TWCS Throttle Afterburner detent mod. - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2018, 05:04 PM   #1
erniedaoage
Member
 
erniedaoage's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Vienna
Posts: 197
Default TWCS Throttle Afterburner detent mod.

Hello world,

i found this idea on another game forum and thought its a great idea for dcs. So if you want an cheap and easy afterburner detent for your twcs throttle just put 2 velcro stripes at nearly the end of the throttle and adjust your throttle curveature ingame.

Attached a picture of mine.

Have fun!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20181102_185306.jpg
Views:	1486
Size:	3.50 MB
ID:	197017  
__________________
WIN7 //I7-4790K // ASUS MAXIMUS RANGER VII // 16GB G.Skill DDR3 1866 // PALIT SUPERJETSTREAM 1080 // SSD // TM T-16000 FCS FLIGHT PACK // MS FFB2 // JETSEAT TURBOJET // TRACKHAT CLIP PLUS

A10C / AJS-37 / AV8B / BF109K4 / CA / F/A18C / F14 / F5EII / F86F / FC3 / FW190A8 / FW190D9 / KA50 / L39 / M2000C / MI8TV2 / MIG15BIS / MIG19P / MIG21BIS / P51D / SA342 / SPITFIRE / UH1H / NORMANDY / PERSIAN GULF / CHANNEL

Thrustmaster TWCS Afterburner Detent
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=223776
erniedaoage is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 05:33 PM   #2
Icebeat
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 292
Default

could you attach a picture of your curvature as well?
Icebeat is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 06:12 PM   #3
erniedaoage
Member
 
erniedaoage's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Vienna
Posts: 197
Default

Sure here it is, it's for the J-11A but it works best when you start a instant free flight and go to controls and start to adjust there since its gonna be different for every plane. I placed my strips so it works perfectly with the mig21, but every other module i have to adjust.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DCS 2018-11-02 20-08-36-78.jpg
Views:	874
Size:	110.7 KB
ID:	197019  
__________________
WIN7 //I7-4790K // ASUS MAXIMUS RANGER VII // 16GB G.Skill DDR3 1866 // PALIT SUPERJETSTREAM 1080 // SSD // TM T-16000 FCS FLIGHT PACK // MS FFB2 // JETSEAT TURBOJET // TRACKHAT CLIP PLUS

A10C / AJS-37 / AV8B / BF109K4 / CA / F/A18C / F14 / F5EII / F86F / FC3 / FW190A8 / FW190D9 / KA50 / L39 / M2000C / MI8TV2 / MIG15BIS / MIG19P / MIG21BIS / P51D / SA342 / SPITFIRE / UH1H / NORMANDY / PERSIAN GULF / CHANNEL

Thrustmaster TWCS Afterburner Detent
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=223776
erniedaoage is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2019, 07:31 PM   #4
JSF
Member
 
JSF's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: India
Posts: 168
Default

Hey Ernie,

Looks like a pretty good idea. Lemme try it out and report back. Thanks for sharing.
__________________


|| नभ स्पर्शं दीप्तम् || - Touch the sky with glory

Alienware 17 R3 | Intel i7 6th Gen | WD Green 240 SATA SSD (Dedicated to DCS) | 32GB DDR4 RAM | Alienware Graphics Amplifier | 11GB DDRX5 Nvidia Geforce GTX 1080Ti | Benq EX3200R monitor | Thrustmaster HOTAS Warthog | Logitech G 300 mouse | TrackIR 5
JSF is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2019, 04:19 PM   #5
Canadus
Member
 
Canadus's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Germany (close to EDFV)
Posts: 465
Default

Does someone have User-Curves, for the various planes in DCS?
Would save some time for some of us
__________________
My System: Intel Xeon E3 1231 @ 3,4GHz, 16GB DDR3 RAM, GTX 1070 8GB VRAM, Windows 10 64Bit
Canadus is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 07:49 AM   #6
JSF
Member
 
JSF's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: India
Posts: 168
Default

Hey there,

I tried this out = sticking a velcro tape on the inside side walls.

Unfortunately, the weight of the throttle doesn't allow for a proper implementation of the detent. Since the throttle is extremely light weight, the whole unit tends to jump/lift on the application of slightly extra force to get to the afterburner stage.
__________________


|| नभ स्पर्शं दीप्तम् || - Touch the sky with glory

Alienware 17 R3 | Intel i7 6th Gen | WD Green 240 SATA SSD (Dedicated to DCS) | 32GB DDR4 RAM | Alienware Graphics Amplifier | 11GB DDRX5 Nvidia Geforce GTX 1080Ti | Benq EX3200R monitor | Thrustmaster HOTAS Warthog | Logitech G 300 mouse | TrackIR 5
JSF is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2019, 04:35 AM   #7
Ziptie
Senior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 1,169
Default

Quote:
Originally Posted by JSF View Post
Hey there,

I tried this out = sticking a velcro tape on the inside side walls.

Unfortunately, the weight of the throttle doesn't allow for a proper implementation of the detent. Since the throttle is extremely light weight, the whole unit tends to jump/lift on the application of slightly extra force to get to the afterburner stage.
Need to have the base “mounted” or bolted down. Have you tried adding friction to the throttles with the top left/right roller wheel?


Cheers,

Don
__________________
i7 6700 @4ghz, 32GB HyperX Fury ddr4-2133 ram, GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig SSD drives (one soley for DCS OpenBeta standalone) Thrustmaster Warthog HOTAS

Airframes: A10C, F/A-18C, F-14B, FC3, Combined Arms. Terrains: Persian Gulf, Nevada NTTR
Ziptie is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2019, 07:21 AM   #8
JSF
Member
 
JSF's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: India
Posts: 168
Default

Quote:
Originally Posted by daarseth View Post
Need to have the base “mounted” or bolted down. Have you tried adding friction to the throttles with the top left/right roller wheel?


Cheers,

Don
Am afraid I don't have a dedicated space available to "mount" or "bolt" down the throttle and the stick.

I have tried adjusting the friction but it's not through a left/right roller wheel in the TWCS. You're talking about the Warthog.
__________________


|| नभ स्पर्शं दीप्तम् || - Touch the sky with glory

Alienware 17 R3 | Intel i7 6th Gen | WD Green 240 SATA SSD (Dedicated to DCS) | 32GB DDR4 RAM | Alienware Graphics Amplifier | 11GB DDRX5 Nvidia Geforce GTX 1080Ti | Benq EX3200R monitor | Thrustmaster HOTAS Warthog | Logitech G 300 mouse | TrackIR 5
JSF is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2019, 03:49 PM   #9
Ziptie
Senior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 1,169
Default

Quote:
Originally Posted by JSF View Post
Am afraid I don't have a dedicated space available to "mount" or "bolt" down the throttle and the stick.

I have tried adjusting the friction but it's not through a left/right roller wheel in the TWCS. You're talking about the Warthog.
Oh my bad. Misread they. Apologies.


Cheers,

Don
__________________
i7 6700 @4ghz, 32GB HyperX Fury ddr4-2133 ram, GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig SSD drives (one soley for DCS OpenBeta standalone) Thrustmaster Warthog HOTAS

Airframes: A10C, F/A-18C, F-14B, FC3, Combined Arms. Terrains: Persian Gulf, Nevada NTTR
Ziptie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:47 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.