Jump to content

[MERGED] White Boxes on Skin And/Or White Sections of Aircraft


Recommended Posts

There are a lot of skin bugs, even with the default skins. There are white squares on several of the modules.

 

Remove any mod you have that uses a empty.tga or empty.dds

 

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=176561

Windows 10 Pro, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,

X470 Taichi Ultimate, 2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz,

3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Oculus HMD,

Thrustmaster Warthog HOTAS + MFDs, CH Fighterstick+Pro Throttle+Pro Pedals

Link to comment
Share on other sites

1.5.5 missing textures

 

Hi everyone,

i've just updated to 1.5.5. and noticed that in the encyclopedia some objects have missing textures.

I've already tried to disable all mods (btw, they were already disabled while updating) and to run a repair, but no joy at all.

 

Any clue?

Is it already known?

 

Here it is an example:

 

EDIT: just checked: in the sim textures are ok, they only miss in the encyclopedia

Cattura.thumb.PNG.d01dc58b27757932c6a4dfae067dac0c.PNG


Edited by Andryl

ASUS Z170 PRO Gaming || i7x6700K@4.6GHz || Noctua NH-U14S || Corsair16GB DDR4 - 3000MHz || Asus Strix GTX-1080 TI-11GB || TrackIr 5Pro || Saitek x-55 Rhino || Saitek Pro Rudder Pedals || Win10 pro

Link to comment
Share on other sites

just checked mine it seems ok, do it again and attach your log we may find a clue

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

just checked mine it seems ok, do it again and attach your log we may find a clue

 

Hi Bignewy,

here you are the log files of 1.5.5 and 3.0 open alpha:

il seems I have a similar problem in both versions and in both log files there are a lot of DX11BACKEND ERRORS (like: ERROR DX11BACKEND: texture "f5e-cpt-instr-02" not found; ERROR DX11BACKEND: texture "dno-1.tga" not found; ...).

Or "WARNING DX11BACKEND: Shader terrain/shaders20/regularafter20.fx:DIRECTX11=true;FOG_ENABLE;LIGHT_SUNCOLOR; is outdated."

 

Any help is much appreciated

dcs (alpha).zip

dcs.zip

ASUS Z170 PRO Gaming || i7x6700K@4.6GHz || Noctua NH-U14S || Corsair16GB DDR4 - 3000MHz || Asus Strix GTX-1080 TI-11GB || TrackIr 5Pro || Saitek x-55 Rhino || Saitek Pro Rudder Pedals || Win10 pro

Link to comment
Share on other sites

Hi Bignewy,

here you are the log files of 1.5.5 and 3.0 open alpha:

il seems I have a similar problem in both versions and in both log files there are a lot of DX11BACKEND ERRORS (like: ERROR DX11BACKEND: texture "f5e-cpt-instr-02" not found; ERROR DX11BACKEND: texture "dno-1.tga" not found; ...).

Or "WARNING DX11BACKEND: Shader terrain/shaders20/regularafter20.fx:DIRECTX11=true;FOG_ENABLE;LIGHT_SUNCOLOR; is outdated."

 

Any help is much appreciated

 

Thanks that has been reported internally

smallCATPILOT.PNG.04bbece1b27ff1b2c193b174ec410fc0.PNG

Forum rules - DCS Crashing? Try this first - Cleanup and Repair - Discord BIGNEWY#8703 - Youtube - Patch Status

Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 3090, Intel® i9-10900K 3.70GHz, 5.30GHz Turbo, Corsair Hydro Series H150i Pro, 32GB DDR @3000, ASUS ROG Strix Z490-F Gaming, HP Reverb G2

Link to comment
Share on other sites

There are 2 Variations of this Anomaly:

 

-White Boxes where Bort Numbers are Located

-White Sections of Aircraft (WING, TAIL, FUSELAGE)

 

These are Caused by Skins that use "EMPTY.TGA" In the Description File of Addons/3rd Party Liveries/Skins.

 

For Aircraft Liveries that Use Empty.tga in the Bort Numbers, you'll see white boxes where the Bort numbers are.

 

For Aircraft Liveries that use empty.tga in the decals layer (ie F-15s), you'll see it on large sections of the Aircraft.

 

Delete Any Instances of EMPTY.TGA from any Livery Folders and Change EMPTY.TGA to EMPTY in the Description LUA

Windows 10 Pro, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,

X470 Taichi Ultimate, 2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz,

3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Oculus HMD,

Thrustmaster Warthog HOTAS + MFDs, CH Fighterstick+Pro Throttle+Pro Pedals

Link to comment
Share on other sites

All A-10 skins that have detail/insignia on the rear part of the engine nacelles have a graphics bug now.

 

2mn3voo.jpg

CPU: i7 980x @ 4.2GHz RAM: 24gb Corsair Vengeance

MB: Gigabyte Sniper X58 w/onboard Soundblaster X-Fi

HD: SanDisk 480gb SSD OS: Win7 Pro 64bit

VIDEO CARD: EVGA GTX 980ti FTW

MONITOR: LG 34" Ultrawide 2560x1080

MP SERVER: ibuypower i7-4810MQ w/Win7 Home 64bit

GEAR: Saitek X-52 Pro; Combat Rudder Pedals; Throttle Quadrants. Thrustmaster MFD's, TrackIR 5 w/Pro Clip, Turtle Beach X-12 Headset

Link to comment
Share on other sites

All A-10 skins that have detail/insignia on the rear part of the engine nacelles have a graphics bug now.

 

2mn3voo.jpg

 

This is a Separate Issue, and has also been reported to dev team.

Windows 10 Pro, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,

X470 Taichi Ultimate, 2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz,

3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Oculus HMD,

Thrustmaster Warthog HOTAS + MFDs, CH Fighterstick+Pro Throttle+Pro Pedals

Link to comment
Share on other sites

DCS does not pay us to fix your mistakes. Bug fixes, that's what they have to do

 

DCS Evolved beyond using the Empty TGA,

The Base DCS Install does not have any EMPTY.TGA FILES, Nor to any of the Stock Liveries Description.lua Files Make calls for Empty.TGA From 1.5.5+

 

Deleting/Editing any Calls to EMPTY.TGA (To EMPTY) and Deleting any Instances of EMPTY.TGA itself resolves the issue.

 

This should only apply to 3rd Party Skins/Mods.

 

So You are not Fixing DCS's Mistakes, you are updating 3rd Party Mods that were not updated by the author themselves.

Windows 10 Pro, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,

X470 Taichi Ultimate, 2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz,

3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Oculus HMD,

Thrustmaster Warthog HOTAS + MFDs, CH Fighterstick+Pro Throttle+Pro Pedals

Link to comment
Share on other sites

So you're expecting us to take several hours to delete all Empty.Tga files and edit every single livery description (in my case more than hundred for sure)?

 

The ONLY Liveries that would contain EMPTY.TGA are 3rd party Liveries, nothing in the DCS Base Install Contains EMPTY.TGA

 

It is not Eagle Dynamics Responsibility to Update or Maintain 3rd Party Applications or Mods, That Responsibility falls on the Original Author.

 

Takes like 2 minutes Tops for a Average user.

 

Open Notepad++, Press CTRL+SHIFT+F To Bring Up Find In Files menu,

Find What: "EMPTY.TGA"

Replace With: "EMPTY"

Filters: *.lua

Directory: SET TO your Base /DCSWORLD/ Folder or your /Saved Games/ Liveries Folder if they are located there.

Search Mode Normal

Check Box for Subfolder

 

Click Replace In Files... and Done.

 

copy the empty.png to any livery that contained the empty.tga

 

Start, My Computer, Navigate to your Base /DCS World/ Folder in the Search box Type "empty.tga" Let it Search, Delete any copies it found.


Edited by SkateZilla

Windows 10 Pro, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,

X470 Taichi Ultimate, 2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz,

3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Oculus HMD,

Thrustmaster Warthog HOTAS + MFDs, CH Fighterstick+Pro Throttle+Pro Pedals

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...