Jump to content

[RESOLVED]DCS 2.5.6 Hangs At 10% Loading


Wolf359
 Share

Recommended Posts

I can't get the software to boot all the way up. It hangs at 10% on the initial splash screen. I waited 5 minutes and killed it. So here is the troubleshooting I did:

 

- I erased the shader cache again. No change.

- I had Voice Attack and TrackIR 5 running - Stopped VA - no change.

- Stopped TrackIR - no change.

- Stopped both - no change.

- Tried starting from Updater and then directly from app - no change

- Shut down my PC and booted up again - no change

 

The strange thing is that it booted all the way up this morning, the first time I opened the game. I closed it so I could start TrackIR and now nothing.

Rig: Alienware Aurora R9 - 9th Gen Core i7 9700K 4.6GHz 8 Cores | NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB GDDR6 | 2TB M.2 PCIe NVMe SSD | 32GB Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 2933MHz | Dell 32" Curved s3220DGF | TM Warthog HOTAS w/F-18 grip | Logitech G Pro RP | TM Cougar MFDs | TrackIR 5 Pro | VR Oculus Quest 2 |

 

Modules: FC3 | F/A-18C | F-16C | A-10C II | F-14 | M-2000C | AV-8B | F-5E | JF-17 | P-51D | KA-50 | UH-1H | Supercarrier | Combined Arms | Nevada | Persian Gulf | Syria | Normandy | Chanel |

Link to comment
Share on other sites

Please attach your dcs log.

 

Most users with this issue are viacom users removing it for now will help

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

Please attach your dcs log.

 

Most users with this issue are viacom users removing it for now will help

 

Do you mean uninstall it?

Rig: Alienware Aurora R9 - 9th Gen Core i7 9700K 4.6GHz 8 Cores | NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB GDDR6 | 2TB M.2 PCIe NVMe SSD | 32GB Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 2933MHz | Dell 32" Curved s3220DGF | TM Warthog HOTAS w/F-18 grip | Logitech G Pro RP | TM Cougar MFDs | TrackIR 5 Pro | VR Oculus Quest 2 |

 

Modules: FC3 | F/A-18C | F-16C | A-10C II | F-14 | M-2000C | AV-8B | F-5E | JF-17 | P-51D | KA-50 | UH-1H | Supercarrier | Combined Arms | Nevada | Persian Gulf | Syria | Normandy | Chanel |

Link to comment
Share on other sites

Yup I disabled Voice Attack, did a repair and got in

 

Thanks BIGNEWY, I actually found it in another thread a few down

 

Looks pretty awesome

 

How do I disable it?

Rig: Alienware Aurora R9 - 9th Gen Core i7 9700K 4.6GHz 8 Cores | NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB GDDR6 | 2TB M.2 PCIe NVMe SSD | 32GB Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 2933MHz | Dell 32" Curved s3220DGF | TM Warthog HOTAS w/F-18 grip | Logitech G Pro RP | TM Cougar MFDs | TrackIR 5 Pro | VR Oculus Quest 2 |

 

Modules: FC3 | F/A-18C | F-16C | A-10C II | F-14 | M-2000C | AV-8B | F-5E | JF-17 | P-51D | KA-50 | UH-1H | Supercarrier | Combined Arms | Nevada | Persian Gulf | Syria | Normandy | Chanel |

Link to comment
Share on other sites

Ok, that's what i thought. I'm in! Closed VA and ran repair.

Rig: Alienware Aurora R9 - 9th Gen Core i7 9700K 4.6GHz 8 Cores | NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB GDDR6 | 2TB M.2 PCIe NVMe SSD | 32GB Dual Channel HyperX FURY DDR4 XMP at 2933MHz | Dell 32" Curved s3220DGF | TM Warthog HOTAS w/F-18 grip | Logitech G Pro RP | TM Cougar MFDs | TrackIR 5 Pro | VR Oculus Quest 2 |

 

Modules: FC3 | F/A-18C | F-16C | A-10C II | F-14 | M-2000C | AV-8B | F-5E | JF-17 | P-51D | KA-50 | UH-1H | Supercarrier | Combined Arms | Nevada | Persian Gulf | Syria | Normandy | Chanel |

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

This says it's resolved but it isn't really, is it? Is there a way to get VoiceAttack with VIACOM Pro to work with DCS World yet? I just tried with the public beta update from 27MAY20 and it still hangs at 10%.


Edited by rogue109
Link to comment
Share on other sites

No its not resolved, just a work around. Hope they can figure it out so everything works as before. Get super carrier and now this starts up. Time to change my setup back to sim car racing and see if they nut this out.

It is the BETA version after all, or do others using the release version have the same problem.

 

Its definitely to do with the coms that's causing the problem.

If i do a repair of my install then run DCS and it starts, get into a mission ( cold start on the new super carrier) my coms list keeps popping up every few seconds, and yes I am using Voice attack. The joys of third party programs in a ever more complicated DCS program. The super carrier is really cool by the way, nice job.

Link to comment
Share on other sites

Hi

 

I marked the thread resolved as the original poster had indicated his issue was fixed.

 

thanks

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

Hi

 

I marked the thread resolved as the original poster had indicated his issue was fixed.

 

thanks

 

Good afternoon with the stable version 2.5.6 the problem continues. If you start Vaicom and then start DCS the load does not exceed 10% and it stays there. If you do not start Vaicom if it finishes loading DCS.

We need a solution or we should stop using Vaicom, the latter does not seem normal and ED must fix it.

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...