Repair on Stennis, OMG are you kidding me? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-23-2020, 12:14 AM   #1
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 333
Smile Repair on Stennis, OMG are you kidding me?

When repair starts, Spitfire is instantly moved and placed with tail outside the deck. It didn't roll over the side, so I could start the engine and pull it up. I then took off fine. It gets damaged every time fuselage hits deck though (meaning after finishing every repair).

Ok, moving plane on repair is not a bad idea at all. Assuming no confusion with multiple planes. --><-- This close to working 100%. I assume it does work with F-18, F-14 and such, they just didn't check with non-carrier planes. Incredibly easy fix, just move the coordinate a few meters.

I'll search bug section before I make a proper bug report.


Last edited by -0303-; 05-23-2020 at 01:46 PM.
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2020, 06:27 AM   #2
speed-of-heat
Senior Member
 
speed-of-heat's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 1,507
Default

I suspect the pushback code, is being triggered and it pushes back the plane so that the main gear is close to the deck edge for the f18... and I suspect that carrier ops were never intended for the spitfire on a modern carrier... as you say. Please don’t fix it because , like this because you need that few meters to get everything on the deck... changing it for tail draggers only would be ok.

What’s fascinating is the pushback code was triggered by a repair... time to try it in the Hornet...
__________________


SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.0 GHz, 32Gb RAM, EVGA 1080ti FTW 11Gb, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb Pro SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView, CombatFlite

VR Stuff: My 2.5.5 DCS VR Settings, My 2.5.6. DCS VR Settings, Shaders MOD for VR.
speed-of-heat is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2020, 11:02 AM   #3
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 333
Default

Of course I meant fix it for the tail draggers only. Also, It was moved X, Y and rotated not just pushed back (but you probably meant that). Noted this in patch notes:
Quote:
DCS Su-33 by ED
If the player on Su-33 requests repair on the deck, his plane should be moved to a free parking place
Again, I think moving while repairing is a great idea. In real life, it would not be repaired where it crashed, blocking landing or blocking catapults. But it didn't move until after 170 seconds. For "realism" one could discuss insta-move or more realistic minimum 170 seconds to move the wreck.

Last edited by -0303-; 05-23-2020 at 05:51 PM. Reason: edited out stuff unsure of
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2020, 10:13 AM   #4
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 333
Default

Tried repair Su-33 on CV (repair on Stennis). Got placed beautifully (see image). But since crossing elevator lines makes Su-33 go kaboom, it did just that when trying to taxi out after repair. Otherwise repair worked fine. I'll expect F-14, F-18 to be placed the same.

Also tried I-16 (repair on Stennis). Figured it's small enough to not stick tail out. Went kaboom the instant it was moved (just after down-counting from 170 sec). Hmmm ... need to try if I-16 also goes kaboom on repair on Kuznetsov.

So effectively Su-33 and I-16 are now unrepairable on Stennis deck.



Last edited by -0303-; 05-24-2020 at 10:19 AM.
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2020, 10:19 AM   #5
speed-of-heat
Senior Member
 
speed-of-heat's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 1,507
Default

It also gives us a "park" option, albiet it takes 3 mins to park. at least in the F-18 it parks and doesn't explode
__________________


SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.0 GHz, 32Gb RAM, EVGA 1080ti FTW 11Gb, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb Pro SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView, CombatFlite

VR Stuff: My 2.5.5 DCS VR Settings, My 2.5.6. DCS VR Settings, Shaders MOD for VR.
speed-of-heat is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2020, 11:35 AM   #6
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 333
Default

"park", Is that an F8 crew command? On Stennis or only Supercarrier?
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2020, 11:52 AM   #7
speed-of-heat
Senior Member
 
speed-of-heat's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 1,507
Default

its neither at the moment
__________________


SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.0 GHz, 32Gb RAM, EVGA 1080ti FTW 11Gb, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb Pro SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView, CombatFlite

VR Stuff: My 2.5.5 DCS VR Settings, My 2.5.6. DCS VR Settings, Shaders MOD for VR.
speed-of-heat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:09 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.