Jump to content

Recommended Posts

when i take off whith cockpit light on, after few minutes, temp oil needle go back to zéro, then i reset the circuit breaker (which is out), the temp oil needle works ! then i put the cockpit light on and ! bingo, circuit breaker out, needle back to zéro....:music_whistling::doh:

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

I have clarified the problem, I don't know if it's a bug or a feature. I will start according to the checklist and everything is OK, if I do not turn on the cockpit lighting switch and leave the light rheostat instrument at the default value, everything is OK even after reaching RPM 2000. However, as soon as I switch on the light rheostat instrument to the far right to the value "start" and then increase the speed above 2000, the OIL TEMP indicator stops showing and the compass circuit breaker "LT / OIL temp / OIL Dil" pops up.

 

Please explain if it is a BUG or if it is OK and then start checklist should contain an instruction that the rheostat instrument should not be turned full right to the "start" value, otherwise the lighting circuit will be overloaded and circuit breaker will pop up = OIL temp gauge (and others at same circuit) will not work anymore till circuitbreaker will be push back down.

 

Track included

 

-=Freedee=- aka -=Freesv=-

 

Thank you

oil temp gauge failure.trk

Link to post
Share on other sites

It is the same with me.

 

|Motherboard|: Asus TUF Gaming X570-PLUS,

|WaterCooler|: Corsair H115i Pro,

|CPU|: AMD Ryzen 7 3800X,

|RAM|: Corsair Vengeance LPX 32GB 3200MHz DDR4,

|SSD|: Kingston A2000 500GB M.2 NVMe,

|SSD|: Kingston 2.5´ 480GB UV400 SATA III,

|SSHD|: Seagate Híbrido 2TB 7200RPM SATA III,

|GPU|: MSI Gaming 980Ti,

|Monitor|: LG UltraWide 34UM68,

|Joystick 1|: Thrustmaster Hotas Warthog,

|Joystick 2|: T.Flight Rudder Pedals,

|Head Motion|: TrackIr 5.

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

I’ve noticed that in winter conditions (on aerobatics online) my oil temp never moves.  It stays pegged on “cold” side, even after long warm up period with oil cooler closed, oil dilution on, cowl closed, and oil pressure in normal ranges.   Might this be related?   This started with the latest release.


Edited by Cgjunk2
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

+1. Confirm.

Oil temp gauge CB will pop out if cockpit light is on, rheostat max and rpm 1500+.

 

Made short (as I could) track. Clean install, fresh Saved Games ...

-Spawn runway, parking brake

-cockpit light switch on, rheostat full

-rev up to 2000 rpm

-watch CB pop out / reset three times

 

Note, 1500 rpm is enough to quickly pop the CB. 1250 rpm holds (for a few minutes at least).

First CB pop-out at 00:39 [1:10]

 


 

Quote

DCS 2.5.6.59625 Open Beta

 

Intel Core i7 3630QM @ 2.40GHz (Max Turbo Frequency 3.40 GHz)

16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz

2047MB NVIDIA GeForce GT 635M

447GB KINGSTON SA400S37480G (SATA-2 (SSD))

 

 

p47oil_temp_gauge_pops_CB_1500rpm_with_cockpit_light on.trk dcs.logs.zip


Edited by -0303-
  • Like 1

Intel Core i7 3630QM @ 2.40GHz (Max Turbo Frequency 3.40 GHz) | 16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz | 2047MB NVIDIA GeForce GT 635M | 447GB KINGSTON SA400S37480G (SATA-2 (SSD))

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Hi all,

 

according to the schematics this is correct. Does anyone have any information it should be any other way?

Please share if you do.

 

 

thank you

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

Oil temp gauge CB pops at 1500 rpm if cabin light is on and at full rheostat. Cabin light and oil temp gauge runs through same CB?

 

If one squints at this photo.

http://www.nmusafvirtualtour.com/cockpits/WWII_tour/WWII-23.html

the top right breaker could read:

Compass LT

Oil Temp

Oil Dil

Inst A.    CKPIT T

something. So four things wired to this CB (including oil temp)?

Shouldn't light go out when CB pops out? Someone repeat my video at night?:detective:

Also, if CB drives "compass" in some way, that could be detectable to.

 

I did notice, CB doesn't pop if rheostat is low. Low rheostat is light enough (at night). One don't need to turn it up. Still, it makes no sense that full cabin light rheostat is unusable.

 

I'd love to see the schematics. How does this make sense?


Edited by -0303-

Intel Core i7 3630QM @ 2.40GHz (Max Turbo Frequency 3.40 GHz) | 16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz | 2047MB NVIDIA GeForce GT 635M | 447GB KINGSTON SA400S37480G (SATA-2 (SSD))

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...