Front gunner, no doors? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-29-2020, 09:03 PM   #1
Stratos
Veteran
 
Join Date: Apr 2004
Location: Spain
Posts: 3,096
Default Front gunner, no doors?

Is possible to have the front gunner and NO cargo doors? Want to make some CSAR missions and that would be a nice loadout.
__________________
I don't understand anything in russian except Davai Davai!
Stratos is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 08:10 AM   #2
Marsvinet
Member
 
Marsvinet's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 156
Default

You can remove the rear cargo doors in the mission editor. The front door is not removable I think. But when you add the front gunner, the front door is locked back. Is that close enough?
Marsvinet is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 01:50 PM   #3
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 4,090
Default

^ I suppose he means strictly rear cargo doors. Unfortunately, it seems mission editor isn't capable of saving such a config. Even if one creates a loadout with front gun only, select it and then ticks the rear doors removal (or the other way around), the chopper spawns with rear doors on.

However, I've noticed one can create a mission with a chopper without doors, then use rearm menu (to select that front-gun-only config created previously) and voila - front gun shows up, while the rear doors are still missing. A messy workaround, but workaround nevertheless.
__________________
i7 9700K @ stock speed, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 01:16 PM   #4
VWJ
Junior Member
 
VWJ's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Location: LKPR
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by Art-J View Post
However, I've noticed one can create a mission with a chopper without doors, then use rearm menu (to select that front-gun-only config created previously) and voila - front gun shows up, while the rear doors are still missing. A messy workaround, but workaround nevertheless.
Have you tried selecting no doors and adding front door gunner as the default loadout? Perhaps that would spawn the chopper in the desired configuration right away.
__________________
Danger zone!
VWJ is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 02:14 PM   #5
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 4,090
Default

I created a custom loadout with front gun only and tried selecting it first, no doors option second (plus saving and loading the mission), then doing the same in reverse order. Neither worked when the heli was spawned. Not a problem for me, 'cause I fly Mi-8 pretty much always in civilian configuration anyway, but wanted to do some testing to help original poster.
__________________
i7 9700K @ stock speed, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 12:06 PM   #6
Stratos
Veteran
 
Join Date: Apr 2004
Location: Spain
Posts: 3,096
Default

Quote:
Originally Posted by Art-J View Post
However, I've noticed one can create a mission with a chopper without doors, then use rearm menu (to select that front-gun-only config created previously) and voila - front gun shows up, while the rear doors are still missing. A messy workaround, but workaround nevertheless.
This one works, and is good enough for me to use. Thanks!
__________________
I don't understand anything in russian except Davai Davai!
Stratos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:18 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.