[REPORTED]Sometimes no sound when starting DCS 2.5.6 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-26-2020, 12:47 AM   #1
Andy t
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 69
Default [REPORTED]Sometimes no sound when starting DCS 2.5.6

Ever since 2.5.6 update, on occasion, when I start up DCS, there is no sound. Exiting and restarting seems to fix it. It appears to happen at random regardless of the output setting in DCS.
Andy t is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 01:31 PM   #2
tango4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Paris, FRANCE
Posts: 49
Default

Same here, pretty annoying...
tango4 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 01:49 PM   #3
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 21,218
Default

please attach your dcs log when it happens

thanks
__________________
BIGNEWY
Community Manager Eagle Dynamics
Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, VIVE Cosmos
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 05:02 PM   #4
watermanpc
Senior Member
 
watermanpc's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Spain
Posts: 2,232
Default

same here. Also, the sound stops working randomly here and there. Changing the audio outputs on the go will eventually fix it for a limited time (few minutes). Another thing I noticed is that changing the different audio output settings makes no difference and all of them make the sound come from the headphones/speakers no matter what.
__________________
i7 6700K@4,5Ghz | GB Z170x-UD3 | GTX 1080ti Gaming X| 32Gb DDR4@3000Mhz | 850 EVO 500Gb (DCS here) + SSD + Barracuda x3 | NOX Hummer M750 | HOTAS WartHog | DIY IR Clip+Opentrack | Win10 64 pro

Take a look at my MODS here
watermanpc is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 10:06 PM   #5
tango4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Paris, FRANCE
Posts: 49
Default

Sorry I reverted to stable during the afternoon.
I'll check if I still have the logs.

Charles

Last edited by tango4; 03-07-2020 at 10:11 PM.
tango4 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2020, 09:53 AM   #6
tango4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Paris, FRANCE
Posts: 49
Default

Here are a couple of logs.

FYI, with this open beta I had 3 major issues that had me revert to stable:

*This sound issue (2 times out of three, no sound when starting the game)
*Framerate issue (my config is rather powerful : 9700k, 32GB, RTX 2080ti SSD)
*Lots of crashes, either from the ui or when loading

Best regards.

Charles
Attached Files
File Type: zip dcs.log-20200307-125850.zip (141.7 KB, 12 views)
File Type: zip dcs.log-20200307-152506.zip (114.5 KB, 11 views)
tango4 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 09:43 AM   #7
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 21,218
Default

Quote:
Originally Posted by tango4 View Post
Here are a couple of logs.

FYI, with this open beta I had 3 major issues that had me revert to stable:

*This sound issue (2 times out of three, no sound when starting the game)
*Framerate issue (my config is rather powerful : 9700k, 32GB, RTX 2080ti SSD)
*Lots of crashes, either from the ui or when loading

Best regards.

Charles
Regarding the sound issues all your devices and driver seem to load fine, I dont see anything obvious in the log

Quote:
2020-03-07 12:57:41.878 INFO SOUND: Using driver: wasapi
2020-03-07 12:57:41.880 INFO SOUND: Found 5 available audio device(s):
2020-03-07 12:57:41.880 INFO SOUND: 0: ID: "{0.0.0.00000000}.{1eb4d8b3-f470-4f14-a3bb-3217e7a641aa}", Name: "Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)"
2020-03-07 12:57:41.880 INFO SOUND: 1: ID: "{0.0.0.00000000}.{21503833-f851-4b8d-b641-25f8c5692f27}", Name: "SONY TV *00 (NVIDIA High Definition Audio)"
2020-03-07 12:57:41.880 INFO SOUND: 2: ID: "{0.0.0.00000000}.{81e4aa6a-88a3-495c-a004-c1636c215ce1}", Name: "XB321HK (NVIDIA High Definition Audio)"
2020-03-07 12:57:41.880 INFO SOUND: 3: ID: "{0.0.0.00000000}.{e7d0a460-75c9-4e5e-9ce8-b908a4a7ec77}", Name: "Speakers (Steam Streaming Microphone)"
2020-03-07 12:57:41.880 INFO SOUND: 4: ID: "{0.0.0.00000000}.{f0595a00-f2ec-43cc-bb28-2caa223f5fe1}", Name: "Speakers (Steam Streaming Speakers)"
Regarding your crashes which is best reported in a separate thread

Try ensuring you have Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015

https://www.microsoft.com/en-us/down....aspx?id=48145


thanks
__________________
BIGNEWY
Community Manager Eagle Dynamics
Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, VIVE Cosmos
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 12:24 PM   #8
tango4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Paris, FRANCE
Posts: 49
Default

I do have the latest Visual C++ 2015-2019 Redistributable.
I tried re installing with the link you provided but it refuses because I have a more recent version.

Nevertheless, it takes quite a while to go from stable to beta and vice versa and for the time being I think I'll stay on stable until this 2.5.6 i s a bit more ironed out.

Best regards and thanks for your help.

Charles
tango4 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2020, 02:09 PM   #9
tango4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Paris, FRANCE
Posts: 49
Default

A small followup.
As I mentioned above, I had reverted to stable 2.5.5 and my sound issue disappeared.

Today, I went back to open beta to try the latest update.
My issue is back. I attempted many software launches and I have never been able to get sounds to work any single time.
I just tried a cleanup followed by a repair, to no avail.

A bit more precision:
*When I arrive in hte menu, there is no sound AT ALL
*When I start a flight, SOME sound are played. For example, I just tried the F-5. I hear aerodynamics rumble sounds, the guns. BUt no engine sound or radios. Just an example.

Best regards.

Charles
tango4 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2020, 02:38 PM   #10
tango4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Paris, FRANCE
Posts: 49
Default

Another quick update:
with the F16, it is the opposite !
From the cockpit, I hear the engine, but not the gun. From the external view, no engine sound.

REALLY WEIRD.
And while I have this issue, unfortunately this open beta is totally unusable for me.
tango4 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:09 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.