How to loop the waypoints of AI (ships, land)? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2020, 08:12 PM   #1
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 245
Default How to loop the waypoints of AI (ships, land)?

I wanted to have the Carriers steam up and down the coast in an eternal loop. Googled and found this from 2013:
Quote:
Add a task, and then pick the category "Perform Command" then choose "switch waypoint". Set whichever waypoint you want the AI to go back to, whenever they reach teh waypoint with the command, they will go back to the WP specified.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=111541
"switch waypoint" doesn't exist anymore it seems.
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2020, 10:10 AM   #2
tribundox
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Vienna, Austria
Posts: 7
Default

I have not tested this, but i think this should work:
On the last waypoint of your carrier, open up the "advanced (waypoint actions)", then for TYPE choose "Perform Task", and for ACTION choose "go to waypoint". The "To Waypoint" value lets you choose the waypoint the carrier should go next. It will then go to that waypoint and perform all tasks and routes as it would be the first time for the carrier to reach that waypoint.

Here a YT video, this is for ground units, but it should work for carriers too:
https://www.youtube.com/watch?v=MLi7xf1k_J8
tribundox is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2020, 05:25 PM   #3
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 245
Default

The "go to waypoint" option doesn't exist for the Carrier. It does exist for vehicles (and it works, made a loop with some APC).

I don't have the "Combined Arms" if that matters.

For Carrier, under "Perform Command" there's choices of "Run Script" and "Script File". Maybe there's a backway there. But there should be a simple "go to waypoint".
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2020, 05:37 PM   #4
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 245
Default

Quote:
Originally Posted by tribundox View Post
Here a YT video, this is for ground units, but it should work for carriers too:
https://www.youtube.com/watch?v=MLi7xf1k_J8
First half of this video is silly unless I miss something. He adds "go to waypoint" for all waypoints. That's redundant, it goes to next waypoint by default. He only needed to add one "go to waypoint" to go from last to first.

Last edited by -0303-; 01-09-2020 at 05:44 PM.
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 09:42 AM   #5
mono6020
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Vienna / Austria
Posts: 97
Default

Quote:
Originally Posted by -0303- View Post
I wanted to have the Carriers steam up and down the coast in an eternal loop. Googled and found this from 2013:
"switch waypoint" doesn't exist anymore it seems.
Hi,
load mist_4_3_74.lua Script at Mission Start.
on the last carrier waypoint -> advanced waypoint action -> perform command -> run script -> mist.ground.patrol('NAME-OF-CARRIER-GROUP')

you can download the latest MIST from:
https://github.com/mrSkortch/MissionScriptingTools -> (mist_4_3_74.lua)
mono6020 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:58 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.