Jump to content

DCS Update Patch Notes Discussion Thread


Recommended Posts

Been testing for about 2 hours now, have tried F-18, F-16, SU-33, P-51 and all maps in 2.5.6. So far very impressive, there is more traffic and the traffic makes more sense. Water effects are great and lighting is a great change that could use some tweaking to perfect. For me on one monitor Performance is ultra smooth. I did see some shimmering from tree shadows on the Caucasus map.

Motherboard ASUSTek TUF Z390-PLUS GAMING (WI-FI)

Processor Intel i5 9400

Memory VENGENCE PRO RGB 32GB

Video Card # 1 GIGABYTE NVIDIA GEFORCE GTX1660 6GB GDDR6

Power Supply Thermaltake GOLD 850 RGB

Sound Card NVIDIA HIGH DEFINITION AUDIO

Monitor 1. Vizio 32" 2. Samsung 32" 3. Samsung 32"

Operating System Windows 10 64 Bit build 19035.1

Link to post
Share on other sites
  • Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Updated with no problem,

and now, when entering the game, the progress bar gets stuck on 10%... game over...

 

I just had the same problem try reloading without voiceattack

SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.1 GHz, 32Gb RAM, EVGA 3090 XC3, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb G2 @ 2836 x 2768
SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView

VR Stuff:   My Settings for 3090 and G2  My Settings for 1080ti  Shaders MOD for VR  My variant of Kegetys mod with clear water and also IC PASS for current beta & stable

 

1569924735_WildcardsBadgerFAASig.jpg.dbb8c2a337e37c2bfb12855f86d70fd5.jpg

Link to post
Share on other sites
Updated with no problem,

and now, when entering the game, the progress bar gets stuck on 10%... game over...

 

I was having the same problem, did a repair and now it's boots up as normal. The new lighting looks great also.

 

Spoiler:

MSI 390 Carbon Pro, i7 9700K @ 4.9, Noctua NH-U14S, 32GB DDR4, MSI RTX 2080ti, Thrustmaster Warthog Throttle, VKB Gunfighter Mklll Pro, MCG Pro, MFG Crosswind Pedals, UTC MK II Pro, Dell AW3418DW Gsync monitor, 970 Pro M2 1TB (for DCS), Playseat Air Force Seat, KW-980 Jetseat, Vaicom Pro, 3X TM Cougar with Lilliput 8" screens.Tek Creations,UFC,HUD, controllers.

 

Link to post
Share on other sites
Seven hours to D/L through a very slow satellite ISP (ViaSat 10mbit/sec service). Pretty typical given the update size (17+GB for my system) - glad they scheduled it for today as my billing cycle and data allowance reset on Sunday. Plenty of snow to shovel and plow while waiting.

 

For me, 2.5.6 loaded with no issues and the new lighting looks really nice. No effect on frame rates, but I have a fairly robust system (i7 6700 oc’ed to 4600Mhz, Rtx2080ti), but have not yet tried to implement the SSLR. Thx DCS crew for your efforts. :thumbup:

 

Where are you?

  1. The space?
  2. On a cruise ship?
  3. Doomsday plane?

MY SYSTEM SPECS: Hardware Intel pentium 3 @ 800 MHz, 256 Mb RAM, Geforce 2 64Mb, Dell screen 1024x768 + Microsoft sidewhiner joystick + TrackIR 2 + TrackClitPro SOFTWARE: Microsoft Windows 98, Noice Attack & VIASAT PRO, SnackView

Link to post
Share on other sites

After downloading the 2.5.6 update a second time, the error appears again. I spent the entire day downloading the new update. Now he is asking to download again. I use Kaspersky antivirus.

 

16737.410 INFO : INSTALL bin/Weapons.dll

16737.411 INFO : INSTALL bin/WeaponsBase.dll

16737.412 INFO : INSTALL bin/Weather.dll

16737.413 INFO : INSTALL bin/World.dll

16737.414 INFO : INSTALL bin/WorldGeneral.dll

16740.993 STATUS: Shutting the torrents down...

16740.994 INFO : Kill timer set to 30 seconds...

16741.062 INFO : Torrents have been shutdown in time.

16741.062 INFO : Kill timer reset.

16741.070 ERROR: Can't move C:\DCS World OpenBeta\_downloads\bin/WorldGeneral.dll to C:\DCS World OpenBeta\bin/WorldGeneral.dll: (2) O sistema não pode encontrar o arquivo especificado.

16775.206 === Log closed.

 

attachment.php?attachmentid=227415&stc=1&d=1581724993

790043540_Anotao2020-02-14200021.png.8021a04a19b08aa233688acd15b96971.png

 

|Motherboard|: Asus TUF Gaming X570-PLUS,

|WaterCooler|: Corsair H115i Pro,

|CPU|: AMD Ryzen 7 3800X,

|RAM|: Corsair Vengeance LPX 32GB 3200MHz DDR4,

|SSD|: Kingston A2000 500GB M.2 NVMe,

|SSD|: Kingston 2.5´ 480GB UV400 SATA III,

|SSHD|: Seagate Híbrido 2TB 7200RPM SATA III,

|GPU|: MSI Gaming 980Ti,

|Monitor|: LG UltraWide 34UM68,

|Joystick 1|: Thrustmaster Hotas Warthog,

|Joystick 2|: T.Flight Rudder Pedals,

|Head Motion|: TrackIr 5.

 

Link to post
Share on other sites

So , first issue as the carrier launch system seems to be broken when doing a cold start and trying to hook up to the catapult . The moment you press to hook up ... it launches you ....LITERALLY and you end up flying through the air !

 

It works if you are already hooked up when the mission starts , even though launching afterwards shakes the planes so much it is abit ridiculous .. It is liked they have over-excited the launch mechanism.

 

Also there is no vibration in hand controllers any more when interacting with buttons in cockpit .

Pressing a button used to create a vibration so you knew it was doing something .

Link to post
Share on other sites

Updated to 2.5.6, DCS hung on Load with bar at 10%. Did a REPAIR and it loads fine . BUT if I load VOICEATTACK running VAICOM Pro profile DCS reverts to not loading, getting stuck with bar on 10%. Again only way to sort it is to REPAIR again, then run without Voiceattack running. The R EPAIR says it finds 2 files (which I assume Voiceattack is creating or modifying), these have to be deleted to get DCS to load

 

Sounds/Speech/common.lua

Sounds/Speech/speech.lua

 

the log says (I'm running in VR with Oculus Rift)

 

2020-02-15 00:27:45.216 INFO VISUALIZER: LAUNCH IN VR : OculusRift : Oculus Rift CV1

2020-02-15 00:27:45.226 INFO GRAPHICSVISTA: renderer: 'dx11backend.dll'

2020-02-15 00:27:45.501 INFO DX11BACKEND: DX11Renderer initialization (w:880 h:1050 fullscrn:0 vsync:0 adapter:0 monitor:0 shaderErrors:1)

2020-02-15 00:27:45.674 INFO DX11BACKEND: Driver Concurrent Creates - 1

2020-02-15 00:27:45.674 INFO DX11BACKEND: Driver Command Lists - 0

2020-02-15 00:27:45.701 INFO DX11BACKEND: NVIDIA API init OK

2020-02-15 00:27:45.701 INFO DX11BACKEND: NVIDIA Display Driver Version 44219.r440_00

2020-02-15 00:27:45.701 INFO DX11BACKEND: GPU count:1

2020-02-15 00:27:45.781 INFO DX11BACKEND: commonPool: 68-128, cbPool: 4-14, samplerPool: 5-16

2020-02-15 00:27:45.793 INFO DX11BACKEND: DX11ShaderBinaries::loadCache Bazar/shaders/fxo/fxo.zip

2020-02-15 00:27:47.475 INFO DX11BACKEND: DX11ShaderBinaries::loadCache done. Loaded 1007/1007.

2020-02-15 00:27:47.487 INFO DX11BACKEND: DX11ShaderBinaries::loadCache E:\Users\andre_000\Saved Games\DCS.openbeta\fxo

2020-02-15 00:27:47.575 INFO DX11BACKEND: DX11ShaderBinaries::loadCache done. Loaded 85/85.

2020-02-15 00:27:47.684 INFO VISUALIZER: SceneManager initialization

2020-02-15 00:27:48.185 INFO VISUALIZER: cascade shadows init (preset:'default' quality:4 layers:4 size:4096)

2020-02-15 00:27:48.256 INFO SOUND: Opening audio device "\\?\SWD#MMDEVAPI#{0.0.0.00000000}.{04304962-f7f5-4f03-8368-2fc48f7a1b0f}#{e6327cad-dcec-4949-ae8a-991e976a79d2}"

2020-02-15 00:27:48.256 ERROR SOUND: Failed to open device "\\?\SWD#MMDEVAPI#{0.0.0.00000000}.{04304962-f7f5-4f03-8368-2fc48f7a1b0f}#{e6327cad-dcec-4949-ae8a-991e976a79d2}": 0x80070057

2020-02-15 00:27:48.256 INFO SOUND: Opening default audio device.

2020-02-15 00:27:48.259 INFO SOUND: Using 2 channels at 48000 Hz

2020-02-15 00:27:48.259 INFO SOUND: Channel layout: Headphones/Stereo

2020-02-15 00:27:48.289 INFO SOUND: Opening audio device "\\?\SWD#MMDEVAPI#{0.0.0.00000000}.{04304962-f7f5-4f03-8368-2fc48f7a1b0f}#{e6327cad-dcec-4949-ae8a-991e976a79d2}"

2020-02-15 00:27:48.289 ERROR SOUND: Failed to open device "\\?\SWD#MMDEVAPI#{0.0.0.00000000}.{04304962-f7f5-4f03-8368-2fc48f7a1b0f}#{e6327cad-dcec-4949-ae8a-991e976a79d2}": 0x80070057

2020-02-15 00:27:48.289 INFO SOUND: Opening default audio device.

2020-02-15 00:27:48.292 INFO SOUND: Using 2 channels at 48000 Hz

2020-02-15 00:27:48.292 INFO SOUND: Channel layout: Headphones/Stereo

2020-02-15 00:27:48.365 INFO DCS: gDescription: "NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti" gVendorId: 4318 gDeviceId: 6918 gMemory: 11127 MB

2020-02-15 00:27:48.386 ERROR EDOBJECTS: Destruction shape not found AVIASHTAB_CRASH

2020-02-15 00:27:48.392 ERROR EDOBJECTS: Object HB_F14_EXT_PHX_ALU with id=312 already declared in table MissileTable

2020-02-15 00:27:50.485 INFO DX11BACKEND: DX11ShaderBinaries::loadCache ./Mods/aircraft/F14/fxo

2020-02-15 00:27:50.490 INFO DX11BACKEND: DX11ShaderBinaries::loadCache done. Loaded 0/0.

2020-02-15 00:27:50.652 INFO EDCORE: (dDispatcher)enterToState_:1

2020-02-15 00:27:52.199 ALERT Dispatcher: Error starting Game GUI: [string "./Scripts/UI/gameMessages.lua"]:30: module 'lentaMessages' not found:

no field package.preload['lentaMessages']

no file './dxgui/bind/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/loader/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/modules/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/lentaMessages.lua'

no file './LuaSocket/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/Multiplayer/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/DemoScenes/lentaMessages.lua'

no file './MAC_Gui/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/Common/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/F10View/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/bind/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/loader/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/modules/lentaMessages.lua'

no file './Mods/tech/CombinedArms/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/Common/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/F10View/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/bind/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/loader/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/modules/lentaMessages.lua'

no file './Mods/tech/CombinedArms/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/Common/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/F10View/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/bind/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/loader/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/modules/lentaMessages.lua'

no file './Mods/tech/CombinedArms/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/Common/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/F10View/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/bind/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/loader/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/modules/lentaMessages.lua'

no file './Mods/tech/CombinedArms/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/Common/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/F10View/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/bind/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/loader/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/modules/lentaMessages.lua'

no file './Mods/tech/CombinedArms/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/Common/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/lentaMessages.lua'

no file './Scripts/UI/F10View/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/bind/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/loader/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/skinME/lentaMessages.lua'

no file './dxgui/skins/common/lentaMessages.lua'

no file './MissionEditor/modules/lentaMessages.lua'

no file './Mods/tech/CombinedArms/UI/lentaMessages.lua'lentaMessages

no file '.\lua-lentaMessages.dll'

no file '.\lentaMessages.dll'

no file 'E:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\bin\lua-lentaMessages.dll'

no file 'E:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\bin\lentaMessages.dll'

2020-02-15 00:27:52.199 INFO EDCORE: (dDispatcher)enterToState_:2


Edited by Silversmith
Link to post
Share on other sites

This is not a bug report thread. Create a bug report in the bug report section.

i9 9900k @5.1GHz h100i |Asus ROG Strix Z390 E-Gaming | Samsung NVMe m.2 970 Pro 512GB | LPX 32GB DDR4 3200MHz

EVGA RTX 2080ti FTW3 Ultra | Reverb G1 | HOTAS Warthog | Saitek Flight Pedals

Link to post
Share on other sites

I'm seeing a weird low amount of player/servers 260/355 and also three of my favorite servers are missing including "Aerobatics Online Caucasus OpenBeta" and "Hoggit - Training Server"

 

At the same DCS webpage

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/personal/server/#allservers

 

says 481 servers / 845 players and both hoggit and aerobatics servers are up.

It is as if I'm not seeing Open Beta servers com to think of it.

My "autoupdate.cfg"says:

"branch": "openbeta",

"version": "2.5.6.43503",

"timestamp": "20200213-182919",

Intel Core i7 3630QM @ 2.40GHz (Max Turbo Frequency 3.40 GHz) | 16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz | 2047MB NVIDIA GeForce GT 635M | 447GB KINGSTON SA400S37480G (SATA-2 (SSD))

Link to post
Share on other sites

Long download . . . worth the wait! Figure servers are busy.

 

Looks awesome, did notice a couple of things.

 

Night looks fantastic, but it did seem to me, that smaller cities (though the lighting looked great) had a rectilinear box around them, without the soft hazing of light as it diffuses over distance. Attached image shows small town with light boxed along very discrete boundaries. See just below aircraft.

 

Plus unlit or cold aircraft with no power or light sources of their own, look oddly dark, and no ambient lighting or their own shadows cast - but I think this is already noted. However, awesome update for sure, and water looks very good.

 

Only flew A-10, started game from mission editor and from other menus. No issues on upgrade, starts up normally, loads differently maybe a tad slower, but not a huge difference.

 

 

Removed dark aircraft for bug report.

darkboundaries.thumb.png.71ba450d1cab8352938bf9d70aabf8b4.png


Edited by SmirkingGerbil

Pointy end hurt! Fire burn!!
Black Shark 2, A10C, A10CII, F-16, F/A-18, F-86, Mig-15, Mig-21, P-51, F-15, Su-27, Su-33, Mig-29, FW-190 Dora, Anton, BF 109, Normandy, Caucasus, NTTR, Persian Gulf, Channel, Syria, WWII Assets, CA. (WWII backer picked aircraft ME-262, P-47D).

Link to post
Share on other sites

I had a loss of 25/35 FPS in big cities with SSLR turned off. If I turn on SSLR I will lose even more. I hope the performance is corrected. The graphics were very beautiful. The night was very beautiful. I disabled antivirus (kaspersky) to run DCS.

 

After downloading the 2.5.6 update a second time, the error appears again. I spent the entire day downloading the new update. Now he is asking to download again. I use Kaspersky antivirus.

 

16737.410 INFO : INSTALL bin/Weapons.dll

16737.411 INFO : INSTALL bin/WeaponsBase.dll

16737.412 INFO : INSTALL bin/Weather.dll

16737.413 INFO : INSTALL bin/World.dll

16737.414 INFO : INSTALL bin/WorldGeneral.dll

16740.993 STATUS: Shutting the torrents down...

16740.994 INFO : Kill timer set to 30 seconds...

16741.062 INFO : Torrents have been shutdown in time.

16741.062 INFO : Kill timer reset.

16741.070 ERROR: Can't move C:\DCS World OpenBeta\_downloads\bin/WorldGeneral.dll to C:\DCS World OpenBeta\bin/WorldGeneral.dll: (2) O sistema não pode encontrar o arquivo especificado.

16775.206 === Log closed.

 

attachment.php?attachmentid=227415&stc=1&d=1581724993

 

|Motherboard|: Asus TUF Gaming X570-PLUS,

|WaterCooler|: Corsair H115i Pro,

|CPU|: AMD Ryzen 7 3800X,

|RAM|: Corsair Vengeance LPX 32GB 3200MHz DDR4,

|SSD|: Kingston A2000 500GB M.2 NVMe,

|SSD|: Kingston 2.5´ 480GB UV400 SATA III,

|SSHD|: Seagate Híbrido 2TB 7200RPM SATA III,

|GPU|: MSI Gaming 980Ti,

|Monitor|: LG UltraWide 34UM68,

|Joystick 1|: Thrustmaster Hotas Warthog,

|Joystick 2|: T.Flight Rudder Pedals,

|Head Motion|: TrackIr 5.

 

Link to post
Share on other sites

Still no steam fix?

New hotness: I7 9700k 4.8ghz, 32gb ddr4, 2080ti, :joystick: TM Warthog. TrackIR, HP Reverb (formermly CV1)

Old-N-busted: i7 4720HQ ~3.5GHZ, +32GB DDR3 + Nvidia GTX980m (4GB VRAM) :joystick: TM Warthog. TrackIR, Rift CV1 (yes really).

Link to post
Share on other sites

Just flew a MP flight around Dubai, we started about 40mins before sun down and WOW! The whole lighting effect was amazing to say the least! The way the light and reflection changed seemingly every moment was really impressive :thumbup: In the Reverb is was just jaw dropping, a little less fps than I'm used too but I'm sure that will be ironed out and it came right around sundown. Overall a fantastic job ED!

The Flying Kiwis - Since ages ago...



Find us at https://www.simcentral.co.nz

Link to post
Share on other sites

Gives me an(0x000022) error when trying to start it up. Even after a repair :-/

 

EDIT:

 

 

OK, just found out, Kaspersky AV had deleted the "WorldGeneral.dll".

 

 

Put it under "exeptions" and DCS fired up again.


Edited by sharkfin61
problem solved

sharkfin out!

Support your local AirTransportWing !

1st rig: i5 6600k@4.3 GHz~ AORUS GTX 1080Ti ~ ASUS Z170 Gaming Pro ~32 GB DDR-4 3000 Rip-Jaws V~ Samsung 860 EVO 1TB + 840 EVO 240GB SSD + WD Blue 1TB HDD ~ WIN 10 64-bit ~ 43" Samsung UHD QLED TV ~ DelanClip@TrackIR 5 ~ TM Warthog no.2 ~Saitek rudder pedals~ 2 TM MFDs on 2nd 27"display ~ Buddyfox A-10 UFC ~ CDU/AAP panel ~ ARC-210 (WIP)

2nd rig: Ryz 5 2600@4.1 GHz, GTX970, 16GB DDR4@3200, X52pro, PS3cam w/ DELAN clip, 24"displ, Samsung 250 SSD Win10 64bit

 

Link to post
Share on other sites

First impressions - the new lightning looks really promising, really amazing in some instances, but inconsistent and downright wrong in other regards. For example you can be flying in a very clear full moon night, then a few minutes before sunrise the night will be become pitch dark, and the transition looks wierd as hell. Then the sun comes up looks spectacular but the darkness is not a bit consistent with what you were seeing 10 minutes before.

Other lights including cockpit lights need some tweaking.

Some AI units seem bugged to hell at least on some missions.

Link to post
Share on other sites
guys, i've downloaded a lot of GB, but my steam version is stil 2.5.5 … i did something wrong or what ?

 

You have personally done nothing wrong. However, ED screwed the launch on the steam platform and reverted DCS back to version 2.5.5.

 

Modules-

UH-1H | F/a-18C | Ka-50 | A-10C | AV-8B | Spitfire Ix | F- 14B | Su - 27 |

Hardware-

| Windows 10 | R5-3600 | Gigabyte Rtx 2060 | 16GB RAM |

| Logitech X56 | Oculus Rift S |

 

Link to post
Share on other sites

My OB install is currently 2.5.6.43503 - the latest OB downloadable version is reporting as 2.5.6.43453 - is that a mixup at the ED end or should I update to that lower version?

Most Wanted: the angry Naval Lynx | Seafire | Buccaneer | Hawker Hunter | Hawker Tempest/Sea Fury | Su-17/22 | rough strip rearming / construction

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...