Disable track file recording in MP - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2018, 03:48 PM   #1
Mustang
Veteran
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Essex, UK
Posts: 8,701
Default Disable track file recording in MP

Wasn't sure if anyone was aware of this (or if a thread had been started) but it is now possible to stop DCS from recording trackfiles in multiplayer

Simply add disable_write_track = true to your autoexec.cfg in Users\<name>\Saved Games\DCS\Config on either your machine or server if you're the host (you may have to create the file if you don't have one already)



P.S a .trk file will still be generated in your Users\<name>\Saved Games\DCS\Tracks\Multiplayer folder but it will only be the mission contents and nothing more, notice the filesize of the .trk does not grow in size.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 04:11 PM   #2
BIGNEWY
Moderator/ED Testers Team
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Hereford, UK
Posts: 14,755
Default

interesting mustang, I was still under the impression it was single player only.

However I have not seen much of a difference with performance
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA PALIT 1080 8GB, INTEL i7 4790K ( Cooled by H100i ), 16GB DDR3 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, TIR5, Trackclip pro, DELL Visor WMR
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 04:15 PM   #3
Mustang
Veteran
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Essex, UK
Posts: 8,701
Default

Quote:
Originally Posted by BIGNEWY View Post
interesting mustang, I was still under the impression it was single player only.

However I have not seen much of a difference with performance
It's definitely working, the size of the trackfile at the end of a session proves this since it's only the bare mission, open the .trk up with something like WinRAR and you won't see the usual trackfile inside.

In terms of performance it seems to make a difference disk write wise so slightly less micro stuttering, this might be even more pronounced for people on slower drives and remember it's less wear and tear on SSDs too.

One other bonus is it makes exiting after a long MP session happen ALOT faster.

Last edited by Mustang; 05-19-2018 at 04:18 PM.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 04:25 PM   #4
BIGNEWY
Moderator/ED Testers Team
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Hereford, UK
Posts: 14,755
Default

good to know, thanks
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA PALIT 1080 8GB, INTEL i7 4790K ( Cooled by H100i ), 16GB DDR3 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, TIR5, Trackclip pro, DELL Visor WMR
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 06:49 PM   #5
BlacleyCole
Senior Member
 
BlacleyCole's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: New Mexico
Posts: 1,257
Default

It would alsso prevent the user from copying your mission to their own server
__________________
BlackeyCole 20years usaf
XP-11. Dcs 2.5OB
Acer predator laptop/ i7 7720, 2.4ghz, 32 gb ddr4 ram, 500gb ssd,1tb hdd,nvidia 1080 8gb vram


New FlightSim Blog at https://blackeysblog.wordpress.com. Go visit it and leave me feedback and or comments so I can make it better
BlacleyCole is online now   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 07:22 PM   #6
Mustang
Veteran
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Essex, UK
Posts: 8,701
Default

Quote:
Originally Posted by BlacleyCole View Post
It would alsso prevent the user from copying your mission to their own server
Actually no, the client still has to download the mission locally to be able to fly the mission (hence the small .trk that's generated)
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2018, 09:13 PM   #7
DieHard
Senior Member
 
DieHard's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Near West Point, NY
Posts: 1,444
Default

+1

Thanks
__________________
DieHard is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2018, 06:44 AM   #8
BlacleyCole
Senior Member
 
BlacleyCole's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: New Mexico
Posts: 1,257
Default

Quote:
Originally Posted by Mustang View Post
Actually no, the client still has to download the mission locally to be able to fly the mission (hence the small .trk that's generated)
I think we’re both are saying the same thing, but want to verify.

Previous non protected stupid user logs in gets everything downloaded to the Trk file then goes to his server , repurposes the trk file to miz loads it on his server and finds the hidden jewels correct?

With you new restrictions they receive less info only what applies to their mission as ran. So when they convert the trk file to miz it only has the info the saw? Correct?
__________________
BlackeyCole 20years usaf
XP-11. Dcs 2.5OB
Acer predator laptop/ i7 7720, 2.4ghz, 32 gb ddr4 ram, 500gb ssd,1tb hdd,nvidia 1080 8gb vram


New FlightSim Blog at https://blackeysblog.wordpress.com. Go visit it and leave me feedback and or comments so I can make it better
BlacleyCole is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2018, 06:53 AM   #9
59th | Decoy
Senior Member
 
59th | Decoy's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Arundel, United Kingdom
Posts: 1,590
Default

Quote:
Originally Posted by BlacleyCole View Post
I think we’re both are saying the same thing, but want to verify.

Previous non protected stupid user logs in gets everything downloaded to the Trk file then goes to his server , repurposes the trk file to miz loads it on his server and finds the hidden jewels correct?

With you new restrictions they receive less info only what applies to their mission as ran. So when they convert the trk file to miz it only has the info the saw? Correct?
You can also move the script files out the mission file, so if someone tried to take your mission it won't work.

This is a great find tho and will be added to our server

Thanks Mustang
__________________
DECOY (Lead Admin)

i7-7700K oc at 5Ghz | GTX 1080ti | 32GB DDR4 Ram | Warthog & Saitek Peddles | 2DOF Reality Platform | Custom GAMETRIX Jetseat | CV1
Our Website | Our Facebook Page | YouTube Channel

59th | Decoy is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2018, 04:44 PM   #10
Hog_No32
Member
 
Hog_No32's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 141
Default

Does this autoexec.cfg trick also work for single player?

Usually I don‘t have any use for ttrackfiles but I am absolutely looking for anything that could make my system run faster and smoother (even by just 0.1 percent).
Hog_No32 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:28 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.