Jump to content

[RESOLVED]Open Beta Crash on startup. BREAKPOINT


Recommended Posts

So, I updated the open beta of the game. After it updated, the game would say it could not find the exe. After some research, and unistalling and reinstalling on horrendous download speeds,it was my firewall preventing me from opening the game. \

 

So I run the repair with the AV disabled, it now opens, but when I try to log in, I get this message.

 

"Unfortunately DCS crashed. Allow DCS to gather addition debut info using the dxdiag.exe?"

 

This is what I am getting. I am extremely frustrated with the situation, as I have been trying to solve it for the last 12 hours, downloading and reinstalling. Updating the game, like I have times before, should NOT give me or anyone this much frustration. I am pissed off to say the least.

 

Any ideas on what this could be. I sent about 5-6 reports in.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Same issue here.

 

As soon as I log in it crashes. I did send a crash report the first time it happened.

 

Just tried the stable version and it runs fine. The Open beta ran great yesterday, so something broke for me on this update. I tried running a repair but to no avail.


Edited by bart

System :-

i7-7820X, ASUS ROG Strix X229, 32GB Corsair Vengeance DDR4 3600MHz, 11GB Nvidia Geforce 1080Ti, 1x 500GB Samsung 850 EVO, 1x 1TB Samsung 850 EVO, 1x 500GB Samsung 960 EVO M.2, Windows 10. VPC WarBRD Base with HOTAS Warthog Stick and Throttle, Saitek combat rudder pedals, Oculus Rift S.

 

 

Link to post
Share on other sites
Same issue here.

 

As soon as I log in it crashes. I did send a crash report the first time it happened.

 

Just tried the stable version and it runs fine. The Open beta ran great yesterday, so something broke for me on this update. I tried running a repair but to no avail.

 

I can get into the game without logging in, but I cannot use the few hundred dollars worth of modules and terrains I have purchased over the past year, since I can't log in.

 

Uninstalled, AGAIN, for the fourth time, and trying to redownload everything again. With no AV whatsoever. I even uninstalled A/V until I get thru this fiasco. The very slow d/l times do not help the situation either.


Edited by Castor Troy
Link to post
Share on other sites

[REPORTED]Open Beta Crash on startup.

 

Following todays update (DCS Openbeta 2.5.6.43872) whenever I try to load the game it crashes shortly after the login window.

 

Tried a repair but no luck. It asks me for permission to send a crash report, and I have sent two so far.

 

Just tried the stable version and this runs fine. The Open Beta ran fine for me prior to todays update.

 

EDIT

 

I cleared the fxo and Metashaders files in the saved games folder prior to update too, but I always do this before any update anyway so unlikely cause?

Also it looks like others are having a similar issue.


Edited by bart

System :-

i7-7820X, ASUS ROG Strix X229, 32GB Corsair Vengeance DDR4 3600MHz, 11GB Nvidia Geforce 1080Ti, 1x 500GB Samsung 850 EVO, 1x 1TB Samsung 850 EVO, 1x 500GB Samsung 960 EVO M.2, Windows 10. VPC WarBRD Base with HOTAS Warthog Stick and Throttle, Saitek combat rudder pedals, Oculus Rift S.

 

 

Link to post
Share on other sites

Looks like its a login issue, hope they are aware of this and fix it with a hotfix soon.

System :-

i7-7820X, ASUS ROG Strix X229, 32GB Corsair Vengeance DDR4 3600MHz, 11GB Nvidia Geforce 1080Ti, 1x 500GB Samsung 850 EVO, 1x 1TB Samsung 850 EVO, 1x 500GB Samsung 960 EVO M.2, Windows 10. VPC WarBRD Base with HOTAS Warthog Stick and Throttle, Saitek combat rudder pedals, Oculus Rift S.

 

 

Link to post
Share on other sites
Try to save your info before you update. so it will not ask you again for log in info. I connected normally.

 

Usually I do, but since I had to reinstall DCS, I have to log in at least once. Which it won't allow me to atm, even if I save the info in the log in page.

Link to post
Share on other sites
Latest Update same Problem

 

 

Win 10: newest

Cleanup: Yes

Repair: Yes

dxdiag: no Problems found

Log attached: Check

 

Not sure yours is exactly the same, as mustang wasnt even getting a dcs log.

 

yours posting a log

 

I will ask the team thanks

 

2020-02-20 17:33:10.078 INFO Dispatcher: InitLow

2020-02-20 17:33:19.212 INFO EDCORE: try to write dump information

2020-02-20 17:33:19.216 INFO EDCORE: # -------------- 20200220-173319 --------------

2020-02-20 17:33:19.216 INFO EDCORE: DCS/2.5.6.43872 (x86_64; Windows NT 10.0.18362)

2020-02-20 17:33:19.217 INFO EDCORE: D:\Spiele\DCS World OpenBeta\bin\DCS.exe

2020-02-20 17:33:19.217 INFO EDCORE: # 80000003 BREAKPOINT at A18B0A40 00:00000000

2020-02-20 17:33:19.218 INFO EDCORE: SymInit: Symbol-SearchPath: '.;D:\Spiele\DCS World OpenBeta;D:\Spiele\DCS World OpenBeta\bin;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\system32;SRV*C:\websymbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols;', symOptions: 530, UserName: 'home'

2020-02-20 17:33:19.219 INFO EDCORE: OS-Version: 10.0.18362 () 0x300-0x1

2020-02-20 17:33:19.652 INFO EDCORE: 0x0000000000870A40 (DCS): uiAsyncNet::onGameStop + 0x3A8D0

2020-02-20 17:33:19.653 INFO EDCORE: 0x0000000000870FF9 (DCS): uiAsyncNet::onGameStop + 0x3AE89

2020-02-20 17:33:19.654 INFO EDCORE: 0x00000000017471DB (DCS): AmdPowerXpressRequestHighPerformance + 0xBCD1D7

2020-02-20 17:33:19.654 INFO EDCORE: 0x000000000084E2CC (DCS): uiAsyncNet::onGameStop + 0x1815C

2020-02-20 17:33:19.654 INFO EDCORE: 0x00000000000DD1C4 (edCore): ed::this_thread::yield + 0x10E4

2020-02-20 17:33:19.654 INFO EDCORE: 0x00000000000DCFE1 (edCore): ed::this_thread::yield + 0xF01

2020-02-20 17:33:19.655 INFO EDCORE: 0x00000000000DB805 (edCore): ed::thread::_get_current_thread_id + 0x45

2020-02-20 17:33:19.655 INFO EDCORE: 0x0000000000020E72 (ucrtbase): beginthreadex + 0x142

2020-02-20 17:33:19.655 INFO EDCORE: 0x0000000000017BD4 (KERNEL32): BaseThreadInitThunk + 0x14

2020-02-20 17:33:19.656 INFO EDCORE: 0x000000000006CED1 (ntdll): RtlUserThreadStart + 0x21

2020-02-20 17:33:19.805 INFO EDCORE: Minidump created.

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

please post your dcs log, it should give us some clues.

 

thank you

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

Log attached.

dcs.log-20200220-174452.zip


Edited by bart

System :-

i7-7820X, ASUS ROG Strix X229, 32GB Corsair Vengeance DDR4 3600MHz, 11GB Nvidia Geforce 1080Ti, 1x 500GB Samsung 850 EVO, 1x 1TB Samsung 850 EVO, 1x 500GB Samsung 960 EVO M.2, Windows 10. VPC WarBRD Base with HOTAS Warthog Stick and Throttle, Saitek combat rudder pedals, Oculus Rift S.

 

 

Link to post
Share on other sites
Same issue here. Logging in and baaam DCS crashed. Goddamnit!

 

Post your crash log here

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=264282

 

It may help them fix it quick. :thumbup:

System :-

i7-7820X, ASUS ROG Strix X229, 32GB Corsair Vengeance DDR4 3600MHz, 11GB Nvidia Geforce 1080Ti, 1x 500GB Samsung 850 EVO, 1x 1TB Samsung 850 EVO, 1x 500GB Samsung 960 EVO M.2, Windows 10. VPC WarBRD Base with HOTAS Warthog Stick and Throttle, Saitek combat rudder pedals, Oculus Rift S.

 

 

Link to post
Share on other sites

Thank you I have made a report and the team are investigating

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites
Thank you I have made a report and the team are investigating

 

Thanks for that :thumbup:

System :-

i7-7820X, ASUS ROG Strix X229, 32GB Corsair Vengeance DDR4 3600MHz, 11GB Nvidia Geforce 1080Ti, 1x 500GB Samsung 850 EVO, 1x 1TB Samsung 850 EVO, 1x 500GB Samsung 960 EVO M.2, Windows 10. VPC WarBRD Base with HOTAS Warthog Stick and Throttle, Saitek combat rudder pedals, Oculus Rift S.

 

 

Link to post
Share on other sites
THX to the Team wich work Hard for us and i know its open beta but it could be work better............with the patches.

 

thanks we do try, just to be clear none of the team have experienced this crash at startup, we are investigating.

 

thanks

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...