Sensor Control Switch Depress ? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2019, 01:31 PM   #1
vctpil
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 346
Default Sensor Control Switch Depress ?

Hi,

I have the F/A-18 stick and I was wondering what was the function of the Sensor Control Switch Depress ?

I didn't find the answer on the manual.

Thanks,
Vincent
__________________
Intel(R) Core(TM) III Xeon Duo CPU E8600 @ 3.33GHz - 4 Mo RAM - GeForce 1080TI - Monitor DELL E190S - SB Audigy - HOTAS Warthog
vctpil is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 01:41 PM   #2
Eaglewings
Senior Member
 
Eaglewings's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,472
Default

My bad, thought of the wrong button.
I have yet to find the real function for the sensor control switch depress. I mapped that to something else on my hotas.
__________________
Windows 10 Pro 64bit|Intel i5 7600k @3.8Ghz|Gigabyte GTX 1060 6G|Corair vengence 32G DDR4 @3000mhz|Gigabyte Z270 HD3|Thrustmaster Flightstick| T-16000M Throttle| Samsung Odyssey Plus Headset

Last edited by Eaglewings; 09-11-2019 at 01:47 PM.
Eaglewings is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 01:48 PM   #3
Guppy
Member
 
Guppy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Chicago, IL USA
Posts: 500
Default

Quote:
Originally Posted by vctpil View Post
Hi,

I have the F/A-18 stick and I was wondering what was the function of the Sensor Control Switch Depress ?

I didn't find the answer on the manual.

Thanks,
Vincent
Castle switch right in front, push in.
Guppy is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 01:52 PM   #4
Harker
DCS Ground Crew
 
Harker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2,597
Default

It's used to command IFF interrogation on a radar contact under the TDC or locked in STT. This works in DCS right now. AFAIK it also does something in the FLIR page, but I don't remember what and it's not implemented in DCS right now anyway, probably to come later.
__________________
The vCVW-17 is looking for Hornet and Tomcat pilots and RIOs
vCVW-17 Discord: https://discord.gg/u4ETeJV

Z370 Aorus Gaming 7, i7-8700K, RTX2080Ti FTW3 Ultra, Corsair Vengeance 32GB DDR4, 960 Pro, 970 Evo Plus, WD Gold 6TB, Seasonic Prime Platinum|
F/A-18C ,
AV-8B, JF-17, A-10C, M-2000C, F-16C, F-14, BS2, UH-1H, P-51D, Sptifire, FC3
Harker is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 04:22 PM   #5
vctpil
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 346
Default

ok, thanks all.
__________________
Intel(R) Core(TM) III Xeon Duo CPU E8600 @ 3.33GHz - 4 Mo RAM - GeForce 1080TI - Monitor DELL E190S - SB Audigy - HOTAS Warthog
vctpil is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 04:45 PM   #6
Ziptie
Senior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 1,179
Default

Quote:
Originally Posted by Harker View Post
It's used to command IFF interrogation on a radar contact under the TDC or locked in STT. This works in DCS right now. AFAIK it also does something in the FLIR page, but I don't remember what and it's not implemented in DCS right now anyway, probably to come later.


Correct, and when the TGP screen is SOI, sensor control switch depress enters memory mode.

Cheers,

Don


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
i7 6700 @4ghz, 32GB HyperX Fury ddr4-2133 ram, GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig SSD drives (one soley for DCS OpenBeta standalone) Thrustmaster Warthog HOTAS

Airframes: A10C, F/A-18C, F-14B, F-16C, FC3, Combined Arms. Terrains: Persian Gulf, Nevada NTTR, Syria
Ziptie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:02 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.