start-screen by taskmanager and start again in the same Windows-session World 2.7 starts as usual and works fine. In the same Win-session no problems to restart as often as wanted.

Keep in mind, the 'first time' you start up an app/game in Windows it takes longer to do so, filesystem caching and more things. DCS behaves very much in the same way.

On fast nVME systems it still takes quite long time to load for the first time of the day.

The next time you start, it will be quicker.

 

Perhaps as an experiment, let it run startup for even longer - perhaps your system has some other things making it tougher to start up for the first time.

Maybe you prematurely closed it before it was fully loaded in.

 

Oh, and add your DCS-folder to your Antivirus exclusion, otherwise AV will keep scanning those files being loaded, adding to the startup time.

In Windows 10 defender, bring up the "Virus & Threat protection" control panel, "Virus & Threat protection settings" section, manage settings. There you will find "Exclusions, add or remove".

 

The mind is like a parachute. It only works when it's open | The important thing is not to stop questioning

Link to post
Share on other sites

Please HELP...........

 

 

00000.098 --- Log file: C:\Users\Alex\AppData\Local\Temp\DCS.openbeta\autoupdate_templog.txt
00000.000 === Log opened UTC 2021-05-08 03:37:40
00000.019 INFO : DCS_Updater/2.11.1.83 (Windows NT 10.0.18362; Win64; en-ZA)
00000.019 INFO : src-id: 24d5f8ee266f56820c3a2b4568594f68e8dd773e, lib-id: bf64e300edca29ae7ef5ba1d4db27e53a1213fa2
00000.019 INFO : cmdline: "D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\bin\DCS_updater.exe" 
00000.096 STATUS: Initializing...
00000.097 INFO : basedir: D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\
00000.097 INFO : dcs_variant.txt: openbeta
00000.098 ERROR: Can't parse config: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
00000.098 INFO : Config contents: --- BEGIN ---
00000.098 INFO : Config contents: ---  END  ---
00000.098 STATUS: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
00000.000 === Log opened UTC 2021-05-08 03:52:16
00000.017 INFO : DCS_Updater/2.11.1.83 (Windows NT 10.0.18362; Win64; en-ZA)
00000.017 INFO : src-id: 24d5f8ee266f56820c3a2b4568594f68e8dd773e, lib-id: bf64e300edca29ae7ef5ba1d4db27e53a1213fa2
00000.017 INFO : cmdline: "D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\bin\DCS_updater.exe" 
00000.098 STATUS: Initializing...
00000.099 INFO : basedir: D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\
00000.099 INFO : dcs_variant.txt: openbeta
00000.100 ERROR: Can't parse config: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
00000.100 INFO : Config contents: --- BEGIN ---
00000.100 INFO : Config contents: ---  END  ---
00000.100 STATUS: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
 

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, ObiWanVA10 said:

Please HELP...........

 

 

00000.098 --- Log file: C:\Users\Alex\AppData\Local\Temp\DCS.openbeta\autoupdate_templog.txt
00000.000 === Log opened UTC 2021-05-08 03:37:40
00000.019 INFO : DCS_Updater/2.11.1.83 (Windows NT 10.0.18362; Win64; en-ZA)
00000.019 INFO : src-id: 24d5f8ee266f56820c3a2b4568594f68e8dd773e, lib-id: bf64e300edca29ae7ef5ba1d4db27e53a1213fa2
00000.019 INFO : cmdline: "D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\bin\DCS_updater.exe" 
00000.096 STATUS: Initializing...
00000.097 INFO : basedir: D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\
00000.097 INFO : dcs_variant.txt: openbeta
00000.098 ERROR: Can't parse config: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
00000.098 INFO : Config contents: --- BEGIN ---
00000.098 INFO : Config contents: ---  END  ---
00000.098 STATUS: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
00000.000 === Log opened UTC 2021-05-08 03:52:16
00000.017 INFO : DCS_Updater/2.11.1.83 (Windows NT 10.0.18362; Win64; en-ZA)
00000.017 INFO : src-id: 24d5f8ee266f56820c3a2b4568594f68e8dd773e, lib-id: bf64e300edca29ae7ef5ba1d4db27e53a1213fa2
00000.017 INFO : cmdline: "D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\bin\DCS_updater.exe" 
00000.098 STATUS: Initializing...
00000.099 INFO : basedir: D:\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\
00000.099 INFO : dcs_variant.txt: openbeta
00000.100 ERROR: Can't parse config: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
00000.100 INFO : Config contents: --- BEGIN ---
00000.100 INFO : Config contents: ---  END  ---
00000.100 STATUS: JSON error: lexical error: invalid char in json text.
                                                             (right here) ------^
 

@ObiWanVA10 - you should update windows you are a couple versions behind 18362 (19H1) what you have, 18363 (19H2), 19041 (20H1), 19042 (20H2) is latest.

AKA_SilverDevil AKA Forums

==========================================

Go to Heaven for the climate, Hell for the company. Mark Twain

==========================================

Alienware Aurora R12, 2TB M.2 PCIe SSD, RTX 3090 24GB , i9 11900KF, 128GB Quad Channel DDR4 XMP at 3400MHz, Dell AW3420DW

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...