Jump to content

Maybe a graphics issue??


Recommended Posts

Hi I'm new to the forums.  I started playing the epsom campaign (sp) and I have done 2 missions and in both I am getting yellow flashes that are filling the whole screen just for a second and then gone.  I have lots of other planes and campaigns and have never seen this in any other modules.  I'm also not very techy.  I was guessing maybe something wrong with my graphics card but then can't understand why it would only do it in this one module?  I have a fairly new computer I7 with a 1060 graphics card.  Any ideas on how to fix?  Appreciate any help!

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Welcome to the forums. 
 

This is not specific to the Spitfire. Many of us have been having the same problem since a few updates ago. See here;  https://forums.eagle.ru/topic/244277-reportedstrange-graphical-glitch/#comments

 

I am having this issue only on the Normandy map with any of the WWII planes.

 

Hoping the fix will come in the next update. 🤞

 


Edited by MarvK
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Glad I found this thread. Just saw this for the first time in the Spitfire dogfight instant action mission in the Normandy map. I have flown that mission on and off (including only 2 days ago) and never had this issue before, so I assumed that it's related to the update I downloaded this morning. I'll try it with a different map as well as with different planes in the Normandy map. I fly VR with a Rift S, and my set up is on the low end (i7-8500, 24GB RAM, Nvidia 1080GTX), but up until now I haven't run into this issue. It really is VERY annoying.

Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Doc3908 said:

Glad I found this thread. Just saw this for the first time in the Spitfire dogfight instant action mission in the Normandy map. I have flown that mission on and off (including only 2 days ago) and never had this issue before, so I assumed that it's related to the update I downloaded this morning. I'll try it with a different map as well as with different planes in the Normandy map. I fly VR with a Rift S, and my set up is on the low end (i7-8500, 24GB RAM, Nvidia 1080GTX), but up until now I haven't run into this issue. It really is VERY annoying.

Just wanted to report back as promised: This is NOT a Spitfire issue - probably related to the Normandy map. I flew a P-51 dogfight mission over Normandy, and the same yellow streaks were observed. I have not seen these yellow streaks in any of the other maps. The question is "Did the latest update cause this?". For me it started after installing the latest DCS Stable update yesterday. But judging from the link above, this may have been an issue earlier. Most likeky it was an Open Beta issue with the Nevada map that propagated to the latest Stable version. I really hope they fix this quickly - the Nevada map becomes unusable otherwise.

Link to post
Share on other sites

It's been happening in all warbirds and all maps since introduction of updated DM in one of recent Open Beta builds.

 

It's just the stable build number caught up with Open Beta before the bug was fixed.


Edited by Art-J
typo

i7 9700K @ stock speed, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
On 12/16/2020 at 3:41 PM, mla306 said:

I was guessing maybe something wrong with my graphics card

 

I experienced the same thing for the first time today; first thought was "oh sh***, my GPU (fairly new RTX2070)  is going south", but now I'm kinda happy to see this thread and know it's not the GPU...

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...