Replay Tracks Disregard Player's Aircraft - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2019, 08:12 PM   #1
dtpilot247
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2
Default Replay Tracks Disregard Player's Aircraft

Recently on the past two updates, I have set up free flights with friends to do some formation flying. After looking at the replay files I noticed that my aircraft wasn't present after flying for any period of time, but everyone else's aircraft were there. As for my friends, they could not see their own aircraft but only the aircraft of others including mine.

I took this information to a different Discord server where other DCS formation aerobatic pilots are, and they have reportedly been going through the same issue. The aircraft we flew in form the first time this started acting up was the L-39, and the second time in the F-15, so this is universal to all other modules. This comes to a great disadvantage to us when reviewing our flights and it is affecting every virtual aerobatic team that exists on the platform.
dtpilot247 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 07:05 PM   #2
Kerosene
Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 143
Default

Same here.
Kerosene is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 11:50 PM   #3
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 4,680
Default

Is this a client track or a server track?
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

Z390 Aorus Elite | i5-9600k @4.7Ghz | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10 | Odyssey Plus | Warthog HOTAS | 20cm Extension
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 11:57 AM   #4
Kerosene
Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 143
Default

I do not know the difference between client and server track.
I create a server and connect with my friends.
On the replay track, they, like me, can not see their own plane, only that of other players and AIs
Kerosene is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 12:36 PM   #5
Shahdoh
Senior Member
 
Shahdoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,417
Default

Most of the issue with tracks is the game trying to recreate your control inputs from the data stored. For some reason, this is not always accurate and your aircraft does not fly as you had originally directed it.

The point he makes about a server track is that a server usually does not have a person flying from that machine. It only hosts and everyone flying on it is connecting via other computers. This means there are no control inputs that are being tracked (that only happens on the computer the aircraft is flying from) and only position, attitude, speed, etc data is being recorded.

So, ANY computer that connects, but is not flown from (usually the server, but can be another client) can more successfully get a track of the flight. This is not 100% but normally a LOT better than a track from a computer that was flown from.
Shahdoh is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 01:04 PM   #6
Kerosene
Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 143
Default

Thank you for the answer,
But when I join an online server I do not see my plane either. No more than when I host a party.
Before the last 3 update (before june), I did not have this problem.

Last edited by Kerosene; 08-02-2019 at 01:09 PM.
Kerosene is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 01:14 PM   #7
Kerosene
Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 143
Default

---

Last edited by Kerosene; 08-02-2019 at 01:40 PM.
Kerosene is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2019, 12:53 PM   #8
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 4,680
Default

I just experienced the same. Running a server on my machine while also flying as a client on the same machine, but a different instance of DCS, I experienced the following:

- F-5E flight flown in OB 2.5.5.33184; server track replays perfectly. Client track not tested.
- Same F-5E track played in OB 2.5.5.34108; client aircraft missing from both server and client tracks

- F/A-18C flight flown in OB 2.5.5.34108; server track replays perfectly

I think this is an issue where the track was saved on a different version of the OB than the current version that is attempting to replay the track.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

Z390 Aorus Elite | i5-9600k @4.7Ghz | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10 | Odyssey Plus | Warthog HOTAS | 20cm Extension
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2019, 01:01 PM   #9
Shahdoh
Senior Member
 
Shahdoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,417
Default

That is interesting. So the F5E track stripped ALL client aircraft from view? Tracks always did have a problem surviving more than a few updates, but this is a new level.

They really need to change how it works. Would think simple position/attitude tracking with the aircraft type would be quite sufficient. IMHO, could dump the whole "Able to jump back in and take over" bit if it meant we could get usable tracks/replays.
Shahdoh is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2019, 02:19 PM   #10
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 4,680
Default

I don't know about all client aircraft, as I was the only client connected. I also don't know if it's module specific. I just flew another Hornet flight today and the server replay track was fine. I'll have to test out the F5E specifically.

Crying shame, as I had about 5 F5E flights that I was going to film for a video. Now I've gotta re-fly them and pray that the tracks work.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

Z390 Aorus Elite | i5-9600k @4.7Ghz | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10 | Odyssey Plus | Warthog HOTAS | 20cm Extension
Nealius is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:45 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.