Jump to content

Missing Voice Attack Noise in DCS


MadMonty
 Share

Recommended Posts

I have updated my Voiceattack to 2.5.7.

 

If I now press the push-to-talk button, the noise has changed a bit when pressing and releasing the button, so far so good. But I don't hear this noise in DCS anymore, it seems like the sound of VA is suppressed in DCS. I have all settings according to the manual of VA and all sounds in DCS set to 50%. It's not that the noise is quiet, it's definitely not there. When I quit DCS and am in Windows, I can hear the noise again by pressing / releasing the PTT button.

 

After I play VR, I miss the acoustic feedback that the button is pressed.

 

Does anyone have any idea of what might be the reason?

 

Cheers, MadMonty

Thermaltake Core V1 | MSI Z270I Gaming Pro Carbon | Intel I7700K | EVGA GTX 1080 TI SC | 32 GB RAM DDR4-3000 | Corsair H90 | 250 & 500 GB Samsung Evo850 SSD | WIN 10 64bit Pro | TM Hotas Warthog | TM Pendular Rudder | Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

Notifications sounds on/off do not resolve the problem.

 

I figured out, that I can hear the noise (squelsh) being at the windows-desktop or even in Oculus home. But as soon as I start DCS (no matter from desktop or Oculus) the noise from pressing the PTT is gone.

 

Any ideas?

Thermaltake Core V1 | MSI Z270I Gaming Pro Carbon | Intel I7700K | EVGA GTX 1080 TI SC | 32 GB RAM DDR4-3000 | Corsair H90 | 250 & 500 GB Samsung Evo850 SSD | WIN 10 64bit Pro | TM Hotas Warthog | TM Pendular Rudder | Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

No coil whines of my pc. I wonder if it has something to do with Oculus home - maybe it prevents audio input from a second programm?

Thermaltake Core V1 | MSI Z270I Gaming Pro Carbon | Intel I7700K | EVGA GTX 1080 TI SC | 32 GB RAM DDR4-3000 | Corsair H90 | 250 & 500 GB Samsung Evo850 SSD | WIN 10 64bit Pro | TM Hotas Warthog | TM Pendular Rudder | Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

Ok, I was able to narrow down the problem now. it's in fact that if i start DCS without VR, the noise is audible. If I start with VR, the sound output of VA seems to be suppressed by Oculus. Even a change to the beta version of Oculus didn't help.

 

Does anyone have experience with the problem?

Thermaltake Core V1 | MSI Z270I Gaming Pro Carbon | Intel I7700K | EVGA GTX 1080 TI SC | 32 GB RAM DDR4-3000 | Corsair H90 | 250 & 500 GB Samsung Evo850 SSD | WIN 10 64bit Pro | TM Hotas Warthog | TM Pendular Rudder | Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

Problem resolved - just had to Set my audio playback device in windows to the Rift Headset as default!

 

Thanks to all those involved.

Thermaltake Core V1 | MSI Z270I Gaming Pro Carbon | Intel I7700K | EVGA GTX 1080 TI SC | 32 GB RAM DDR4-3000 | Corsair H90 | 250 & 500 GB Samsung Evo850 SSD | WIN 10 64bit Pro | TM Hotas Warthog | TM Pendular Rudder | Oculus Rift S

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...