Jump to content

[RESOLVED]Navigation Mission Issue


Sniper_402
 Share

Recommended Posts

Hi everybody,

I am new to DCS and so am working through the training missions for the A10-C and I have a problem with the Navigation mission.

 

I can get as far as being asked to enter KOP into the CDU and then enter it in to search. I enter KOP and then click the R3 button and it enters it into search and find the waypoint, but the mission does not continue and the Instructor doesn't react.

 

Any clues as I would like to know what else is in this mission/tutorial.


Edited by BIGNEWY
TITLE

Rig:- NZXT H 440 Razer Special Edition Case - Asus Maximum VIII Formula MB -Intel i7 6700K @4.6Ghz - 64GB Corsair LED DDR4 3000Mhz - Samsung 512 GB M.2 (OS & Games) - 2 x 500GB Samsung 750 EVO SSD (Data) - Win 10 Pro 64bit - 12GB Nvidia Titan-X - 3 x Asus ROG Swift PG279Q 2560 x 1440p Monitors - Razer Black Widow Chroma, Naga Epic Chroma, Orbweaver Chroma - TM Warthog HOTAS + 2 x MFCD's - Saitek Pro Combat Pedals - TrackIR 5 w/ProClip - Sades SA-926 Headset - Obutto R3volution Rig :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hi,

now this bug seems to be fix. On my try I entered the KOP and it worked.

But some time later I should switch TACAN X/Y and even if I do it he waits endless. :(

 

Regards

Kal

SYSTEM: Mainboard MSI Z270 Krait | CPU i7 7700k @ 4.8 GHz | RAM 32 GB @ 3200 MHz | GPU GIGABYTE RTX 3080 | 1 TB SSD | Win 10 x64

DEVICES: ASUS 27" LCD | TrackIR 5 | LukeClip | Rift S & HP Reverb G2 | PointCTRL | TM Warthog | MFG Crosswind | Throttle Quadrant Logitech | TableMount MonsterTech

MODULES: All

 

PROJECTS: OpenFlightSchool: DE / EN

 

Link to comment
Share on other sites

On a second try it didn't recognise the 1 of 16x. No matter what I try. :(

SYSTEM: Mainboard MSI Z270 Krait | CPU i7 7700k @ 4.8 GHz | RAM 32 GB @ 3200 MHz | GPU GIGABYTE RTX 3080 | 1 TB SSD | Win 10 x64

DEVICES: ASUS 27" LCD | TrackIR 5 | LukeClip | Rift S & HP Reverb G2 | PointCTRL | TM Warthog | MFG Crosswind | Throttle Quadrant Logitech | TableMount MonsterTech

MODULES: All

 

PROJECTS: OpenFlightSchool: DE / EN

 

Link to comment
Share on other sites

Hi,

now this bug seems to be fix. On my try I entered the KOP and it worked.

But some time later I should switch TACAN X/Y and even if I do it he waits endless. :(

 

Regards

Kal

 

I am having the same problem in this mission with the TACAN. I tune the TACAN receiver to the proper 31X setting per the mission voiceover, but the highlights on the TACAN don't disappear and the mission voiceover never continues. The mission becomes impossible to continue to the TACAN tutorial.

 

Is there a bug in this mission at this point? How do we continue past the TACAN tuning?

- Kevin

Link to comment
Share on other sites

I have this same issue. It says right click on the right nob to change from (x/y) modulation to frequency select. But right clicking just changes from x to y same as left clicking. I have tried changing it to 31X by rolling the mouse wheel but it seems to be waiting for a right click to switch the modes. I want to finish this training mission and move on to the weapons, have already completed the landing one. Please help

Intel i7-10700k, 32GB DDR4, GTX 1080 8GB, 1TB NVMe SSD, LG32GK850G 2560x1440 Monitor, Noctua u12a cooler

Link to comment
Share on other sites

It is good to hear that some of you can get past the search for KOP but I am still not able to progress beyond that. Any suggestions as to how I can at least get as far as the TACAN?

Rig:- NZXT H 440 Razer Special Edition Case - Asus Maximum VIII Formula MB -Intel i7 6700K @4.6Ghz - 64GB Corsair LED DDR4 3000Mhz - Samsung 512 GB M.2 (OS & Games) - 2 x 500GB Samsung 750 EVO SSD (Data) - Win 10 Pro 64bit - 12GB Nvidia Titan-X - 3 x Asus ROG Swift PG279Q 2560 x 1440p Monitors - Razer Black Widow Chroma, Naga Epic Chroma, Orbweaver Chroma - TM Warthog HOTAS + 2 x MFCD's - Saitek Pro Combat Pedals - TrackIR 5 w/ProClip - Sades SA-926 Headset - Obutto R3volution Rig :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Hi guys

 

I just tested this tutorial and all seemed ok for me,

 

if you save a track when you close the mission and attach it here I would be happy to check it

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

I would but I don't have any tracks saved in my tracks folder and since the mission does not complete I do not get the option to save it manually. Any clues?

Rig:- NZXT H 440 Razer Special Edition Case - Asus Maximum VIII Formula MB -Intel i7 6700K @4.6Ghz - 64GB Corsair LED DDR4 3000Mhz - Samsung 512 GB M.2 (OS & Games) - 2 x 500GB Samsung 750 EVO SSD (Data) - Win 10 Pro 64bit - 12GB Nvidia Titan-X - 3 x Asus ROG Swift PG279Q 2560 x 1440p Monitors - Razer Black Widow Chroma, Naga Epic Chroma, Orbweaver Chroma - TM Warthog HOTAS + 2 x MFCD's - Saitek Pro Combat Pedals - TrackIR 5 w/ProClip - Sades SA-926 Headset - Obutto R3volution Rig :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the messages and tracks.

 

I am going to run through this mission again and check it after our chat.

 

Thanks

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

 

00239.230 ERROR Trigger: can't execute trigger, err:"[string "?"]:1: bad argument #1 to 'loadstring' (string expected, got function)"

 

 

Tested and confirmed the issue with the TACAN and stuck at 31x I will report

 

thanks guys


Edited by BIGNEWY

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

Thanks BIGNEWY glad it isn't me making and error this time.

Rig:- NZXT H 440 Razer Special Edition Case - Asus Maximum VIII Formula MB -Intel i7 6700K @4.6Ghz - 64GB Corsair LED DDR4 3000Mhz - Samsung 512 GB M.2 (OS & Games) - 2 x 500GB Samsung 750 EVO SSD (Data) - Win 10 Pro 64bit - 12GB Nvidia Titan-X - 3 x Asus ROG Swift PG279Q 2560 x 1440p Monitors - Razer Black Widow Chroma, Naga Epic Chroma, Orbweaver Chroma - TM Warthog HOTAS + 2 x MFCD's - Saitek Pro Combat Pedals - TrackIR 5 w/ProClip - Sades SA-926 Headset - Obutto R3volution Rig :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

no worries, I have just made the report, hopefully we can look forward to a fix in the future.

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Has anyone tried this now in the Open Beta since the update last weekend? Apparently the issue with the TACAN triggers was included in this.

Rig:- NZXT H 440 Razer Special Edition Case - Asus Maximum VIII Formula MB -Intel i7 6700K @4.6Ghz - 64GB Corsair LED DDR4 3000Mhz - Samsung 512 GB M.2 (OS & Games) - 2 x 500GB Samsung 750 EVO SSD (Data) - Win 10 Pro 64bit - 12GB Nvidia Titan-X - 3 x Asus ROG Swift PG279Q 2560 x 1440p Monitors - Razer Black Widow Chroma, Naga Epic Chroma, Orbweaver Chroma - TM Warthog HOTAS + 2 x MFCD's - Saitek Pro Combat Pedals - TrackIR 5 w/ProClip - Sades SA-926 Headset - Obutto R3volution Rig :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Has anyone tried this now in the Open Beta since the update last weekend? Apparently the issue with the TACAN triggers was included in this.

 

I tested it before it was pushed to beta and it was working :)

 

it should be pushed to release soon also

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

@BIGNEWY I have just tried it in Open Beta and yeah seems to work fine. Thanks for reporting this and getting it fixed. I don't suppose you can help with getting the PAPI lights back at Batumi and others too can you ?

Rig:- NZXT H 440 Razer Special Edition Case - Asus Maximum VIII Formula MB -Intel i7 6700K @4.6Ghz - 64GB Corsair LED DDR4 3000Mhz - Samsung 512 GB M.2 (OS & Games) - 2 x 500GB Samsung 750 EVO SSD (Data) - Win 10 Pro 64bit - 12GB Nvidia Titan-X - 3 x Asus ROG Swift PG279Q 2560 x 1440p Monitors - Razer Black Widow Chroma, Naga Epic Chroma, Orbweaver Chroma - TM Warthog HOTAS + 2 x MFCD's - Saitek Pro Combat Pedals - TrackIR 5 w/ProClip - Sades SA-926 Headset - Obutto R3volution Rig :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

No problem, happy to help

 

The PAPI lights are reported, and they are higher on the list than other stuff but I have no idea when they will be fixed


Edited by BIGNEWY

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

Great thanks just makes landings difficult in bad weather without them.

Rig:- NZXT H 440 Razer Special Edition Case - Asus Maximum VIII Formula MB -Intel i7 6700K @4.6Ghz - 64GB Corsair LED DDR4 3000Mhz - Samsung 512 GB M.2 (OS & Games) - 2 x 500GB Samsung 750 EVO SSD (Data) - Win 10 Pro 64bit - 12GB Nvidia Titan-X - 3 x Asus ROG Swift PG279Q 2560 x 1440p Monitors - Razer Black Widow Chroma, Naga Epic Chroma, Orbweaver Chroma - TM Warthog HOTAS + 2 x MFCD's - Saitek Pro Combat Pedals - TrackIR 5 w/ProClip - Sades SA-926 Headset - Obutto R3volution Rig :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

I tried the mission again and stuck again at Tacan setting.

Instructor tell me to set 1 with left knob and it don't be recognised (german mission).

After more then a year this bug is not fixed. What a shame. :(

SYSTEM: Mainboard MSI Z270 Krait | CPU i7 7700k @ 4.8 GHz | RAM 32 GB @ 3200 MHz | GPU GIGABYTE RTX 3080 | 1 TB SSD | Win 10 x64

DEVICES: ASUS 27" LCD | TrackIR 5 | LukeClip | Rift S & HP Reverb G2 | PointCTRL | TM Warthog | MFG Crosswind | Throttle Quadrant Logitech | TableMount MonsterTech

MODULES: All

 

PROJECTS: OpenFlightSchool: DE / EN

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...