Jump to content

Blacked areas while firing guns.


streakeagle
 Share

Recommended Posts

While firing guns, the cockpit view is intermittently blocked (outside the canopy frame) by solid black shapes. It looks like some kind of smoke but with black instead of the transparent tga.

 

My gpu is an AMD HD 7970 with the current WQHL 14.4 drivers.

Core I5 3570K with 16 GB of PC1600 DDR3.

OS Win 7 64-bit.

 

Sample image:

 

HMYL5B.jpg


Edited by streakeagle
  • Like 1

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Same bug here, with the same ATI HD7970.

AKA TANGO-117. DCS Modules: ALL. I7 6700k @ 4.9 GHz / 32 GB DDR4 @ 3.2 GHz / 950 Pro m.2 + 4xSSDs / Gigabyte 1080TI 11 GB OC / 48" 4K Curved Samsung TV / TM Warthog Hotas / TM TPR rudder pedals / Track IR. Private pilot and sailplane pilot in RL.

Link to comment
Share on other sites

FWIW, HD 7870 and do not see this issue. Catalyst 14.6 RC driver version.



Win 10 64 Pro, MSI Z390 I7-9700K @5ghz Kraken Z63, 32Gb Corsair Dominator, MSI RTX-2070, 1TB NVME 2TB SSD's, TM Warthog, Pro Rudders, OpenTrack w/ IR Clip

Link to comment
Share on other sites

This is a weird one, I've flown consistently since yesterday and have yet to see this once, and have fired the guns a lot, return empty every sortie.

Curious to know if someone else on the 14.6RC versions are seeing it.



Win 10 64 Pro, MSI Z390 I7-9700K @5ghz Kraken Z63, 32Gb Corsair Dominator, MSI RTX-2070, 1TB NVME 2TB SSD's, TM Warthog, Pro Rudders, OpenTrack w/ IR Clip

Link to comment
Share on other sites

I don't have this issue on my end, the smoke looks fine.

 

I have 7970 also, same Cat 14.4 drivers and I'm on Win 7 64bit.

 

What are your in-game settings? I'll try replicate your in-game settings (if not already) and mission you have it in (attach it please, maybe it's some weather settings)

No longer active in DCS...

Link to comment
Share on other sites

I have this with the P-51.

 

R9 280 with catalyst 14.4

 

My settings:

attachment.php?attachmentid=101432&d=1406041977

 

and attached is a test mission where I've been seeing it:

multiplayer.miz

P-51D | Fw 190D-9 | Bf 109K-4 | Spitfire Mk IX | P-47D | WW2 assets pack | F-86 | Mig-15 | Mig-21 | Mirage 2000C | A-10C II | F-5E | F-16 | F/A-18 | Ka-50 | Combined Arms | FC3 | Nevada | Normandy | Straight of Hormuz | Syria

Link to comment
Share on other sites

I had it once, and that was in intercept quick mission. Never had the issue in other missions or the ones I made in mission editor.

 

ATI 7670M

Modules:

MiG-21Bis, Fw-190D, Bf-109K, P-51D, F-86F, Ka-50, UH-1H, Mi-8MTV2, Hawk T1A, C-101, FC3, A-10C, CA, Mirage 2000C, Gazelle, L-39, MiG-15Bis, F-5E, AJS 37 Viggen, Yak-52, Christen Eagle II, MiG-19, I-16, JF-17, F-14, F/A-18C, Fw-190A8, AV-8B/NA, Spitifre IX

 

Mods:

A-4E, MB-339, Edge 540

 

Utility modules:

Combined Arms, NS 430 GPS

Link to comment
Share on other sites

I have had it happen in the intercept mission as well but only when firing in a right bank turn.

"You should fly a fighter aircraft one inch from out of control at all times in a purposeful way" -Willie Driscoll USN (ret)

 

 

The State Military (CVW-17)

 

[sIGPIC][/sIGPIC]



 

VICTORY 103

F-14B BuNo 161435

VF-103

CAPT J. "Bowser" Mayse

http://www.statelyfe.com

Link to comment
Share on other sites

Kuky, did you take off and shoot at the 190s? When I tried firing from the ground nothing happened. I only see the black smoke during combat.

 

Here are my catalyst settings:

ccc.png.af4a001d983347e7d218e7340b5bf8a9.png

P-51D | Fw 190D-9 | Bf 109K-4 | Spitfire Mk IX | P-47D | WW2 assets pack | F-86 | Mig-15 | Mig-21 | Mirage 2000C | A-10C II | F-5E | F-16 | F/A-18 | Ka-50 | Combined Arms | FC3 | Nevada | Normandy | Straight of Hormuz | Syria

Link to comment
Share on other sites

I removed fog from my map and changed the season from Fall to Spring. I did not see the black at all last night during online play.

P-51D | Fw 190D-9 | Bf 109K-4 | Spitfire Mk IX | P-47D | WW2 assets pack | F-86 | Mig-15 | Mig-21 | Mirage 2000C | A-10C II | F-5E | F-16 | F/A-18 | Ka-50 | Combined Arms | FC3 | Nevada | Normandy | Straight of Hormuz | Syria

Link to comment
Share on other sites

I have a 7970 in one of my rigs with 14.4, Do not see this...only difference in my ccc setting is I use supersampling instead of multi or adaptive.

 

Have not seen this in my primary rig (sig).

 

Cooler Master HAF XB EVO , ASUS P8Z77-V, i7-3770K @ 4.6GHz, Noctua AC, 32GB Corsair Vengeance Pro, EVGA 1080TI 11GB, 2 Samsung 840 Pro 540GB SSDs Raid 0, 1TB HDD, EVGA SuperNOVA 1300W PS, G930 Wireless SS Headset, TrackIR5/Wireless Proclip, TM Warthog, Saitek Pro Combat Pedals, 75" Samsung 4K QLED, HP Reverb G2, Win 10

Link to comment
Share on other sites

Same problem of black area when firing (only on the left side)

 

ATI GTX260

CE EVAC



 

Asus P5K - Intel E8500 - 8Go RAM - NVIDIA GTX260 896Mo - SB Audigy 2 ZS - TrackIR4 - Warthog - Pro Fligth Rudder Pedals - LED 3D Samsung 40" - Seven64

Link to comment
Share on other sites

I got rid of my black screen by turning off triple buffer ini GPU settings for my AMD 7970

[sIGPIC][/sIGPIC]

_____________Semper paratus, In hoc signo vinces________________

 

PC: Intel i7-8700K (4.9 GHz), Aorus Ultra Gaming Z370 MB, Aorus GTX 1080Ti (1.7 GHz/1.1 GHz), 32 GB DDR3 (3,2 GHz), Samsung EVO 860 M.2 500 GB SSD + Samsung 960 M.2 250 GB SSD Gaming: TM HOTAS WH, Crosswind pedals, HP Reverb

Link to comment
Share on other sites

I encountered this problem already more than a year ago. See this thread 1.2.3 Hog gun smoke, but without any solution :cry:

 

Imho it has something to do with the fog, HDR, high AF and AMD(Ati) GPU, maybe some black voodoo is involved too :smilewink:


Edited by Suchacz
Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...