Jump to content

VAICOM PRO plugin for VoiceAttack


Recommended Posts

  • Replies 6.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

JTAC check in issue confirmed, thanks for flagging. Hotfix in build update 2.5.25.2.

A known issue with 2.7 at the moment - @Hollywood_315will be release a new version once 2.7 has settled down

Just wanted to say thank you to @Hollywood_315. Great app, bought the bundle which was an amazing price for what you’ve done. Tested tonight, AIRIO is smile inducing to say the least. My son jumped in

Hello,

I have a couple of problems with VAICOM PRO on the F14

1. Every time there's a chatter going on (for instance overlord) the VAICOM PRO sends a command to my Flight, for instance 'attack target', even if no ptt button is pressed, and sometime the comunication menu pops up.

2. Most of the time radio commands are not working and I have to call 'options' and then take 1 etc. etc.

I'm using 'Easy com off', can anybody help me?

Link to post
Share on other sites

Hi, After the newest patch Vaicom is not working in game. well it sort of works I hear the command gets accepted in Voice Attack just not ingame..

 

I have the airio in the folder as that was the issue last time.. Not sure what else to do I tried all the suggestions from last time I had this issue..

ASRock Z590 PHantom Gaming 4/AC / Intel i7 10700K @ 5.0Ghz / Noctua DHS-14 / Samsung 980 Pro M.2 1TB / Asus 1080GTX OC /  G. Skill Trident Z CAS 14 - 32GB RAM 3400MHZ XMP Profile / Oculus Rift S VR / HOTAS Cougar & MFD's / Buttkicker game simulation

Link to post
Share on other sites
Hello,

I have a couple of problems with VAICOM PRO on the F14

1. Every time there's a chatter going on (for instance overlord) the VAICOM PRO sends a command to my Flight, for instance 'attack target', even if no ptt button is pressed, and sometime the comunication menu pops up.

2. Most of the time radio commands are not working and I have to call 'options' and then take 1 etc. etc.

I'm using 'Easy com off', can anybody help me?

 

Don't take this the wrong way. But maybe a new thread would be good?

6000+ posts here now.

I've read through your post:

1. Do you have chatter output to speakers. Do you have an Nvidia card with that voice clarity thingy turned on?

2. Sorry, I'm not sure. Whish I could help.

 

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
Hi, After the newest patch Vaicom is not working in game. well it sort of works I hear the command gets accepted in Voice Attack just not ingame..

 

I have the airio in the folder as that was the issue last time.. Not sure what else to do I tried all the suggestions from last time I had this issue..

Is the module recognised in the control panel.

If no. Did you do the needed repair? (After every update).

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Yes I stated Vaicomm works in Voice attack just not ingame..I mean it still accepts the command ingame just that the command does not get triggered.. this is a mere hours old Fresh install of Win 10

ASRock Z590 PHantom Gaming 4/AC / Intel i7 10700K @ 5.0Ghz / Noctua DHS-14 / Samsung 980 Pro M.2 1TB / Asus 1080GTX OC /  G. Skill Trident Z CAS 14 - 32GB RAM 3400MHZ XMP Profile / Oculus Rift S VR / HOTAS Cougar & MFD's / Buttkicker game simulation

Link to post
Share on other sites
Is the module recognised in the control panel.

If no. Did you do the needed repair? (After every update).

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

 

same problem, the sentence is recognized from VAICOM but not from DCS.

The firsts two or three sentence are recognize by DCS (eg. Ground power on) then nothing... and i CANNOT anuy more open DCS COMs menù (of course in vaicom Disable menù is OFF) with \ key or VHF UHF keys but if i try before a voice command or without to load vaicom they are working fine

sometimes it look like if it is very very slow or like if the message is recived in DCS only if DCS com menù key is pressed '\'

it seems to be a problem only in MP

i checked it in NTTR theatre, with F16 and SRS active


Edited by Ares63
Link to post
Share on other sites
Yes I stated Vaicomm works in Voice attack just not ingame..I mean it still accepts the command ingame just that the command does not get triggered.. this is a mere hours old Fresh install of Win 10

 

Right. I think I get it. Commands are understood in VA, but doesn't get passed on to DCS.

Okay. Are you using Stable, OB, Steam? And have you set path an sliders accordingly?

Again, do you see the module in the VAICOM control panel after you have entered the cockpit in DCS?

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
same problem, the sentence is recognized from VAICOM but not from DCS.

 

The firsts two or three sentence are recognize by DCS (eg. Ground power on) then nothing... and i CANNOT anuy more open DCS COMs menù (of course in vaicom Disable menù is OFF) with \ key or VHF UHF keys but if i try before a voice command or without to load vaicom they are working fine

 

sometimes it look like if it is very very slow or like if the message is recived in DCS only if DCS com menù key is pressed '\'

 

Right. I think I get it. Commands are understood in VA, but doesn't get passed on to DCS. Yes. When you've configured TX buttons in the VAICOM profile in VoiceAttack, they should be disabled in DCS.

Okay. Are you using Stable, OB, Steam? And have you set path and sliders accordingly?

Again, do you see the module in the VAICOM control panel after you have entered the cockpit in DCS?

One more thing, are you saying that if you press the "keyboard radio button" in DCS, suddenly the command works? If yes, which module?

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Okay. Are you using Stable, OB, Steam? And have you set path and sliders accordingly?

OB, F16, NTTR, but only in MP in instant flight it works fine

 

 

 

 

Again, do you see the module in the VAICOM control panel after you have entered the cockpit in DCS?

YES

 

 

 

One more thing, are you saying that if you press the "keyboard radio button" in DCS, suddenly the command works? If yes, which module?

Cheers!

 

YES

this is the sequence

Enter into the serve, asked for groung power by vocie command and the command is recognized from DCS, when i asked fro ground power off is reconignez from VAICOM but not from DCS, if i said it again, nothing if i press DCS menu command then without nay other key i get 2 or more ground power off from DCS, sometimes i have to press more then one time to open the com menù and usually after this any other voice command is not recognized

Link to post
Share on other sites
Right. I think I get it. Commands are understood in VA, but doesn't get passed on to DCS. Yes. When you've configured TX buttons in the VAICOM profile in VoiceAttack, they should be disabled in DCS.

Okay. Are you using Stable, OB, Steam? And have you set path and sliders accordingly?

Again, do you see the module in the VAICOM control panel after you have entered the cockpit in DCS?

One more thing, are you saying that if you press the "keyboard radio button" in DCS, suddenly the command works? If yes, which module?

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

 

NEW TEST

it seems to be something on the server side, with other server it works fine ...

Suggestion are welcome

Link to post
Share on other sites

Hi

 

I use VoiceAttack in conjunction with Vaicom in DCS - mostly for commands to Jester.

 

A while back I had this issue where VA would continuously stop listening. After some googling I found that it was Sonic Studio - stopped that and all was well - uninstalled it for good measure :-p

 

What I also noticed was that while I was using VA in DCS the comms menu would keep popping up and disappearing. Googled the issue and one of the steps recommended was deleting an export.lua file. That resolved the comms menu popup, but now the "listening suspended" issue is back.

 

All seems to work fine until I'm loaded into my plane at which point VA gives the red disable icon over the headset icon and the log says "listening suspended".

 

No more Sonic Studio or the MSI software mentioned, so not sure what is causing it. Any help would be appreciated.

 

Thanks

Link to post
Share on other sites

I get the red mic symbol a lot.

 

Fixed by unplugging the usb mic (in my case the Rift usb) and plugging into another port.

skunk160 | Win10 PRO 64bit | i7-4770K 3.50 GHz | 32GB DDR3/1866MHz | GIGABYTE GeForce GTX 1080 x2 | Oculus Rift S | Virpil MongoosT-50CM2 | Virpil F-14B grip | Virpil 200m Curved Extension | PointCTRL | Delta Sim TM Slew | Sim Bandit AHCP | MFG Crosswind Pedals | //FOX2 Switch Boxes | RECARO SPG Seat | AuraSound AST-2B-4 Pro Bass Transducer x2

//FOXTWO Multi-Role Combat Pit Build http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=134745

Link to post
Share on other sites
Right. I think I get it. Commands are understood in VA, but doesn't get passed on to DCS.

Okay. Are you using Stable, OB, Steam? And have you set path an sliders accordingly?

Again, do you see the module in the VAICOM control panel after you have entered the cockpit in DCS?

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

 

1. I am using OB

 

2. OK the settings where not saving.

 

3. Yes I see the module when I log in on the Vaicom CP..

 

 

OK, I ran the setup and reset all the options in Vaicom config and started DCS and it was working like it should be.. not entirely sure what changed but maybe after setting the settings in config then run DCS helped set them or similar, either way it is working now really wierd haha.


Edited by The_Nephilim

ASRock Z590 PHantom Gaming 4/AC / Intel i7 10700K @ 5.0Ghz / Noctua DHS-14 / Samsung 980 Pro M.2 1TB / Asus 1080GTX OC /  G. Skill Trident Z CAS 14 - 32GB RAM 3400MHZ XMP Profile / Oculus Rift S VR / HOTAS Cougar & MFD's / Buttkicker game simulation

Link to post
Share on other sites

Well there was an update and Vaicom is not working again. it works but does not trigger an ingame action..

 

IT was stated to do a repair after an update, what is it that I should repair DCS or Vaicom?

ASRock Z590 PHantom Gaming 4/AC / Intel i7 10700K @ 5.0Ghz / Noctua DHS-14 / Samsung 980 Pro M.2 1TB / Asus 1080GTX OC /  G. Skill Trident Z CAS 14 - 32GB RAM 3400MHZ XMP Profile / Oculus Rift S VR / HOTAS Cougar & MFD's / Buttkicker game simulation

Link to post
Share on other sites
Well there was an update and Vaicom is not working again. it works but does not trigger an ingame action..

 

IT was stated to do a repair after an update, what is it that I should repair DCS or Vaicom?

This is what I do after every DCS update. (Like yesterday).

Close DCS. Close VA. Repair DCS. Delete export.lua (I have a working copy with settings for SRS, VAICOM and TacView in that order). Start VA. Close VA. Delete export.lua again. Copy my copy and rename to export.lua Start VA, start DCS.

It's cumbersome, but it works every time!

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
This is what I do after every DCS update. (Like yesterday).

Close DCS. Close VA. Repair DCS. Delete export.lua (I have a working copy with settings for SRS, VAICOM and TacView in that order). Start VA. Close VA. Delete export.lua again. Copy my copy and rename to export.lua Start VA, start DCS.

It's cumbersome, but it works every time!

Cheers!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

 

 

OK I tried that and when I checked my settings they where all reset so I reinstared my settings and started DCS and it did not work. itv works to the point where VA hears the command but it does not trigger a responce in DCS..

 

Now I checked the Config screen ingame and when I went to the PTT screen the jet was not recognised, I was using the f16 and I dont think any jet is recognised in the PTT Screen maybe that is a clue?

ASRock Z590 PHantom Gaming 4/AC / Intel i7 10700K @ 5.0Ghz / Noctua DHS-14 / Samsung 980 Pro M.2 1TB / Asus 1080GTX OC /  G. Skill Trident Z CAS 14 - 32GB RAM 3400MHZ XMP Profile / Oculus Rift S VR / HOTAS Cougar & MFD's / Buttkicker game simulation

Link to post
Share on other sites
OK I tried that and when I checked my settings they where all reset so I reinstared my settings and started DCS and it did not work. itv works to the point where VA hears the command but it does not trigger a responce in DCS..

 

 

 

Now I checked the Config screen ingame and when I went to the PTT screen the jet was not recognised, I was using the f16 and I dont think any jet is recognised in the PTT Screen maybe that is a clue?

Yes, that's absolutely a clue. It means VAICOM cannot communicate with DCS. VA does not communicate with DCS. That's why VAICOM is a plugin.

Hmmm... You do run VA as administrator?

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Huh Well I guess that is what I needed to do but I thought I was running as admin but maybe when I repaired or reinstalled it the admin rights went off..

 

So I just tested it in Admin mode and it is working. I will try and keep in mind what you said about repairing DCS and Vaicom.

ASRock Z590 PHantom Gaming 4/AC / Intel i7 10700K @ 5.0Ghz / Noctua DHS-14 / Samsung 980 Pro M.2 1TB / Asus 1080GTX OC /  G. Skill Trident Z CAS 14 - 32GB RAM 3400MHZ XMP Profile / Oculus Rift S VR / HOTAS Cougar & MFD's / Buttkicker game simulation

Link to post
Share on other sites
Huh Well I guess that is what I needed to do but I thought I was running as admin but maybe when I repaired or reinstalled it the admin rights went off..

 

So I just tested it in Admin mode and it is working. I will try and keep in mind what you said about repairing DCS and Vaicom.

Awesome!

 

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Hello !

Has anyone encountered popup of comm menu when using A10C II with Vaicom ?

I checked with legacy A10C and I don't have this problem. I can speech to my wingman through Vaicom and no popup.

I tested that with the Easy Instant Action mission in Caucasus in both airplanes.

Thanks for any advice !

Link to post
Share on other sites
Hello !

Has anyone encountered popup of comm menu when using A10C II with Vaicom ?

I checked with legacy A10C and I don't have this problem. I can speech to my wingman through Vaicom and no popup.

I tested that with the Easy Instant Action mission in Caucasus in both airplanes.

Thanks for any advice !

I delete the export.lua file and let DCS recreate when this happens.

Intel i5 8600K 4.8GHz · Palit RTX 2080 Ti Gaming Pro · TUF Z370 Pro · HP Reverb Pro · 500Gb M.2 NVMe · 1Tb SSD · 32Gb G-Skill 3200MHz DDR4 · Windows 10 · Thrustmaster TPR Pedals · Thrustmaster Warthog . JetSeat

Link to post
Share on other sites

I couldn't get any response in the A10 II last night at all. Worked fine in the original A10. Only had time for a quick test flight so no real resetting of anything.

 

Sent from my SM-T835 using Tapatalk

Windows 10 Home ¦ Z370 AORUS Gaming K3 motherboard ¦ i5-8600K oc to 4.3GHz ¦ 48GB Corsair PC4 memory @ 3000MHz ¦ Samsung 960 EVO M.2 SSD for OS, Samsung 860 EVO 1TB SSD for DCS ¦ ASUS ROG GTX 2060 Super 8GB ¦ Virpil WarBRD base with VFX grip, Thrustmaster A10c and F/A-18 grips ¦ VKB Gunfighter Mk2 and MCG ¦ Thrustmaster Warthog Throttle ¦ MFG Crosswinds ¦ Oculus Rift S

Link to post
Share on other sites

Hi

Viacom Pro works fine in all my modules except the Huey. I get the read back of my message, but no response to my calls. Can anyone point me in the right direction?

Neal

Desktop PC:

Intel i9 9900K, Gigabyte MOBO, 32 GB RAM , GPU Nvidia RTX 2080

Windows 10, TM Warthog, Crosswind rudder peddles, Occulus Rift S.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...