Jump to content

Any W10 OS-WMR-Steam update yesterday ?


Recommended Posts

Hi. I have an HP Reverb G2 which has suddenly stopped working .

WMR sometimes shows any code ( just say that there is no vr headset connected) sometimes with the error code 7-14.

Double checked all cables all is properly connected.

The rig was functioning without any problems since now, no drivers update, no HW changes on my side.

Motherboard is a B450, never had any compatibility problem and the headset that was always connected to the SSD Type C since January.

There isn't any light on the headset, but the switch box has a light.

I tried all the USB ports without luck.

Strangely the G2 now is working ONLY on an external USB 3 docking.

Any Ideas ?

Link to post
Share on other sites

Try this, go into device manager, disable the device, wait a minute, turn it back on.

 

if that doesn’t work, turn it off at the power before, when you turn off your pc.

 

I use a smart plug to do this.  Ymmv good luck.

SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.1 GHz, 32Gb RAM, EVGA 3090 XC3, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb G2 @ 2836 x 2768
SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView

VR Stuff:   My Settings for 3090 and G2  My Settings for 1080ti  Shaders MOD for VR  My variant of Kegetys mod with clear water and also IC PASS for current beta & stable, Patch Status

 

1569924735_WildcardsBadgerFAASig.jpg.dbb8c2a337e37c2bfb12855f86d70fd5.jpg

Link to post
Share on other sites

No luck with this workaround, it's unbelievable none of the pc functioning just the powered USB docking station. That's crazy.

After solved, more or less, the issue I  saw that the windows update was stuck on the KB5001330, there was no way to install this upgrade.

I discovered that the windows upgrade was stuck because the headset was plugged so I followed these steps:

 

If KB5001330 fails to install with 0x8007000d error, you can try these workarounds:

  • Unplug your headset (if you’ve one) and run this command in elevated Command Prompt.
    dism /online /remove-capability /capabilityname:Analog.Holographic.Desktop~~~~0.0.1.0
  • Restart the system.
  • Check for updates.

At the end I was able to install the KB but the headset still have problem.

Maybe it's a problem of power «box» on the cable, now supplied by the power of the usb docking.....

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

I did this same fix to install KB5001330.  After Windows installed the update and it repeatedly reported I was up to date, I reconnected the headset.  Windows now tries to re-download and install KB5001330.  Think we are just going to have to wait for Microsoft to pull out its finger.

Link to post
Share on other sites

I had no problems with KB5001330, it installed on the 14th for me without issue.

Running beta versions of both  WMR for Steam VR and Steam VR.

Windows 10 version 20H2.


Edited by dburne
  • Like 1

Don B

 

My VKB Gunfighter MK III Pro L Review

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.2 GHz | EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 | Corsair H150i Pro Cooler | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF MK III Pro L Ultimate Grip| Virpil CM3 Throttle |Reverb G2 | 

Link to post
Share on other sites

you can check to see if the Microsoft "fix" was pushed to your system.  see the link, and the registry edit view for confirming.  I haven't had an issue.  My O/S version: Win 10 Pro, 20H2 19042.928

 

https://www.windowslatest.com/2021/04/24/microsoft-issues-emergency-windows-10-april-fix-for-performance-issues/

Gigabyte Z390 Aorus Ultra, i7-9700k (4.9ghz all cores), NH-D15 cooler, 64 GB CL-14 3200mhz RAM, RTX3090FE, Soundblaster Z, Yamaha 5.1 A/V Receiver, 2x 512GB Samsung NVMe, 1x 1TB Samsung NVMe, 2TB Samsung SSD, Win 10 Pro, TM Warthog, Virpil WarBRD, MFG Crosswinds, 43" Samsung 4K TV, 21.5 Acer VT touchscreen, TrackIR, JetSeat KW-908, Reverb G2, Wheel Stand Pro Super Warthog, Phanteks Enthoo Pro Full Tower Case, EVGA 850 P2 PSU, PointCTRL, Buttkicker 2 , K-51 Helicopter Collective Control

Link to post
Share on other sites

yep same fix is applied for me ... 

SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.1 GHz, 32Gb RAM, EVGA 3090 XC3, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb G2 @ 2836 x 2768
SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView

VR Stuff:   My Settings for 3090 and G2  My Settings for 1080ti  Shaders MOD for VR  My variant of Kegetys mod with clear water and also IC PASS for current beta & stable, Patch Status

 

1569924735_WildcardsBadgerFAASig.jpg.dbb8c2a337e37c2bfb12855f86d70fd5.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...