Status? Worth it? - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-20-2018, 05:30 PM   #11
NineLine
Community Manager
 
NineLine's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: BC, Canada
Posts: 24,254
Default

Quote:
Originally Posted by OxideMako View Post
Can I ask what systems the NS430 interacts with that justifies the extra charge? Just so I am clear on what exactly I would be paying for.
The electrical system, and the work that goes into integrating a 3D model, and coding all that it takes to integrate it into the aircraft's systems.
__________________
Nick Grey - "I have had the privilege of flying most marks of Spit, the I, V, IX, XIV, XIX and enjoyed working with Eagle to make this simulation of the IX the 'mutt's nuts'."
Artist formerly known as SiThSpAwN
Forum RulesForum Rules Guidelines
ED Facebook PageED YouTube PageWags YouTubeMy YouTube • My Discord - NineLine #0440
**How to Report a Bug**
NineLine is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 05:32 PM   #12
Cnuke
Member
 
Cnuke's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 306
Default

I think of:
battery power

and no electrical power no ns430


A few training mission comes with the module+ns430.
Cnuke is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 05:33 PM   #13
NineLine
Community Manager
 
NineLine's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: BC, Canada
Posts: 24,254
Default

Quote:
Originally Posted by OxideMako View Post
No, I am saying the 3D version requires the Popup version before it will work in the L-39 or Mi-8. At least according to the descriptions. Basically you are forced to buy the popup version even if you only want the 3D one for X aircraft.
You buy the NS430 base, that covers all aircraft except those that have advanced nav systems already. Its a 2D popup window. If you want the 3D model mounted on the dash, and integrated with the aircraft systems, there is a small charge for individual aircraft, and only the Mi-8 and L-39 have this option right now.
__________________
Nick Grey - "I have had the privilege of flying most marks of Spit, the I, V, IX, XIV, XIX and enjoyed working with Eagle to make this simulation of the IX the 'mutt's nuts'."
Artist formerly known as SiThSpAwN
Forum RulesForum Rules Guidelines
ED Facebook PageED YouTube PageWags YouTubeMy YouTube • My Discord - NineLine #0440
**How to Report a Bug**
NineLine is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 05:37 PM   #14
twistking
Member
 
twistking's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Berlin
Posts: 721
Default

Quote:
Originally Posted by NineLine View Post
... and only the Mi-8 and L-39 have this option right now.
more to come???
twistking is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 05:38 PM   #15
NineLine
Community Manager
 
NineLine's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: BC, Canada
Posts: 24,254
Default

Quote:
Originally Posted by twistking View Post
more to come???
I would assume so, lots of people asking about the Huey, so I can only hope they will add more 3D options down the road.
__________________
Nick Grey - "I have had the privilege of flying most marks of Spit, the I, V, IX, XIV, XIX and enjoyed working with Eagle to make this simulation of the IX the 'mutt's nuts'."
Artist formerly known as SiThSpAwN
Forum RulesForum Rules Guidelines
ED Facebook PageED YouTube PageWags YouTubeMy YouTube • My Discord - NineLine #0440
**How to Report a Bug**
NineLine is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 07:32 PM   #16
ebabil
Senior Member
 
ebabil's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Turkiye/Istanbul
Posts: 2,997
Default

for aircrafts without a map? yes it is worth.
but it might make you ignore the other navaids. for example mi-8 has doppler navigation system and some radio navs. since i installed ns-430, i never used them. laziness at its finest
__________________
FC3 | UH-1H | Mi-8MTV2 | A-10C | F/A-18C | Ka-50 | F-14A/B | F-16C | F-4E
Nevada | Syria
NS-430 | Carriers

Youtube
ebabil is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 10:17 PM   #17
ZQuickSilverZ
Senior Member
 
ZQuickSilverZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Tulsa
Posts: 1,003
Default

I bought it long ago but I can't get the 2D to work.

How do you get it to come up.

I hit Left Shift, Left Alt, B and........................ nothing.

Is that not the correct command?

And before anyone asks, YES, I do have the pop up enabled in the special tab.
__________________
I need, I need, I need... What about my wants? QuickSilver original.
"Off with his job" Mr Burns on the Simpsons.
"I've seen steering wheels / arcade sticks / flight sticks for over a hundred dollars; why be surprised at a 150 dollar item that includes the complexities of this controller?! It has BLINKY LIGHTS!!" author unknown.


These titles are listed in the chronological order I purchased them.
ZQuickSilverZ is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2018, 10:19 PM   #18
NineLine
Community Manager
 
NineLine's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: BC, Canada
Posts: 24,254
Default

Quote:
Originally Posted by ZQuickSilverZ View Post
I bought it long ago but I can't get the 2D to work.

How do you get it to come up.

I hit Left Shift, Left Alt, B and........................ nothing.

Is that not the correct command?

And before anyone asks, YES, I do have the pop up enabled in the special tab.
Which Aircraft, and I can try real quick, I just tried the P-51 and it worked fine.
__________________
Nick Grey - "I have had the privilege of flying most marks of Spit, the I, V, IX, XIV, XIX and enjoyed working with Eagle to make this simulation of the IX the 'mutt's nuts'."
Artist formerly known as SiThSpAwN
Forum RulesForum Rules Guidelines
ED Facebook PageED YouTube PageWags YouTubeMy YouTube • My Discord - NineLine #0440
**How to Report a Bug**
NineLine is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2018, 10:31 AM   #19
DeltaFox
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: The Netherlands
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by ZQuickSilverZ View Post
I bought it long ago but I can't get the 2D to work.

How do you get it to come up.

I hit Left Shift, Left Alt, B and........................ nothing.

Is that not the correct command?

And before anyone asks, YES, I do have the pop up enabled in the special tab.

I'm having the same exact problem...
DeltaFox is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2018, 10:57 AM   #20
nessuno0505
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Italy
Posts: 1,047
Default

Beside electrical, Is It also integrated in l-39 radio systems and HSI? Are there specific integrated functions possible only with the 3d version or the functilonalities are exactly the same of the 2d? And why only front Seat and not both? In coop multiplayer It Can Be good to have the man in the backseat to manage navigation. Just to Be sure if the pop-up version is enough to me or I Need the 3d too before purchase.
nessuno0505 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:03 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.