Jump to content

X56 roll range limited on right roll


Recommended Posts

When I move the stick to its physical gimble limit at 3 o'clock to do a right roll I receive only 80% input of max input range of the F/A-18, left roll is normal.  If I move the stick to the 1:30 position I get full range response.

I checked in the axis controls to make sure there were no unintentional limits set.  I've calibrated in Logitech settings and no change.  I observe this range issue in both the Logitech settings and DCS axis controls.

I've heard there is a registry edit available and also an actual stick reset by holding down stick buttons.

Would anyone have info on this, it would be appreciated.

 

Thank you.

Link to post
Share on other sites

before trying reset try teh logi software. found a starange one that helped me...

In the software axis screen set the curve to the opposite of what you have, either "S" or "J" curve and apply.

Then set it back, try calibrate button again and see if it works to regain the 100% limits.

 

If that doesn't work, you can try the reset or possibly another USB input?

 

the regedit can be a sticky thing because it could cause issues with other items in Windows.

 

Good Luck!

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
16 hours ago, ROKgameNE said:

before trying reset try teh logi software. found a starange one that helped me...

In the software axis screen set the curve to the opposite of what you have, either "S" or "J" curve and apply.

Then set it back, try calibrate button again and see if it works to regain the 100% limits.

 

If that doesn't work, you can try the reset or possibly another USB input?

 

the regedit can be a sticky thing because it could cause issues with other items in Windows.

 

Good Luck!

Can you please be more specific I'm not understanding your meaning.

I'm using S curve with /.  I've tried changing all the curves available...same story.


Edited by fitness88
Link to post
Share on other sites

in the Logi software, goto settings to view the axis.

swap "S" to "J" then apply.

swap back to "S" then apply.

then calibrate again.

I'll find the other links to reset controls and post in a few minutes.

 

X56_curve_swap.png

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Thanks ROKgameNE I've tried the reg edit...no help there.

I've tried clearing the axis calibration but was not able to get the stick lights to go off which indicates the axis has been cleared.

I'll try going back to your explanation with the J&S settings.

I noticed putting a bit of end of range stick pressure at 3 o'clock will give me a 100% but seems strange that I'd have to do that to achieve 100%.

Thanks again.


Edited by fitness88
Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...