Jump to content

Stennis Cable bug


Recommended Posts

I might have pulled the second wire a bit too much :-)

Screen_180531_143927.png.ab096a3a5324d4005f461a6c6008f600.png

Screen_180531_143935.thumb.png.b35f93dc9134ad95e30021b44585311e.png

PC Specs: Win10, i7-6850K@4.1GHz, 64GB 4-chan DDR4CL14@2448Mhz, ASUS X99-A II, ASUS GTX 1080 STRIX A8G-GAMING, Samsung 950 Pro, Samsung U32E850R/32@4k60Hz
Flight Sim Gear: TM Warthog with VPC WarBRD gimbal and 10cm extension, BRD-F1 Rudders(Su-35), 3x8"LCD 1024x768 with TM-MFDs, Dashboard with 60 buttons and 8 axis MMJOY2, POV-HAT(no TrackIR)
Aircraft: F/A-18C, F-16C, F-14, F-5E, Mig-21bis, Mig-15bis, Mi-8MTV2, Ka-50, Uh-1H, FC3, SpitfireLFMkIX, P-51D, I-16
Terrains: NTTR, Normandy, Persian Gulf, Syria
Tech: WWII Assets Pack, Supercarrier

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...
  • 5 months later...

Stennis Cable bug

 

So I was messing around doing some CASE I landings and I landing 3 times and then on the 4th time I got stuck on Cable Number 4 and sat there as it pulled me back (it took ten minutes) and then after thinking it would let me free it just kept me there and I sat there for another 5 minutes. I sat there to ensure that it was not just some bug but it turns out it is. I repeated this about 4 or 5 times and same thing happens.

 

Anyone else having this problem?

 

Screenshot below of me being stuck.

455841796_DesktopScreenshot2019_06.08-09_59_51_99.thumb.jpg.4b30a3d16a7fa6fd427fd024cbbf33d3.jpg

My setups: Alienware 17 R5 / GTX 1080 OC / i9 8950HK 5GHz / 32GB RAM / SAMSUNG 250GB M.2 / SAMSUNG 500GB M.2 / 1TB HDD / 1440p 120Hz G-Sync Display

 

Pre-Built PC from CyberPower: GPU-Zotac RTX 2070 / CPU- AMD RYZEN 2700X @ 3.7GHz / 16 GB RAM (Adata XPG) / 240 GB SSD / 2 TB HDD / 500 M.2 / Monitors: 32" 4K Samsung and 27" LG 4k HDR / TM Warthog HOTAS / TM Cougar MFD's / TM TFRP Rudder Pedals / TrackIR

Link to post
Share on other sites

Same problem here.

[sIGPIC][/sIGPIC]

MB ASUS ROG Maximus XI Hero Z390 Intel Core i9-9900K NO COOLING, I love danger... (Just Kidding, EKWB water-cooling 4 CPU&GPU)

ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 Ti AMP 11GB RAM 64 M.2 1T SSD 2.5T ThrustMaster HOTAS Warthog Pimax 5K PLUS (8KX ASAP) Saitek Pro Rudder

Link to post
Share on other sites
Track?

I've tried to watch the track back but it is bugged. As of late all my tracks have about 5 to 10 minutes of actual flying then it bugs out to me crashing into the ground/water. So yeah I would but it would be pointless. I am sure this track file bug is already an issue known to ED.

My setups: Alienware 17 R5 / GTX 1080 OC / i9 8950HK 5GHz / 32GB RAM / SAMSUNG 250GB M.2 / SAMSUNG 500GB M.2 / 1TB HDD / 1440p 120Hz G-Sync Display

 

Pre-Built PC from CyberPower: GPU-Zotac RTX 2070 / CPU- AMD RYZEN 2700X @ 3.7GHz / 16 GB RAM (Adata XPG) / 240 GB SSD / 2 TB HDD / 500 M.2 / Monitors: 32" 4K Samsung and 27" LG 4k HDR / TM Warthog HOTAS / TM Cougar MFD's / TM TFRP Rudder Pedals / TrackIR

Link to post
Share on other sites

Same problem, this time on my second trap. LAN multiplayer. I know I'm going to get told off for not having a "short" track file, but due to the nature of this bug a short track file is impossible. Period.

 

Attaching both server and client track files (server track file recommended as those never break).

 

Server Track

 

Client track

YouTube Channel: "Clutch"

 

Z390 Aorus Elite | i5-9600k @4.7Ghz | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10 | Odyssey Plus | Warthog HOTAS | 20cm Extension

Link to post
Share on other sites

I think I figured it out. I have a lot of traps in the Hornet/Tomcat combined, and since the 2.5.5 patch has been the only time I've been having issues, and that issue seems to be that the cable logic wants you to spend a specific amount of time in MIL after the trap. If you chop the throttles early, you get stuck. If you stay in MIL longer than 1.0 seconds, it rapidly unhooks and you start to roll very fast--I have to slam the brakes every time after unhooking now.

 

It appears that if you do get stuck, go into burner for just long enough to creep forward, then chop the throttles. Then it will unhook.

YouTube Channel: "Clutch"

 

Z390 Aorus Elite | i5-9600k @4.7Ghz | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10 | Odyssey Plus | Warthog HOTAS | 20cm Extension

Link to post
Share on other sites

Proof to trap both carriers at once

 

for Singleplayer and multiplayer

across two Kuznetsov or across 1:Kuznetsov and 2:Stennis or 1:Stennis,2:Kuznetsov,

(and maybe across 2 Stennis)

 

MP track, on the second landing:

AEROBATICS_AIR_RACE-20190615-194715-KuzCableToStennis.trk

https://drive.google.com/open?id=1veNeemZpwVHQIXVz9VDxgAez149pY7VE

Until reconnect to server the streched carrier is unusable, in SP you guess it.

 

SP track attached, on the third landing:

2,5,5,32299_trapBothKuznetsovSameTimeSP.trk

GTX 1070 8GB, 16GB DDR3, W8.1 on SSD, DCS on another SSD

Link to post
Share on other sites
Now cable release and cable stretch bug packed in one. Either marked as reported.

Stretch bug live in 2.5.5.32533:

 

 

It's a feature. If you're coming in a little high the cable will meet you half way.

 

 

You've heard of hook skip? This is wire skip.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

No Workaround

 

Prevoiusly when I changed carriers, I first done a touch and go without hook using to wire area.

This way I tried to avoid the bug, but it is not 100% safe.


Edited by discwalker
No workaround

GTX 1070 8GB, 16GB DDR3, W8.1 on SSD, DCS on another SSD

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
I've done a test with 3 carriers and 5 landings (4arrests, I was out of practice) and the cable stretch bug not appeared in 2.5.6.45915

 

Good to hear, thanks for letting us know.

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...