Jump to content

TCN and ILS options not available in HSI


Recommended Posts

As title really - under what circumstnaces are the TCN and ILS options not availbe on the left hand side of the HSI so I can box them and make them visible on my HUD?

 

I don't player super regularlly so it's obvious I've potentially missed something on manual startup, but everything else was working file. I could still input TCN frequences and see the elements on the HSI display itself, but I didn't have the option to put them on my hud...

 

What step did I miss?

 

Cheers in advance,

Roy

Link to post
Share on other sites

I personally have never seen the TCN or ILS not be available on the HSI.

Can you post a track?

Intel i9 10900K 5.1GHz · MSI Gaming X Trio RTX 3090 · ASUS ROG STRIX Z490-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · 2 x Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · Thrustmaster TPR Pedals · TrackIR5 · Thrustmaster F/A-18 Hornet Grip · Virpil WarBRD Base · Virpil Throttle MT-50 CM2 · Virpil Alpha Grip · HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

Just tried a cold start, the TCN/HSI options are there on the HSI from the moment the MPCD powers on.

 

Silly question but did you ensure TACAN/ILS is turned on? After you hit the TCN/ILS button on the UFC, make sure to hit the ON/OFF button. ON will prominently display in the frequency window, then when you select it on the HSI you will receive a signal and it will be displayed on the HUD.

Link to post
Share on other sites

Yes, but he is asking about when the TCN/ILS boxes don't appear on the left side of the HSI.  I have never seen that.  We need to see a track to understand what he is doing.

Intel i9 10900K 5.1GHz · MSI Gaming X Trio RTX 3090 · ASUS ROG STRIX Z490-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · 2 x Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · Thrustmaster TPR Pedals · TrackIR5 · Thrustmaster F/A-18 Hornet Grip · Virpil WarBRD Base · Virpil Throttle MT-50 CM2 · Virpil Alpha Grip · HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

OP, are you sure that you're not in the SA page instead of the HSI?

The vCVW-17 is looking for Hornet and Tomcat pilots and RIOs. Join the vCVW-17 Discord.

1197644828_Screen_200911_044202-Copy.png.74d8c09ee9060cffd7408a75ab2c13ef.png

Z370 Aorus Gaming 7, i7-8700K, 2080Ti FTW3 Ultra, 32GB DDR4, 960 Pro, 970 Evo Plus, WD Gold 6TB, Seasonic Prime Platinum

F/A-18C, AV-8B, JF-17, A-10C (C II), M-2000C, F-16C, F-14, BS2, UH-1H, P-51D, Sptifire, FC3

Link to post
Share on other sites

Yeah, I've never seen it before either. It was on MP: TDCS_Persian_Gulf_Conflict-20210110-150821.trk

 

Pretty sure I wasn't on SA page... HSI being the second bottom button on the left hand side when in either that tactical or support page. SA page is middle button on the right I think.

 

Apologies in advance as following my startup might be a bit hard because I'm using VR but have the Winwing throttle and additional panels, so I'm looking in the wrong direction when I flick some switches because I'm looking at my real world button.

Link to post
Share on other sites

Sorry, can't see how to run that MP track.

Intel i9 10900K 5.1GHz · MSI Gaming X Trio RTX 3090 · ASUS ROG STRIX Z490-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · 2 x Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · Thrustmaster TPR Pedals · TrackIR5 · Thrustmaster F/A-18 Hornet Grip · Virpil WarBRD Base · Virpil Throttle MT-50 CM2 · Virpil Alpha Grip · HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

Hum... it's just the one out of my C:\Users\roy\Saved Games\DCS.openbeta\Tracks\Multiplayer folder that got created automaticaly. I'm not too familiar with how the track files work in DCS. I didn't specifically save a track file when I noticed it happening. Just carried on because I was able to make do.

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, RoyMi6 said:

I'm not too familiar with how the track files work in DCS. I didn't specifically save a track file when I noticed it happening. Just carried on because I was able to make do.

 

Unfortunately your .trk file is missing the important "track" and "track_data" folders it needs to play back. Rather it opens like a mission file and I can't see which slot you used or cockpit interactions.


Edited by Ramsay

i9 9900K @4.7GHz, 32GB DDR4, RTX2070 Super 8GB, 1TB NVMe, 6+4TB HD, 1+1TB SSD, MSFFB2 joystick, X52 Pro Throttle, TIR5, Win 10 Pro x64, 1920X1080

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, RoyMi6 said:

Pretty sure I wasn't on SA page... HSI being the second bottom button on the left hand side when in either that tactical or support page. SA page is middle button on the right I think.

That's correct, but if you had TDC priority on the HSI already and bumped your SCS towards it it would have changed it to the SA page (and you might not have noticed you tapped it).  If you were on SA page it should have had SENSOR at the top left OSB

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, rob10 said:

That's correct, but if you had TDC priority on the HSI already and bumped your SCS towards it it would have changed it to the SA page (and you might not have noticed you tapped it).  If you were on SA page it should have had SENSOR at the top left OSB

I’d bet this is what happened, it’s not difficult to do. The first time I switched it with the SCS I was baffled. 

Link to post
Share on other sites

Ok, I didn't know SCS towards the HSI/SA was a toggle between the two views - that's handy, so thanks for that. Defeintely wasn't the SA page though as the "SENSORS" option is right where the "TCN" option should have been and it was blank.

 

I think I've figured out what I did. It looks like if you use some of the top MFD options on the HSI page it puts you into sub pages that look familiar to what I was seeing.

 

It's possible I've clicked one of those optoins without realising. In an effort to "reset" the HSI view I was trying going back to the menu and then going into the HSI again, but upon testing last night it looks like doing that brings up the HSI in the same view as you left it. As such I thought I was "resetting" the view but actually what was happening is I was going into the same subpage as before.

 

As I mentioned, I didn't spend much time fussing over it at the time becuase I was happy enough to just stare at the HSI itself to get my bearing, but handy to know for the future that I need to manually come out of those sub pages to get back to the default HSI page.

 

Thanks everyone for taking the time to have a look at this though.


Edited by RoyMi6
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...