KA-50 Questions - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2018, 11:07 PM   #1
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,112
Default KA-50 Questions

I have come back to the BS after a long time, and I'm struggling with 2 questions:
1. How to restore the full HUD with heading, speed etc. after combat mode?
2. How to initiate communication with mywingman when airborne?
I have set the SPU-9 switch to VHF2. But when I click the button bound to Communication Menu, the menu doesn't come up. What am I missing?
When I'm on the ground the menu works.
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 11:21 PM   #2
bolek
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: 10S EG74
Posts: 323
Default

Quote:
Originally Posted by LeCuvier View Post
1. How to restore the full HUD with heading, speed etc. after combat mode?
"Targetting Mode Reset" on the PVR panel (Backspace)
bolek is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 11:36 PM   #3
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 7,704
Default

Quote:
Originally Posted by LeCuvier View Post
2. How to initiate communication with mywingman when airborne?
I have set the SPU-9 switch to VHF2. But when I click the button bound to Communication Menu, the menu doesn't come up. What am I missing?
When I'm on the ground the menu works.
Wrong button. The button for the comms menu is an artifical game function and is disabled inflight unless you have easy comms activated in the difficulty settings. For proper comms you need to actual radio button. In the control settings it's usally labeled something like radio PTT, mic switch or similar.
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + Nvidia Geforce RTX 2080 (8 GB VRAM) + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!

QuiGon is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 07:03 AM   #4
Holton181
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Far north
Posts: 938
Default

Quote:
Originally Posted by LeCuvier View Post
1. How to restore the full HUD with heading, speed etc. after combat mode?
Quote:
Originally Posted by bolek View Post
"Targetting Mode Reset" on the PVR panel (Backspace)
As bolek said, with a small addition. If you have used the canon as your last weapon, you have to deselect it too to return to HUD nav mode.
__________________
Helicopters and Viggen
DCS 1.5.7 and OpenAlpha
Win7 Pro 64bit
i7-3820 3.60GHz
P9X79 Pro
32GB
GTX 670 2GB
VG278H + a Dell
PFT Lynx
TrackIR 5
Holton181 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 12:50 PM   #5
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,112
Default

Thanks guys!
COMMS menu is SPU-9 PTT and works fine.
The HUD has come back this time. I'm still a bit suspicious about the HUD though. I started a free flight mission today and the HUD showed only heading and altitude. Will keep watching this.
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 01:17 PM   #6
Holton181
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Far north
Posts: 938
Default

Quote:
Originally Posted by LeCuvier View Post
Thanks guys!
COMMS menu is SPU-9 PTT and works fine.
The HUD has come back this time. I'm still a bit suspicious about the HUD though. I started a free flight mission today and the HUD showed only heading and altitude. Will keep watching this.
I think there is a system that needs about 3 minutes from activation to get ready, making speed not appear on the HUD for a while. If performing a manual ground startup that time is often passed at time of takeoff.
I don't remember any details, not even the name of the system in question.
__________________
Helicopters and Viggen
DCS 1.5.7 and OpenAlpha
Win7 Pro 64bit
i7-3820 3.60GHz
P9X79 Pro
32GB
GTX 670 2GB
VG278H + a Dell
PFT Lynx
TrackIR 5
Holton181 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 01:23 PM   #7
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 5,119
Default

Afaik there is at least 1 system in the Ka-50 that needs more than those 3min from Autostart, I just forgot which one it was...INU maybe...forgot...but since I am not in a hurry when i fly the Kamov I take it slow..5min...and then take off.
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200/3600MHz - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12006- 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 1 x 840 Evo 250GB PageFile - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 01:31 PM   #8
Holton181
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Far north
Posts: 938
Default

The autostart takes roughly 3 min to complete, yes, but that system I believe also take 3 min to start up properly. But since it's not activated immediately in autostart it will not be ready when the sequence tells you the aircraft is ready, but a while later.
This is just taken from memory, so I might possibly be wrong.
__________________
Helicopters and Viggen
DCS 1.5.7 and OpenAlpha
Win7 Pro 64bit
i7-3820 3.60GHz
P9X79 Pro
32GB
GTX 670 2GB
VG278H + a Dell
PFT Lynx
TrackIR 5
Holton181 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 01:35 PM   #9
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 5,119
Default

no, you are right, I believe we both are actually, I bet we speak about the exact same thing.
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200/3600MHz - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12006- 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 1 x 840 Evo 250GB PageFile - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 01:39 PM   #10
Holton181
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Far north
Posts: 938
Default

I guess we are. Hopefully someone will enlighten us about what exact system we both are talking about...
__________________
Helicopters and Viggen
DCS 1.5.7 and OpenAlpha
Win7 Pro 64bit
i7-3820 3.60GHz
P9X79 Pro
32GB
GTX 670 2GB
VG278H + a Dell
PFT Lynx
TrackIR 5
Holton181 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:44 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.