Jump to content

Big, Big problems with textures in 2.0.4 patch


sanders
 Share

Recommended Posts

Nevada is awful since the 2.0.4 patch, the textures are Ugly and my whole memory is almost used now, 16G ram !

I7 4790, Asus GTX 970 STRIX OC, 16GO, Windows 7, all the drivers are up to date.

[sIGPIC][/sIGPIC]I7 8700K OC 5GHz (delid), AORUS Xtreme 1080 Ti, 16GB 3200Mhz, 1TO M2 PCIE. OCULUS Rift, Sidewinder Force Feedback 2, Gametrix KW-908 JetSeat TurboJet.

Link to comment
Share on other sites

Delete folder

C;\Users\username\My Savedgames\DCS world 2.0 open alpha

 

After that Run a repair.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=114030

 

Then you're ready to go!

It should be running like a fresh install. :smartass::thumbup::pilotfly:


Edited by boedha68

New system:I9-9900KS, Kingston 64 GB DDR4 3200Mhz, RTX 3080(OC 2070 Mhz), Corsair H150 Pro RGB, Samsung 970 EVO 1 Tb, Scandisk m2 500 MB, 2 x Crucial 1 Tb, T16000M HOTAS, HP Reverb Professional, Corsair 750 Watt.

 

Old system:I7-4770K(OC 4.5Ghz), Kingston 24 GB DDR3 1600 Mhz,MSI RTX 2080(OC 2070 Mhz), 2 * 500 GB SSD, 3,5 TB HDD, 55' Samsung 3d tv, Trackir 5, Logitech HD Cam, T16000M HOTAS. All DCS modules, maps and campaigns:pilotfly:

Link to comment
Share on other sites

Delete folder

C;\Users\username\My Savedgames\DCS world 2.0 open alpha

 

After that Run a repair.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=114030

 

Then you're ready to go!

It should be running like a fresh install. :smartass::thumbup::pilotfly:

Is there any specific reason to do it with this update? If it really helps then ok but probably it's better to avoid having to recreate all of the settings and mappings if not really needed.

F/A-18, F-16, F-14, M-2000C, A-10C, AV-8B, AJS-37 Viggen, F-5E-3, F-86F, MiG-21bis, MiG-15bis, L-39 Albatros, C-101 Aviojet, P-51D, Spitfire LF Mk. IX, Bf 109 4-K, UH-1H, Mi-8, Ka-50, NTTR, Normandy, Persian Gulf... and not enough time to fully enjoy it all

Link to comment
Share on other sites

Thanks for your reply, it's done.

it's awesome now and the used memory never exceed 13GB.


Edited by sanders

[sIGPIC][/sIGPIC]I7 8700K OC 5GHz (delid), AORUS Xtreme 1080 Ti, 16GB 3200Mhz, 1TO M2 PCIE. OCULUS Rift, Sidewinder Force Feedback 2, Gametrix KW-908 JetSeat TurboJet.

Link to comment
Share on other sites

Is there any specific reason to do it with this update? If it really helps then ok but probably it's better to avoid having to recreate all of the settings and mappings if not really needed.

 

For some reasons is this method the BEST! Maybe old things may conflict the new versions. This cleans up the whole thing. :thumbup:

New system:I9-9900KS, Kingston 64 GB DDR4 3200Mhz, RTX 3080(OC 2070 Mhz), Corsair H150 Pro RGB, Samsung 970 EVO 1 Tb, Scandisk m2 500 MB, 2 x Crucial 1 Tb, T16000M HOTAS, HP Reverb Professional, Corsair 750 Watt.

 

Old system:I7-4770K(OC 4.5Ghz), Kingston 24 GB DDR3 1600 Mhz,MSI RTX 2080(OC 2070 Mhz), 2 * 500 GB SSD, 3,5 TB HDD, 55' Samsung 3d tv, Trackir 5, Logitech HD Cam, T16000M HOTAS. All DCS modules, maps and campaigns:pilotfly:

Link to comment
Share on other sites

Delete folder

C;\Users\username\My Savedgames\DCS world 2.0 open alpha

 

After that Run a repair.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=114030

 

Then you're ready to go!

It should be running like a fresh install. :smartass::thumbup::pilotfly:

 

It doesn't work for me...

 

Before update:

8diditopgun-1-20161124-182635.jpg

 

After update

8diditopgun-2-20161124-182636.jpg

 

You can see that rock textures on mountain doesn't exist anymore...

Even at high altitude everything is blurry.

I also noticed that civilian traffic is lower than before even at high setting.

 

:mad:

 

(it's the same for my squad mates, I am not the only one)

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Intel I7 8700K / EVGA GTX 1080 / 32Go DDR4 PC21300 G.Skill Ripjaws V / MSI Z370 Gaming Pro Carbon / Cooler Master Silent Pro Gold - 1000W / Noctua NH-D14 / Acer XB270HUDbmiprz 27" G-synch 144Hz / SSD Samsung 860EVO 250Go + 1To / Cooler Master HAF X / HOTAS Warthog / Thrustmaster TPR / Track-IR v5 + Track Clip Pro / Windows 10 64bits.

Link to comment
Share on other sites

New patch, same textures and civilian traffic issues.....

 

ED please can we at least have an explanation ? Is it a mistake or a voluntary downgrade ?

 

Please may you clarify the situation.

 

Regards.

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Intel I7 8700K / EVGA GTX 1080 / 32Go DDR4 PC21300 G.Skill Ripjaws V / MSI Z370 Gaming Pro Carbon / Cooler Master Silent Pro Gold - 1000W / Noctua NH-D14 / Acer XB270HUDbmiprz 27" G-synch 144Hz / SSD Samsung 860EVO 250Go + 1To / Cooler Master HAF X / HOTAS Warthog / Thrustmaster TPR / Track-IR v5 + Track Clip Pro / Windows 10 64bits.

Link to comment
Share on other sites

The only one ?

 

No... My squad mates and currently two people on check-six forum report the same issue.

 

If you are sure you don't have the issue, please post same screenshot as mine to compare. (it's the mountain between Vegas and Pahrump.

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Intel I7 8700K / EVGA GTX 1080 / 32Go DDR4 PC21300 G.Skill Ripjaws V / MSI Z370 Gaming Pro Carbon / Cooler Master Silent Pro Gold - 1000W / Noctua NH-D14 / Acer XB270HUDbmiprz 27" G-synch 144Hz / SSD Samsung 860EVO 250Go + 1To / Cooler Master HAF X / HOTAS Warthog / Thrustmaster TPR / Track-IR v5 + Track Clip Pro / Windows 10 64bits.

Link to comment
Share on other sites

Yeah, textures appear to be less detailed on my end too.

Intel 9600K@4.9GHz, Asus Z390, 32GB DDR4 2400MHz, EVGA GTX 1070, Custom Water Cooling, 970 EVO 500GB NVMe, 2TB of Mechanical Storage

 

34" UltraWide 3440x1440 Curved Monitor, 21" MFD monitor, TIR5

 

My Pit Build, VKB Gunfighter Pro w/WH Grip, TMWH Throttle, MFG Crosswinds W/Combat Pedals, Cougar MFDs, Custom A-10C panels, Custom Helo Collective, SimShaker with Transducer

Link to comment
Share on other sites

I can confirm that it looks like there is something wrong with the latest update. Though it seems more of a problem with LOD cooling, not only textures as also a lot of buildings in a far distance are removed. Overall the graphics look like running on low visibility and texture quality settings.

Attached screenshots are taken with visibility range set to extreme and other settings maxed out. Deleting user folder didn't help at all.

Screen_161126_014752.thumb.jpg.e583cb91c3b505c323c8d44093936090.jpg

Screen_161126_015036.thumb.jpg.bad3c561606f2ddc7c0f31403eb0d557.jpg

F/A-18, F-16, F-14, M-2000C, A-10C, AV-8B, AJS-37 Viggen, F-5E-3, F-86F, MiG-21bis, MiG-15bis, L-39 Albatros, C-101 Aviojet, P-51D, Spitfire LF Mk. IX, Bf 109 4-K, UH-1H, Mi-8, Ka-50, NTTR, Normandy, Persian Gulf... and not enough time to fully enjoy it all

Link to comment
Share on other sites

With an Alpha stuff normally gets taken out due to issues with other stuff then be put back in when said issue is fixed.

General 3D modeling thread and reference sites

UK liveries for planes, ships and MODS.

The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.

"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."

Updates to my stuff are now going here

Link to comment
Share on other sites

With an Alpha stuff normally gets taken out due to issues with other stuff then be put back in when said issue is fixed.

No issue with that, it's clear that it's Alpha so things can go wrong. Just trying to understand if the problem is user configuration or release related.

F/A-18, F-16, F-14, M-2000C, A-10C, AV-8B, AJS-37 Viggen, F-5E-3, F-86F, MiG-21bis, MiG-15bis, L-39 Albatros, C-101 Aviojet, P-51D, Spitfire LF Mk. IX, Bf 109 4-K, UH-1H, Mi-8, Ka-50, NTTR, Normandy, Persian Gulf... and not enough time to fully enjoy it all

Link to comment
Share on other sites

In the last trailer to this update, you can see the same. So even inside the trailer. It makes me think all users have this problem but they dont even see it.

 

Timecode 2:42

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Gainward RTX 2080 OC | i7 8700K OC | 32GB G.Skill RipJaws V DDR4 3600 MHz | MSI Z370-A PRO | Samsung 970 EVO 500GB

Link to comment
Share on other sites

Same here, water looks all blocky. Tried adjusting settings with no luck.

Screen_161128_152529.thumb.jpg.2abaacafe2a89dc264efa22865c695a6.jpg

My Rig: EVGA GTX 1070 x 2 | EVGA x58 SLI classified | i7 X 990 CPU | 24 GB RAM | Windows 10 Home 64 bit| Track IR Pro | CH Fighter Stick | CH Throttle | CH Pro Pedals |

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

And me too.

Mainboard: ASUS Maximus X Hero Intel Z 370

CPU: Intel Core i7-8086K @ 4.0 GHz

Memory: 32GB Corsair Dominator Platinum DDR4-3000

Graphics Card: ASUS NVIDIA GeForce RTX 3080 10GB

Monitor ASUS PA 329 32" @ 4K

1 SSD Samsung 860 PRO 256 GB

1 SSD Samsung 860 PRO 4 TB

Windows 10 - 64 V. 2004

CH Pro combatstick, throttle and pedals

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...