Jump to content

[REPORTED] SA PAGE DROPPING FPS


Recommended Posts

Yes but at the end of the day it is still driver related somehow since I fly the 18 in VR with SA page on the AMPCD and the chaff/flare is always on yet I do not see my performance tank at all on an older driver.

 

Yes, no one is disputing that it is driver related. Still you will agree, that downgrading the driver can't be the solution.

i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | VKB Gunfighter Mk II /w MCG Pro | Virpil T-50CM2 Throttle | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

 

AJS-37 | A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-16C | F-18C | F-86F | FC3 | JF-17 | Ka-50 | L-39 | Mi-8 | MiG-15bis | MiG-19 | MiG-21bis | M2000-C | P-51D | Spitfire LF Mk. IX | UH-1H

Link to post
Share on other sites

Of course this can't be the solution. There are already several topics in the forum about this error, people are posting and looking for a solution. Only with ED they cannot see that someone confirmed this error, informed us that he was working on it. I don't fly F-18 until this problem is resolved because I just have a nervous disease.

Link to post
Share on other sites
Yes, no one is disputing that it is driver related. Still you will agree, that downgrading the driver can't be the solution.
Agree, this needs to be fixed at some point, we can't stay at 442 forever. It's likely something on Nvidia's side, but at least it'd be good for the devs to figure out what the issue is.

The vCVW-17 is looking for Hornet and Tomcat pilots and RIOs. Join the vCVW-17 Discord.

1197644828_Screen_200911_044202-Copy.png.74d8c09ee9060cffd7408a75ab2c13ef.png

Z370 Aorus Gaming 7, i7-8700K, 3090 FTW3 Ultra, 32GB DDR4, 960 Pro, 970 Evo Plus, WD Gold 6TB, Seasonic Prime Platinum

F/A-18C, AV-8B, JF-17, A-10C (C II), M-2000C, F-16C, F-14, BS2, UH-1H, P-51D, Sptifire, FC3

Link to post
Share on other sites
I noticed that the problem is chaff/flar progress bar. I changed the lua file of the SA page and removed the progress bar.

 

File: https://www.dropbox.com/s/fbgqlpnti19e5yq/DCS%20F18%20SA%20Chaff-Flare%20Progressbar%20mod.rar?dl=0

 

Before:

N85GvEo.jpg

 

After:

bGO7rSk.jpg

 

AMAZING fix!

The F18 is enjoyable again :)

Hopefully the devs will fix it within the next update. Can't be too hard to fix the root cause (as you found it already)

Link to post
Share on other sites

this is reported to the team, we are testing fixes currently.

 

thank you

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

Thanks for the heads up, Bignewy, that really is enough for me and something I can look forward to :)

i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | VKB Gunfighter Mk II /w MCG Pro | Virpil T-50CM2 Throttle | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

 

AJS-37 | A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-16C | F-18C | F-86F | FC3 | JF-17 | Ka-50 | L-39 | Mi-8 | MiG-15bis | MiG-19 | MiG-21bis | M2000-C | P-51D | Spitfire LF Mk. IX | UH-1H

Link to post
Share on other sites

I am having the same issue with a progressive fps loss but not with any particular aircraft. I start out with good fps and then after about 20 minutes of flying around will have eventually dropped down into the low teens. I have the latest nVidia drivers installed (445.87).

My Rig: EVGA GTX 970 | EVGA x58 SLI classified | i7 960 CPU | 24 GB RAM | Windows 10 Home 64 bit| Track IR Pro | CH Fighter Stick | CH Throttle | CH Pro Pedals |

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to post
Share on other sites
Yes, no one is disputing that it is driver related. Still you will agree, that downgrading the driver can't be the solution.

 

 

Most definitely not a solution simply a work around just like removing the chaff/flare info on the SA page is a work around.

Link to post
Share on other sites
Most definitely not a solution simply a work around just like removing the chaff/flare info on the SA page is a work around.

 

Yeah, I need the new drivers for other games, though. That said: it's dropping to 25 - 35 FPS for me, so that's playable anyway (even if I'd like to stay 100+). All I needed for the time being is a confirmation that they are indeed working on it, which has been given now :)

i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | VKB Gunfighter Mk II /w MCG Pro | Virpil T-50CM2 Throttle | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

 

AJS-37 | A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-16C | F-18C | F-86F | FC3 | JF-17 | Ka-50 | L-39 | Mi-8 | MiG-15bis | MiG-19 | MiG-21bis | M2000-C | P-51D | Spitfire LF Mk. IX | UH-1H

Link to post
Share on other sites

Having the same issue only on the F18 when opening the SA page on ANY screen.

ASUS ROG Maximus Hero XI Z390 - I9 9900k 5.0Ghz - Samsung EVO 960 - Corsair Vengeance LPX 32Gb - eVGA Geforce 2080Ti FTW3

Link to post
Share on other sites

SA Page with CM disspence switch on FPS Drop

 

Not sure if this has already been posted or not.

At first I thought it was just the SA page in general that was causing FPS drop.

However it seems to be that the countermeasure dispense switch is what causes the lag when it displays on the SA page your CH and FL quantities.

This causes a huge FPS drop for me.

Running at 70-90FPS takes me down to 10-15FPS when on.

When off I run at normal.

Attached is the track file and the log file.

 

 

Also link to recording of FPS Drop.

FPS Drop occurs at 33 seconds after switching on CM switch

 

 

 

SA Countermeasure Frame Drop.trk

dcslog_05172020.txt

Link to post
Share on other sites

It's not the SA page its self that's the problem.

Its the countermeasure quantity display on it that causes the FPS drop.

If you turn your dispense switch off while the SA page is on you wont get a FPS drop.

So in simple terms, you can either have the SA page and no countermeasures, or have countermeasures and no SA page.

Link to post
Share on other sites
Today's OB patch notes call this out as having been fixed ...

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/news/changelog/openbeta/2.5.6.49314/

"FPS issues on the SA page - Fixed"

Yeah! SA runs smooth again with driver version 445.75. Thx ED! :thumbup:

[Modules] A-10C, A-10C II, F-14A/B, F-16C, F/A-18C, FC3, Ka-50, UH-1H, CA, SC

[Maps] PG, NTTR, Normandy, Syria

[PC] Z270F, i7-7700K, 64 GB DDR4-2666, RTX 2080 SUPER 8 GB GDDR6, SSD 970 EVO Plus 1 TB (M.2), 2 x SSD 850 EVO 500 GB (SATA3), 2 TB HDD, TM HOTAS Warthog (Grip@WarBRD Base), MS SW FFB2, Thrustmaster TFRP, TrackIR 5 & TrackClip Pro

[Checklists] A-10C, F-16C, F/A-18C, Ka-50, UH-1H

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...