DCS-SimpleRadio Standalone - Page 219 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2018, 08:33 PM   #2181
shagrat
ED Translator
 
shagrat's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 8,332
Default

Quote:
Originally Posted by KOLM View Post
I searched but you dont explain how it works, does it use the individual position or each aircraft and thats why it works when people are in SP but same SRS server?

Yes, everything was set up normally.
He did. SRS calculates distance and Line Of Sight.
If the aircraft position is calculated from L/L and MSL, MGRS and MSL or DCS X-Y-Z coordinates is not really important, I guess.
__________________
Shagrat

- Flying Sims since 1984 -
Win 10 | i5 7600K@4.0GHz | 32GB | GeForce GTX 1080 8GB - Acer XB280HK 28" 4k | TrackIR5 | Simshaker & Jetseat | TM HOTAS Warthog custom build extension | MFG Crosswind Rudder Pedals | TM Cougar MFDs |a hand made UFC and an AHCP | Oculus Rift & controller
shagrat is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 11:31 PM   #2182
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,722
Default

Quote:
Originally Posted by KOLM View Post
I searched but you dont explain how it works, does it use the individual position or each aircraft and thats why it works when people are in SP but same SRS server?

Yes, everything was set up normally.
It's not setup normally if it didn't work

You also didn't give me any more info - for example if you had coalition security on it wouldn't work in singleplayer

Please search, there is a long post about it.

Dcs position is the same regardless of singleplayer or multiplayer, as it's the same map, same coordinates. If two players in sp were connect to SRS, and assuming they'd configured server and client correctly, it would work.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2018, 07:33 AM   #2183
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,722
Default

Quote:
Originally Posted by KOLM View Post
Hi Ciribob!

Im sorry for my lack of detail. Yes I had the coalition setting ON. But the fun fact is that I have it ON right now and Im talking to a friend in SP as I write this.

Can this be possible or Im going crazy?
If you have spectator audio enabled and both are in SP it'll work too. If a 3rd person came on and was in MP and not a spectator, you wouldn't be able to hear them.

When in sp you have no coalition so are a "spectator" to SRS

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2018, 06:01 PM   #2184
VanekK30
Member
 
VanekK30's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 456
Default

How to add playback volume? 28dB is not enough.
VanekK30 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2018, 06:06 PM   #2185
shagrat
ED Translator
 
shagrat's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 8,332
Default

Quote:
Originally Posted by VanekK30 View Post
How to add playback volume? 28dB is not enough.
Reduce the volume of other sources (DCS), and/or check the volume for SRS is set to maximum in the Windows 10 Volumemixer.
__________________
Shagrat

- Flying Sims since 1984 -
Win 10 | i5 7600K@4.0GHz | 32GB | GeForce GTX 1080 8GB - Acer XB280HK 28" 4k | TrackIR5 | Simshaker & Jetseat | TM HOTAS Warthog custom build extension | MFG Crosswind Rudder Pedals | TM Cougar MFDs |a hand made UFC and an AHCP | Oculus Rift & controller
shagrat is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2018, 09:06 AM   #2186
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,722
Default

New RELEASE Version - 1.5.3.2

.NET Version - PLEASE INSTALL THIS or it may not work: https://www.microsoft.com/en-gb/down....aspx?id=53345

Windows 8/10 N Users - PLEASE INSTALL THIS OR IT WILL NOT WORK - Adds the media codecs you need which are removed in the N Version - https://support.microsoft.com/en-us/...ows-n-editions - You'll know when you get the audio initialisation error

NOT BACKWARDS COMPATIBLE with 1.5.2.0 - Servers and clients must be on 1.5.3.1 or newer

SERVER OWNERS - You need to open an extra TCP port for SRS to work and its +1 above your normal server port. I.e if you run a server on 5002 you need to open port 5002 and 5003 for TCP

AutoConnect Script must be in Saved Games\DCS\Scripts\Hooks now instead of just Scripts folder. Just create a hooks folder in Scripts folder if you dont have one

KNOWN BUG
If you get lag while using the radio, press L Ctrl + L Shift + L to fix. This is a DCS bug i'm trying to work around and is triggered by pressing L Ctrl + L. It doesn't matter if that key is bound or not, it'll still cause lag when you press it

Changelog
  • A10C Switched back to HOTAS by default - change _data.control = 1 in DCS-SimpleRadioStandalone.lua to change back
  • Addition of External AWACS / GCI Mode (EAM) - requires enabling server side and the correct password
  • Addition of connected and ingame counts
  • Added Server .cfg option to change JSON export path
  • Added beta opt in option (allows you to be alerted of beta updates)
  • Added simultaneous transmission to AWACS panel - turn on Simultaneous transmission, select the radios to transmit on and press the PTT (not radio switch as PTT button)
  • Only allow one SRS instance to be run at one time
  • Better warning / handling for incorrect server version
  • Removed extra harrier radio - now has the correct amount as both radios function


DCS / VR Overlay and Overlay Configuration

The overlay has 3 states, hidden, small & full that you can see by pressing Left Control + Left Shift + Escape by default.

The Full state has a title bar that you can click and drag the window around with. The window position will be saved for when DCS is next opened.

The radio status is removed after 5 seconds if SRS is closed or loses server connection

To configure the overlay hotkey, run DCS once to create a config file in Saved Games\DCS\Config which will look something like so and quit DCS:

Code:
config = 
{
    ["mode"] = "minimum",
    ["hotkey"] = "Ctrl+Shift+escape",
    ["windowPosition"] = 
    {
        ["y"] = 342,
        ["x"] = 981,
    }, -- end of ["windowPosition"]
} -- end of config
Edit the "Hotkey" section and add the characters from the keyboard you'd like to use instead. i.e

Code:
config = 
{
    ["mode"] = "minimum",
    ["hotkey"] = "Ctrl+Shift+1", -- now uses the combination of ctrl shift and 1 together to toggle
    ["windowPosition"] = 
    {
        ["y"] = 342,
        ["x"] = 981,
    }, -- end of ["windowPosition"]
} -- end of config
Dont forget to restart DCS after editing this file or you wont see the changes.

If you want to remove the overlay entirely and never use it, just delete:
  • DCS-SRS-Overlay.dlg
  • DCS-SRS-OverlayGameGUI.lua

In Saved Games\DCS\Scripts

Preset Channel Configuration

Preset channels can be created for all FC3 aircraft and all expansion radios for Non FC3.

Channel presets are created per Radio - full list of names & frequencies here https://docs.google.com/spreadsheets...gid=1869108790 )

Preset files are named after the radio (no special characters needed & case is ignored) and are text files with a single frequency on each line.

For example, to create a fixed channel list for the first UHF radio in the F15C:

Create a file called ANARC-164 UHF1.txt or anarc164 UHF1.txt where you installed SimpleRadio Standalone (where the client exe is), add frequencies and save.

The file will be automatically loaded when that radio appears on an aircraft. The frequency list can also be manually reloaded with the reload button. The files are per radio not per aircraft.

As always, thanks for the support and let me know if there are any issues!

Dedicated support now available on Discord: https://discord.gg/baw7g3t



DOWNLOAD THE LATEST RELEASE: https://github.com/ciribob/DCS-Simpl...eleases/latest


Video Demo & Installation
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2018, 08:55 PM   #2187
DanielNL
Senior Member
 
DanielNL's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Germany
Posts: 2,504
Default

What is the EAM for, I don't understand how sb. could do AWACS without seeing the F10 map in DCS.
__________________
DCS Wishlist - summer 2018 release:
F-18 TWS - Player controllable S-75/SA-2 Guideline
- S-200/SA-5 Gammon - 2K11 Krug/SA-4 (+modelled boosters for all)
fixed 1st person Tunguska missile guidance


Dell Visor WMR, RX 580 8GB (2x HDMI), Ryzen 5 1600X (6C/12T)

DynamicDCS Discord: www.ddcs.ml featuring:
ressource point system to spawn AWACS, tankers, bombers - Harrier - CTLD - EWR - GCI - JTAC - Artillery - ground unit persistence (saved) on server restarts
DanielNL is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2018, 09:17 PM   #2188
iKyrThraad993i
Member
 
iKyrThraad993i's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Levittown, NY
Posts: 121
Default

I have a question that has probably been asked a lot. Can't seem to find the answer. Why doesn't ED use something like this. Its really amazing to have now that its stand alone.
iKyrThraad993i is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2018, 09:25 PM   #2189
shagrat
ED Translator
 
shagrat's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 8,332
Default

Quote:
Originally Posted by iKyrThraad993i View Post
I have a question that has probably been asked a lot. Can't seem to find the answer. Why doesn't ED use something like this. Its really amazing to have now that its stand alone.
Only guessing, but an educated guess would be, because it uses open source libraries and that can likely cause legal problems, with a commercial product.
__________________
Shagrat

- Flying Sims since 1984 -
Win 10 | i5 7600K@4.0GHz | 32GB | GeForce GTX 1080 8GB - Acer XB280HK 28" 4k | TrackIR5 | Simshaker & Jetseat | TM HOTAS Warthog custom build extension | MFG Crosswind Rudder Pedals | TM Cougar MFDs |a hand made UFC and an AHCP | Oculus Rift & controller
shagrat is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2018, 09:38 PM   #2190
iKyrThraad993i
Member
 
iKyrThraad993i's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Levittown, NY
Posts: 121
Default

Quote:
Originally Posted by shagrat View Post
Only guessing, but an educated guess would be, because it uses open source libraries and that can likely cause legal problems, with a commercial product.
Thanks was always wondering why ED has tried to get something going like this. But hey that's why SRS is here to stay
iKyrThraad993i is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:29 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.