Triggered messages not visible - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2017, 08:52 PM   #1
MisterVince
Junior Member
 
MisterVince's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Paris, France
Posts: 40
Default Triggered messages not visible

Hi,

Whenever I trigger a message to show up under certain conditions with the Mission Editor, I can't see it when playing the mission.

I can't also see those messages anymore on missions I built previously, that worked perfectly until now.

Here is a simple mission that illustrates my problem: I trigger 4 messages to show up by radio menu, but for all of them I am not able to see them.

Thanks in advance for any help.

Regards,
Attached Files
File Type: miz messages test.miz (6.4 KB, 18 views)
MisterVince is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2017, 10:07 PM   #2
SUNTSAG
Senior Member
 
SUNTSAG's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: UK
Posts: 1,126
Default

If you select F10 your radio message options will be listed. Simply select one and your message will appear on screen. Cheers.
__________________
Callsign: NAKED
SUNTSAG is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2017, 03:05 PM   #3
MisterVince
Junior Member
 
MisterVince's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Paris, France
Posts: 40
Default

Of course ! I think you did not understand my problem (I may not have been absolutely clear too).

What I don't see are the messages that should appear when you create a certain trigger.
For example you can send a "message to a coalition" "message to all" "message to a country", by setting a trigger.

In my missions, whenever I do this, the message does not appear after the trigger is triggered. However, I know that the triggers work, because if I set the trigger to play a message plus to do anything else, everything is done, except I can't see the message.

Take a look at the mission I attached in the first post for example, and tell me if anything happens by pressing each F10 radio menu.
In my case I see nothing.
MisterVince is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2017, 05:17 PM   #4
SUNTSAG
Senior Member
 
SUNTSAG's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: UK
Posts: 1,126
Default

Hi MisterVince,

I did download it last night, flew it and tested the radio functions......the messages appeared on screen correctly for me. I did only test it in the mission editor though.
__________________
Callsign: NAKED
SUNTSAG is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2017, 05:22 PM   #5
SUNTSAG
Senior Member
 
SUNTSAG's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: UK
Posts: 1,126
Default

Just tested in a fully blown mission selection and works fine for me in that format too.
__________________
Callsign: NAKED
SUNTSAG is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2017, 08:32 PM   #6
MisterVince
Junior Member
 
MisterVince's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Paris, France
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by SUNTSAG View Post
the messages appeared on screen correctly for me. I did only test it in the mission editor though.
Alright ! Thanks a lot for telling me this !

So here is my problem: I can't see the messages, why is that so ? what could possibly be the origin of that problem ?
(It is the reason why I originally posted this thread inside the bug section but it was moved here).

I tried a clean up and a repair of my game, I looked into my settings but I don't see anything that could disable those messages. In fact I really don't see where this problem could come from, which makes me think it is a bug.

Thanks a lot again for your help Sunstag, I really appreciate.

I wish this thread could be moved again to the "released version bug & problem" section, which seems more appropriate.
MisterVince is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2017, 09:43 PM   #7
MisterVince
Junior Member
 
MisterVince's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Paris, France
Posts: 40
Default

I tried to see if the problem came from SimpleRadio (as I already had some problems related to it, and I only use it and Tacview aside the original game).

So I disabled every SRS file in the User/SaveGames/DCS/Scripts, but the problem still occurs, which make me think the problem is not related to SimpleRadio.
MisterVince is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:51 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.