Jump to content

Search then engage in zone not working in hours of darkness


Recommended Posts

Hi guys,

 

I spent all the day long trying to find out why the same CAPs where not engaging with "Search then engage in zone" in the same base mix I'm using for a cooperative campaign.

After hours of testing, I found out it happens during night / darkness times!

As soon as I changed to a daylight time they worked perfectly.

 

Regards


Edited by Night Flier

Night Flier

_________________________________________________________________________________________

i7 9700K, MSI RTX 2080, 32GB RAM (3200 MHz), SSD m.2 1TB, Monitor 32'' WQHD 2560x1440, Windows 10 Pro

Link to post
Share on other sites

F-14A (HB model) and F-4 enemy, F-16 and F-5 Blue to be engaged  (me)

 

Didn't try others

Night Flier

_________________________________________________________________________________________

i7 9700K, MSI RTX 2080, 32GB RAM (3200 MHz), SSD m.2 1TB, Monitor 32'' WQHD 2560x1440, Windows 10 Pro

Link to post
Share on other sites
On 2/17/2021 at 11:50 PM, Grimes said:

Posting a miz file would be helpful to get an idea of other factors that might be at play. 

Yes, here is a new one but with the same problem: the AI is not engaging, they start to intercept and then they go back soon to the CAP holding again.
It's a simple miz with 1 blue vs 2 reds in CAP with Search then engage in zone, 1 EWR.
Everyone is within the EWR and the Blue is just out of the zone to be searched for the engagement. If you start and go straight you are in the zone in about 30 sec.

I noticed that, given the same light (complete darkness at 2 o'clock local in the PG), changing date gives a different outcome!

The mission here attached is on 14th June 2016 at 02:00LT. If you change it to something like 23 June (same time and light stays at an equal level...pitch dark), they engage correctly.

 

TEST Search then engage in zone DARK.miz


Edited by Night Flier

Night Flier

_________________________________________________________________________________________

i7 9700K, MSI RTX 2080, 32GB RAM (3200 MHz), SSD m.2 1TB, Monitor 32'' WQHD 2560x1440, Windows 10 Pro

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...