[REPORTED]Medium water setting issues. - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-29-2020, 01:59 PM   #1
sirrah
Senior Member
 
sirrah's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Netherlands
Posts: 1,792
Default [REPORTED]Medium water setting issues.

When flying over water, I get some really messed up visuals in VR (see screenshots)
The issue really shows, while flying over shallow waters, but is also present while flying over deep water (just slightly less distinctive)


Anyone else seeing this when using the settings as stated below:
Water settings: Medium
Shadows: Low
Terrain shadows: Off
Version: OB 2.5.6

I did notice, that when I set water settings to high, everything is looking good (but my framerate drops too much)
Turning off shadows didn't help (so maybe nog shadow related in contradiction to my topic title. Maybe reflection related?).

Tested in Caucasus and PG
PG: F-16 instant action free flight
Caucasus: F-16 instant action ramp hot

Effect orrurs both in left and right eye, but visibility highly depends on from which angle you look.

Already tried the following, without any results:
DCS cleanup + repair
Deleted fxo and metashaders2
Rebooted my pc


(using an HP Reverb)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	522
Size:	975.5 KB
ID:	228965   Click image for larger version

Name:	Untitled1.png
Views:	531
Size:	968.4 KB
ID:	228966  
__________________
System specs:
Spoiler:
System specs: i7-8700K @stock speed - GTX 1080TI @ stock speed - AsRock Extreme4 Z370 - 32GB DDR4 @3GHz- HP Reverb v2 - Saitek Pro pedals - TM Warthog HOTAS - TM Cougar HOTAS (NN-Dan mod) & (throttle standalone mod) - Pointctrl & aux banks <-- must have for VR users!! - Andre's SimShaker Jetpad - Fully adjustable DIY playseat

Last edited by sirrah; 02-29-2020 at 02:34 PM.
sirrah is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2020, 02:30 PM   #2
(504)Blade
Member
 
(504)Blade's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 288
Default

Seen the same issue with the CV1 over the PG map, not noticed the massive plane shadow though.

Flying the same plane but with medium settings and seeing the same issue.
(504)Blade is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2020, 10:41 AM   #3
sirrah
Senior Member
 
sirrah's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Netherlands
Posts: 1,792
Default

No one else having this issue? (except for me and Blade)

If so, that'd be kinda disturbing. Because in that case, fixing this is probably not on ED's radar, or it's a problem with my DCS installation

It would be kinda comforting to me, if I knew that more people were having this issue (I need to share my pain )


As said before, this is only happening with water set to medium. When setting water to low or high, everything is working properly.


I tried again today making sure all mods were deleted, cleanup/repair, delete fxo and metashaders2... but still no change. The effect is so massive, it's unplayable to fly over water (especially shallow waters)
__________________
System specs:
Spoiler:
System specs: i7-8700K @stock speed - GTX 1080TI @ stock speed - AsRock Extreme4 Z370 - 32GB DDR4 @3GHz- HP Reverb v2 - Saitek Pro pedals - TM Warthog HOTAS - TM Cougar HOTAS (NN-Dan mod) & (throttle standalone mod) - Pointctrl & aux banks <-- must have for VR users!! - Andre's SimShaker Jetpad - Fully adjustable DIY playseat

Last edited by sirrah; 03-01-2020 at 10:55 AM.
sirrah is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2020, 11:17 AM   #4
rb05033
Junior Member
 
rb05033's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 76
Default

I also see the same issue with water at medium.
__________________
(JTF-1) Yomo | 55th FS

JTF-1 Discord

Spoiler:
Asus Prime Z370 MB // Intel i7 8086k @ 5GHz // 32GB DDR4 3200 // RTX 2080ti // Virpil FSSB3 Lighting, Cougar Throttle with USB mod, T-50 Base + Warthog HOTAS, custom collective // Thrustmaster TPR // Vipergear v2 ICP // 3xCougar MFDs // a bunch of DIY Button Boxes // Oculus Rift
rb05033 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2020, 12:48 PM   #5
r24
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Canada
Posts: 26
Default

I get the same issue with the F-18, PG map, HP Reverb.
r24 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2020, 07:58 PM   #6
sirrah
Senior Member
 
sirrah's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Netherlands
Posts: 1,792
Default

Quote:
Originally Posted by r24 View Post
I get the same issue with the F-18, PG map, HP Reverb.
The effect is also visible in Caucasus, just a little less striking

(I didn't test on NTTR, as I don't own that map)
__________________
System specs:
Spoiler:
System specs: i7-8700K @stock speed - GTX 1080TI @ stock speed - AsRock Extreme4 Z370 - 32GB DDR4 @3GHz- HP Reverb v2 - Saitek Pro pedals - TM Warthog HOTAS - TM Cougar HOTAS (NN-Dan mod) & (throttle standalone mod) - Pointctrl & aux banks <-- must have for VR users!! - Andre's SimShaker Jetpad - Fully adjustable DIY playseat
sirrah is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2020, 02:25 AM   #7
Miles Vorkosigan
Member
 
Miles Vorkosigan's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Greenville Michigan
Posts: 197
Default

Same, Caucasus and PG. Have not tried the other two yet.

For reference:

i7 8700 @ 5.0ghz
GTX 1080 ti
32gb Ram
SSD OS and DCS

HP Reverb Second Run

Last edited by Miles Vorkosigan; 03-03-2020 at 02:38 AM.
Miles Vorkosigan is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2020, 03:25 AM   #8
Mastiff
Veteran
 
Mastiff's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Mars
Posts: 4,485
Default

i'm getting issues where left eye isn't getting displayed some distant clouds and shadows.
its not happening every time though.
__________________
" any failure you meet is never a defeat; merely a set up for a greater comeback " WF.
"Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts," Sir Churchill
" He who never changes his mind, never changes anything," WC, GBS.

"Asus IX z370 ||i9x9900k||ddr4-32gb PC3200||RTX 2080-8gb||EVGA SN 1300 G2 ||turtle beach elite pro 7.1||Win10x64||TrackIr 4/ir||VKB,MCG\ViRpiL,T50cm|MFG CrossWinds||X55 Throttle||G19 Keyboard/Mouse|| Rift cv1VR
32 Samsung|| 1x9inc||
Mastiff is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2020, 07:16 PM   #9
sirrah
Senior Member
 
sirrah's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Netherlands
Posts: 1,792
Default

Medium water setting is still bugged in OB 2.5.6.44266


Don't understand that there are so little complaints about this, but maybe it's because most people are using the water high or water low setting.
__________________
System specs:
Spoiler:
System specs: i7-8700K @stock speed - GTX 1080TI @ stock speed - AsRock Extreme4 Z370 - 32GB DDR4 @3GHz- HP Reverb v2 - Saitek Pro pedals - TM Warthog HOTAS - TM Cougar HOTAS (NN-Dan mod) & (throttle standalone mod) - Pointctrl & aux banks <-- must have for VR users!! - Andre's SimShaker Jetpad - Fully adjustable DIY playseat
sirrah is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2020, 09:32 PM   #10
Chapa
Member
 
Chapa's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Switzerland, Geneva
Posts: 160
Default

Same issue with Rift S and water to medium. I will change the settings temporarily until fix.
There are also some clouds and effects sometimes that only appear on one eye
__________________
i7 8700, GTX 1080ti, 64GB RAM, M.2 512Go, Rift S
Chapa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:14 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.