Jump to content

VAICOM recognizes command but dont send to DCS just after another PTT push


Recommended Posts

Hi,

 

I use this extremely good tool for a few months now, it works flawless for me except for one thing. After a few hours (sometimes minutes) of flying (not all the time...) VAICOM (or VA) stops sending the command through to DCS. I have the beeps, command is perfect, just nothing happens. I have already tried the 'push PTT a little bit longer' but this does not help.

However after I release the PTT and push it again, release again, the command goes through. It is enough to push it for like a fraction of a second. It is a bit annoying as I have to pause, switch to VA, close it and restart. Only that helps. Or restarting the mission helps in most of the cases. 

 

Do you have any ideas, what to try? I have checked the log and found nothing special. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

This has been happening a ton with WW2 planes lately especially in the instant action and built in missions. I've figured out that when this behavior starts happening, if I look at the config window in Vaicom (LCNTL LALT C) it doesn't recognize the aircraft I'm flying - in other words no aircraft is identified in the config window. If I load the FWA8 training mission and go to the config window it will show the FWA8 as it should and vaicom works. Something in these new WWII missions that were just released is definitely blocking VA/VAICOM from working and I can't figure it out - but it is definitely with these newly released missions.

Link to post
Share on other sites

Just flew mission 2 of reflected Horrido campaign in the FWA8 and I cant get Vaicom to work. It'll work fine on the ground, but as soon as I get airborne I lose functionality. I can say kneeboard and I get the beeps - but no kneeboard. When I want to bring up the comms menu with "options" - I get the beeps but no options... It's weird but it seems like its related to a script running or something, because it works fine on the ground.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Sorry to keep updating this thread.. but after more testing I can get the WWII birds to work by selecting easy comms to on in the DCS options menu... Everything works as advertised when I do that.... something weird is going on with the WWII birds...

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...