Jump to content

Diplayport "No Signal" Issue


Devrim
 Share

Recommended Posts

Hi. I'll try to tell the story briefly.

 

Currently I have MSI GTX 1660Ti card. It has 1xHDMI and 3xDisplayports

 

I have 27" Samsung monitor with 1 HMDI port. This is my main monitor connected via HDMI already.

And two 8"TFT screens (bought from AliExpress), each has 1xHDMI and 1xVGA port.

 

For connecting the 1660 to 8"TFTs, I've bought two "DP to HDMI" cables from a local store but something isn't working.

 

All cables connected to monitors. Main (27") monitor working but TFTs say "no signal" message on their blue screen. I change and search screen modes to get input from the 1660... no luck.

I changed 1660's power option, re-installed drivers, struggled in "multiple displays" section of NVidia Control Panel... no luck.

Windows' Screen Res page, "Detect" etc... no luck.

 

I thought something wrong with cables, but (for example) when I unplug 27" monitor's (HDMI) cable, one of 8" TFTs opens and shows my desktop!!! If I exchange the cables I can see my desktop on the other TFT too.

So, I thought the cables must be OK. I plug my 27" monitor's HDMI back again, and TFTs go black.

 

Apparently, 1660's ports are fine,

Cables look like working,

TFTs working,

but I can't get my desktop image on the three monitors at the same time!

 

Why is that?

 

Should I try other cable variations? "DP to VGA" cables? Or, DP>HDMI converter + HDMI cable?

 

Note: I had GTX 970 and these TFTs, and I could use multimonitor setup without any problem (with DVI-VGA cables of course).

 

If anyone any idea and help me, I'll be very pleased.

Thanks so much.

i7-2600 @3.4GHz | Corsair 16GB @1600MHz. | MSI GTX1660Ti Gaming X | Samsung 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 32" | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars & 2 x 8"TFTs | Logitech G13, G230, G510, PZ55 SwitchPanel & Farming Sim Panel | TIR5
>>MY MODS<< | Discord: Devrim#1068

Link to comment
Share on other sites

Update: I bought two DP to VGA cables and everything works.

 

VGA is life. VGA is the future. :D :D

i7-2600 @3.4GHz | Corsair 16GB @1600MHz. | MSI GTX1660Ti Gaming X | Samsung 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 32" | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars & 2 x 8"TFTs | Logitech G13, G230, G510, PZ55 SwitchPanel & Farming Sim Panel | TIR5
>>MY MODS<< | Discord: Devrim#1068

Link to comment
Share on other sites

I would have thought you would need an active adapter as it is going from a digital signal to an analog one.. not sure why your cables work unless they are active cables?

ASRock Z590 Phantom Gaming 4/AC / Intel i7 10700K @ 5.0Ghz / Noctua DHS-14 / Samsung 980 Pro M.2 1TB /  Samsung 980 m.2 500GB OS Drive / Asus 1080GTX OC 2025mhz /  G. Skill Trident Z CAS 16 - 32GB RAM @4200  / HP Reverb G2 VR / HOTAS Cougar & MFD's / Buttkicker simulation

Link to comment
Share on other sites

Thanks guys.

i7-2600 @3.4GHz | Corsair 16GB @1600MHz. | MSI GTX1660Ti Gaming X | Samsung 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 32" | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars & 2 x 8"TFTs | Logitech G13, G230, G510, PZ55 SwitchPanel & Farming Sim Panel | TIR5
>>MY MODS<< | Discord: Devrim#1068

Link to comment
Share on other sites

The adapters Devrim got most likely have a chip inside as afaik there is now other way to "translate" the signal from digital ones and zeroes to analog voltage amplitudes.

  • Like 1

Gigabyte Aorus X570S Master - Ryzen 5900X - Gskill 64GB 3200/CL14@3600/CL14 - Asus 1080ti EK-waterblock - 3x 980Pro 1TB - 1x Samsung 870 Evo 1TB - 1x SanDisc 120GB SSD - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@9x120mm Noctua F12 - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" QHD Gsync 144Hz - Win11 Pro/Linux - Phanteks Evolv-X 

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...