Jump to content

VAICOM PRO plugin for VoiceAttack


Hollywood_315

Recommended Posts

Firstly,

 

Really enjoying this application and in conjunction with my own profile commands its been a fantastic help for my simple set up.

 

I decided to push the envelope a bit though and set up the import F10 commands. It seemed to work fine until I started getting the error below and noticed its not loading the keywords? I can load them from the configuration panel but I cant nail what is causing it?

 

Problems were reported during initialization. at System.Collections.Generic.Dictionary`2.get_Item(TKey key)

at VAICOM.Server.SetImportedMenusAsCommands()

at VAICOM.Core.Initialize(Object vaProxy)

 

 

What is it telling me? I am thinking it might have been when I was training the speech engine and had to teach it to understand me saying JTAC and Humvee using the recording of my pronunciation?

 

Any help would be appreciated:thumbup:

 

Ok so its more a case of turn on the debug mode and then search this thread selectively :music_whistling:

 

Got there in the end and deleting the config and database sub folders in the Vaicom folder in VA resolved the issue.

 

Still not clear what caused it but hey all good now.

 

Good stuff

Link to comment
Share on other sites

Try just using adding 'Tower' for ATC

 

 

For JTAC try using Jay Tack or something similar

 

 

Yeah I started using tower instead - ATC is kind of cumbersome when actually using comms.

 

 

As for "Jay Tack" so I have to replace the text in the field so the spoken word is what it recognises?

 

 

Ryzen 9 3900X @4.6Ghz | ASUS STRIX ROG 570-F Gaming | 32GB HyperX Predator HX432C16PB3AK2-16 DDR4-3200 | Corsair Force MP600 1TB (OS and Games) | MSI 3090 Gaming X Trio | HP Reverb G2

 

 

Link to comment
Share on other sites

@slicker You can add your own keysend commands to the VA profile directly.

There is a category 'Additional' for that, but you can put them in any category doesn't matter.

VA keysend commands do not involve the plugin so they will not show up in the plugin dropdown list.

@BaLrOg Thanks for the update mate, not quite sure what you had there but good you got things sorted.

@CoderX71 You can edit using the keywords editor: some stuff about it in the manual.

:joystick:

There is no spoon.

 

Avatar_old_80x80.gif.0c105925ce4b9f5b87697ea37cbde317.gif

VAICOM PRO plugin for DCS World

www.vaicompro.com

Link to comment
Share on other sites

@Hollywood_315

 

Thank you for clarifying - brilliant :thumbup:

i7-5820K 3.30Ghz | Asus X99-S | Sapphire R290X | R7 240 | 16GB DDR4 PC4 2800MHz | Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS) | Samsung 840 EVO 500GB SSD (DCS) | Noctua NH-D14 2011 Cooler | OCZ ZT 750W '80 Plus Bronze' Modular PSU | NZXT Phantom Enthusiast | 3 x IIyama Prolite E2473HDS 24" | 1 x Dell S2240T 21.5" Touch Screen | Windows 10 64-Bit | AMD Eyefinity 5760 x 1080 | TrackIR5 | TM Warthog HOTAS | MFG Crosswind 1771 | Vaicom Pro + VA (Licensed) | Sennheiser Game Zero | Honeycomb Yoke (June 2020)]

Link to comment
Share on other sites

@Hollywood_315

 

When invoking training mode to 'train' the speech recognition engine for keywords, does this erase any previous voice data already captured for a keyword or does it does it just overwrite it?

 

 

Ryzen 9 3900X @4.6Ghz | ASUS STRIX ROG 570-F Gaming | 32GB HyperX Predator HX432C16PB3AK2-16 DDR4-3200 | Corsair Force MP600 1TB (OS and Games) | MSI 3090 Gaming X Trio | HP Reverb G2

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hello Hollywood,

 

Had a quick glance back on the forum to see if this issue I and a others on my squadron are experiencing when using either Aim9 or Side Arms in the AV8B Harrier. I couldn't see any reference, so perhaps this is a new issue?

 

The problem is this: If we transmit a message when we have side arm or the aim 9 missiles selected we lose the active/lock tone. The only way we can get the tone back is to reset the volume on the missile via its volume knob.

 

 

 

Is this something you are aware of?

 

 

Thanks

 

 

Waistcat

i7 7700 @ 4.7GHz--GTX1080ti--Samsung SSD 500GB--32 gigs of RAM--TH Warthog--Crosswinds rudder--HP Reverb--Dedicated Sim room.

Link to comment
Share on other sites

After upgrading to 2.5.5, my comms menus are triggering periodically without input from me. Shutting down Voice Attack causes the issue to stop and I didn't have this issue prior to upgrading. I have PTT set correctly as far as I can tell. I have reset LUA and settings. I have searched the forums unsuccessfully for a similar issue.

 

What am I doing wrong with VA/VIACOM?

 

Thanks in advance.


Edited by WOPR
Link to comment
Share on other sites

After upgrading to 2.5.5, my comms menus are triggering periodically without input from me. Shutting down Voice Attack causes the issue to stop and I didn't have this issue prior to upgrading. I have PTT set correctly as far as I can tell. I have reset LUA and settings. I have searched the forums unsuccessfully for a similar issue.

 

What am I doing wrong with VA/VIACOM?

 

Thanks in advance.

 

 

 

Deleting the export.lua file and letting the game rebuild it the next time you start it up fixed the issue for me.

Link to comment
Share on other sites

After upgrading to 2.5.5, my comms menus are triggering periodically without input from me. Shutting down Voice Attack causes the issue to stop and I didn't have this issue prior to upgrading. I have PTT set correctly as far as I can tell. I have reset LUA and settings. I have searched the forums unsuccessfully for a similar issue.

 

What am I doing wrong with VA/VIACOM?

 

Thanks in advance.

 

Same issue here - I am ignoring it for time being, but would be great to get this fixed. I did a clean reinstall.

Link to comment
Share on other sites

@WOPR Can you enable debug mode and send me a PM with link to your VAICOMPRO.log.

Would be interested to see if you have are any errors reported on startup.

EDIT If no startup errors shown, try closing all apps and running a DCS repair.

Can you also let me know which other plugins and tools you are running and check DCS.log for errors thanks.

 

@waistcat No hadn't heard of that one yet.

Game audio stream management is done in DCS so not sure if the plugin is directly involved here.

Can you check if you get the same effect if you issue a command using the comms menu thanks.

 

@Coder Windows speech learning algorithm is a bit more sophisticated than that,

it will essentially learn and adjust each time it is exposed to your voice.

So the more training and the more you use it in flight, the better.


Edited by Hollywood_315

There is no spoon.

 

Avatar_old_80x80.gif.0c105925ce4b9f5b87697ea37cbde317.gif

VAICOM PRO plugin for DCS World

www.vaicompro.com

Link to comment
Share on other sites

@WOPR Can you enable debug mode and send me a PM with link to your VAICOMPRO.log.

Would be interested to see if you have are any errors reported on startup.

EDIT If no startup errors shown, try closing all apps and running a DCS repair.

Can you also let me know which other plugins and tools you are running and check DCS.log for errors thanks.

 

 

I also run TACVIEW & SRS.

 

 

DCS Log has bunch of errors about nose art and custom cockpits, mostly for modules I don't own.

 

 

PM incoming.

Link to comment
Share on other sites

Hi,

By mistake I deleted the release command for PTT command.

I hesitate to reinstall VAICOMPRO because of the correct tuning I found and I am afraid to lost it.

Could someone send me (here or by PM) the structure and content of the release command to be able to recreate it ?

Link to comment
Share on other sites

After purchasing VA and Vaicom and additional 6 frustrating hours i give up. I installed VoiceAttack with Vaicom Pro, had a bit of trouble at the beginning, but after running VA as administrator the auto-installation worked, at least as far as the log tells me. However VA+Vaicom don't seem to interact with DCS properly. It is unable to recognize the module currently in use. Easy comms are always displayed as on, too, although thats not the case. Communication with VA works, commands are correctly recognized but i won't get an answer by the sim. Already double checked content of all lua files. Any suggestions? I attached my Vaicom log file in case that helps. Would be glad to hear from you guys.

VAICOMPRO.txt

i5-2400 | 16GB Corsair XMS3 | MSI GTX 970 4GB | 500GB Samsung 850 Evo | TrackIR 5 | TM Warthog | Saitek Rudder Pedals | Windows 10 64 bit

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Hi Hollywood,

 

Thanks for the reply and request. I think you may be right as this problem with the Side Arm and Aim 9 tone is in both DCS comms menu and when using Vaicom. I have even discovered that the missile tone will not stay on either.

One for Razbam or DCS or both!

 

Waistcat

i7 7700 @ 4.7GHz--GTX1080ti--Samsung SSD 500GB--32 gigs of RAM--TH Warthog--Crosswinds rudder--HP Reverb--Dedicated Sim room.

Link to comment
Share on other sites

After purchasing VA and Vaicom and additional 6 frustrating hours i give up. I installed VoiceAttack with Vaicom Pro, had a bit of trouble at the beginning, but after running VA as administrator the auto-installation worked, at least as far as the log tells me. However VA+Vaicom don't seem to interact with DCS properly. It is unable to recognize the module currently in use. Easy comms are always displayed as on, too, although thats not the case. Communication with VA works, commands are correctly recognized but i won't get an answer by the sim. Already double checked content of all lua files. Any suggestions? I attached my Vaicom log file in case that helps. Would be glad to hear from you guys.

 

Maybe checkout post #1102 and onwards, in this thread, for a potential solution(s)

Link to comment
Share on other sites

VAICOM PRO plugin for VoiceAttack

 

Maybe checkout post #1102 and onwards, in this thread, for a potential solution(s)

 

 

 

Thanks for the suggestion. Eventually i could not let go and found the problem: It seems like VA+Vaicom interfers with SimpleRadio. In my case the „local“ prompt of SRS in the export.lua has to be placed after the one of Vaicom. Don‘t ask me why. Now everything works fine.

 

 

Gesendet von iPhone mit Tapatalk


Edited by SkipperSMG

i5-2400 | 16GB Corsair XMS3 | MSI GTX 970 4GB | 500GB Samsung 850 Evo | TrackIR 5 | TM Warthog | Saitek Rudder Pedals | Windows 10 64 bit

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Do you mean the "local " variable declaration? I'm interested in knowing how you went about troubleshooting this, as I may have similar symptoms and it never occurred to me that the export.lua would be to blame.

 

 

Yes exactly. I read in the Vaicom description that it does not interfere with SRS. However, like stated in the FAQ, missing recognition of the module in the PTT page seems to be an indication for problems in the export.lua so i gave it a try. I deleted the SRS line and everything worked great. Then i re-added the line after the vaicom declaration and it was still working.

i5-2400 | 16GB Corsair XMS3 | MSI GTX 970 4GB | 500GB Samsung 850 Evo | TrackIR 5 | TM Warthog | Saitek Rudder Pedals | Windows 10 64 bit

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

VAICOM PRO plugin for VoiceAttack

 

Which version of SRS are you using?

Thanks

 

 

 

Version 1.5.2 i believe, but im not entirely sure. Had no mic for a while and therefore didn’t start and update SRS. Will check after work.

 

EDIT: Its SRS 1.5.3.4


Edited by SkipperSMG

i5-2400 | 16GB Corsair XMS3 | MSI GTX 970 4GB | 500GB Samsung 850 Evo | TrackIR 5 | TM Warthog | Saitek Rudder Pedals | Windows 10 64 bit

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Alerax LSO script

 

Hy,

 

I'm using Vaicom with the LSO script from Alerax. Every thing is ok except that calling the carrier comm information does not work. Calling the weather status is ok.

 

Where could the problem come from ?

Win 10 | i7 8700 Coffee Lake OC @ 4.9Ghz | 32Go Ram | 1080Ti | DCS on SSD | Thrustmaster HOTAS Warthog | Saitek Rudder | TrackIr 5 Pro

Link to comment
Share on other sites

@Skipper Thanks for the update.

Compatibility testing with third party apps is always done with their latest versions.

For SRS this is currently 1.5.4/1.5.5 https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=169387

This has been tested to run in combination with VAICOM PRO, SSA, and Tacview irrespective of their order in export.lua.

 

@Leysard Well that's for your mission script designer to sort out :D

At the very least each command needs to be unique with a unique actionindex assigned.

So that could be something to get checked.

There is no spoon.

 

Avatar_old_80x80.gif.0c105925ce4b9f5b87697ea37cbde317.gif

VAICOM PRO plugin for DCS World

www.vaicompro.com

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...