DCS-BIOS F/A-18C library. Get it here! - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-02-2018, 11:41 AM   #1
AndrewW
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brisbane, Australia
Posts: 375
Default DCS-BIOS F/A-18C library. Get it here!

While everyone else has been flying it, I have spent the last couple of days building a library for the F/A18C for DCS-BIOS, in the hopes of one day getting my pit built.

Until I can get in contact with Ian to get it rolled into an official build of DCS-BIOS, I've attached the files for anyone who wants to try it out.

Simply extract the zip file into your Saved Games\DCS.openbeta\Scripts\DCS-BIOS folder overwriting when asked.

The only things that I am aware are missing at the moment (due to limitations in the hornet module which I am sure will be fixed as development progresses):

1. An input for static source switch (switch does not appear to be currently implemented in the cockpit)
2. An input for fan test switch (switch does not appear to be currently implemented in the cockpit)
3. An export for the top fuel total line when the IFEI is in time set mode
4. An export for the engine nozzle positions on the IFEI

Final disclaimer: This is a beta module, things will change and this will likely break this library. I will try and keep on top of updating it as the Hornet gets updated.

All I ask is that if you find something that doesn't work, please let me know. Even better, if you figure out how to fix it let me know that as well so I can roll it into the final version.

edit 7th June - I have completed the initial version, please let me know if you find anything that doesn't work as expected. This has been tested with the latest 2.5.2.18307 build.

note 13th June - I have discovered that I forgot to include updated json files in the latest package. No problem, they will auto-generate with every flight, so just go fly a mission. Will include updated files in next version.

update: 1st October - Updated to v0.6 supporting Beta 2.5.3.22176
update: 9th November 2018 - Updated to v0.7 supporting Beta 2.5.3.23788
update: 12th November 2018 - Updated to v0.8 fixing COMM1/2 Channel selection rotaries
update: 13th November 2018 - Updated to v0.9 to remove AV8B entry that was causing lack of comms with DCS
update: 21st January 2019 - Updated to v1.0 to correct errant FUEL DUMP switch behaviour

NOTE: You should only download the latest version, I am only keeping the old versions here so I can get an idea of how many people are actually using the module.
Attached Files
File Type: zip DCS-BIOS v0.6.zip (87.9 KB, 122 views)
File Type: zip DCS-BIOS v0.7.zip (87.9 KB, 36 views)
File Type: zip DCS-BIOS v0.8.zip (88.1 KB, 27 views)
File Type: zip DCS-BIOS v0.9.zip (88.0 KB, 177 views)
File Type: zip DCS-BIOS v1.0.zip (88.1 KB, 125 views)
__________________
Intel i7 6700K @ 4 GHz / ASUS Z170 Pro Gaming / 32 Gb G.Skill DDR4 / Sapphire Radeon R9 390X 11Gb / 512 Gb Samsung 850 EVO System SSD / 512 Gb Samsung 850 EVO DCS SSD / Win 10 x64 Pro

A-10C, AV-8B, F-5E, F-86F, FC3, FW190D-9, Hawk, Ka50 2, P-51D, Spitfire, UH-1H, F/A-18C.

Nevada, Normandy, Persian Gulf.

Last edited by AndrewW; 02-13-2019 at 12:40 PM.
AndrewW is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2018, 12:24 PM   #2
HerVirek
Junior Member
 
HerVirek's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 15
Default

Thanks a lot AndewW .

i can´t found control reference for F18 it´s missing or not available yet?

VR
HerVirek is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2018, 12:48 PM   #3
AndrewW
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brisbane, Australia
Posts: 375
Default

The control reference should auto-generate the first time you start a mission with a Hornet ... but I have updated the zip file to contain the generated files so that the control reference works right from the start.

edit: was missing an important file. Updated the zip again, should all be good now.
__________________
Intel i7 6700K @ 4 GHz / ASUS Z170 Pro Gaming / 32 Gb G.Skill DDR4 / Sapphire Radeon R9 390X 11Gb / 512 Gb Samsung 850 EVO System SSD / 512 Gb Samsung 850 EVO DCS SSD / Win 10 x64 Pro

A-10C, AV-8B, F-5E, F-86F, FC3, FW190D-9, Hawk, Ka50 2, P-51D, Spitfire, UH-1H, F/A-18C.

Nevada, Normandy, Persian Gulf.

Last edited by AndrewW; 06-02-2018 at 12:54 PM.
AndrewW is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 04:17 AM   #4
AndrewW
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brisbane, Australia
Posts: 375
Default

New version uploaded. All of the 3 way springloaded switches were functioning incorrectly, I have fixed all of them except for the MC switch which stubbornly refuses to work.

So at this point every switch works in the cockpit except for:

MC Switch
Launch Bar
Hook Bypass
__________________
Intel i7 6700K @ 4 GHz / ASUS Z170 Pro Gaming / 32 Gb G.Skill DDR4 / Sapphire Radeon R9 390X 11Gb / 512 Gb Samsung 850 EVO System SSD / 512 Gb Samsung 850 EVO DCS SSD / Win 10 x64 Pro

A-10C, AV-8B, F-5E, F-86F, FC3, FW190D-9, Hawk, Ka50 2, P-51D, Spitfire, UH-1H, F/A-18C.

Nevada, Normandy, Persian Gulf.
AndrewW is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 04:32 AM   #5
=Buckeye=
Senior Member
 
=Buckeye='s Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Columbus, OH
Posts: 2,067
Default

Quote:
Originally Posted by AndrewW View Post
New version uploaded. All of the 3 way springloaded switches were functioning incorrectly, I have fixed all of them except for the MC switch which stubbornly refuses to work.

So at this point every switch works in the cockpit except for:

MC Switch
Launch Bar
Hook Bypass


By spring loaded switches, do you mean the magnetic switches that return to center/off in the real plane?

Just want to clarify to ensure I’m following along.

I said it on Reddit in a different post, but as a guy who knows nothing about programming about to embark upon building his first pit..your efforts are greatly appreciated. Thank you!


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
VR Cockpit (link):
Custom Throttletek F/A-18C Throttle w/ Hall Sensors + Otto switches | Slaw Device RX Viper Pedals w/ Damper | VPC T-50 Base + 15cm Black Sahaj Extension + Warthog Grip | JetSeat SE | Super Warthog Wheel Stand Pro | Steelcase Leap V2

VR Rig:
ASUS ROG Strix 1080Ti | Intel i7-9700K | Gigabyte Z390 Aorus Master | Corsair H115i RGB Platinum | 32GB Corsair Vengeance Pro RGB 3200 | Odyssey+ VR HMD | Dell U3415W Curved 3440x1440

On Order:
Pimax 5K+
=Buckeye= is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 05:40 AM   #6
AndrewW
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brisbane, Australia
Posts: 375
Default

Quote:
Originally Posted by =Buckeye= View Post
By spring loaded switches, do you mean the magnetic switches that return to center/off in the real plane?
Yes and know. Some of them are magnetically held, others are simply spring loaded and return to center as soon as you let go of them. In the hornet module controls they are all currently defined the same.

Hopefully they will include parameters to tell us when a magnetically held switch is held in position or not allowed into a position like they currently do in the A10 in a future build.

The important thing is that these three way switches weren't working in my original version but they are now

Quote:
I said it on Reddit in a different post, but as a guy who knows nothing about programming about to embark upon building his first pit..your efforts are greatly appreciated. Thank you!
Thanks, that is greatly appreciated.
__________________
Intel i7 6700K @ 4 GHz / ASUS Z170 Pro Gaming / 32 Gb G.Skill DDR4 / Sapphire Radeon R9 390X 11Gb / 512 Gb Samsung 850 EVO System SSD / 512 Gb Samsung 850 EVO DCS SSD / Win 10 x64 Pro

A-10C, AV-8B, F-5E, F-86F, FC3, FW190D-9, Hawk, Ka50 2, P-51D, Spitfire, UH-1H, F/A-18C.

Nevada, Normandy, Persian Gulf.
AndrewW is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 05:52 AM   #7
AndrewW
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brisbane, Australia
Posts: 375
Default

Before anyone dives too far into using the current files ... coming up next I am reorganising all of the entries so they are broken down by panel in the aircraft rather than the sometimes confusing way they are at the moment which is based on the layout in the module's configuration files.
__________________
Intel i7 6700K @ 4 GHz / ASUS Z170 Pro Gaming / 32 Gb G.Skill DDR4 / Sapphire Radeon R9 390X 11Gb / 512 Gb Samsung 850 EVO System SSD / 512 Gb Samsung 850 EVO DCS SSD / Win 10 x64 Pro

A-10C, AV-8B, F-5E, F-86F, FC3, FW190D-9, Hawk, Ka50 2, P-51D, Spitfire, UH-1H, F/A-18C.

Nevada, Normandy, Persian Gulf.
AndrewW is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 06:02 AM   #8
f4l0
Senior Member
 
f4l0's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Germany
Posts: 1,526
Default

Did you find a way to read the RPM and APU RPM value?
__________________
f4l0
Developer of Simshaker for Aviators

Feel the brrrrttt:
[Official] SimShaker for Aviators Forums thread at ED forums
SimShaker blog - transfer game effects into the real world
SimShaker Soundmodule with Voicemeeter Banana Setup: http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=2469416

DCS Toggle Switches

System specs: Intel i7-8700k, 32 GB RAM, Nvidia 1070 GTX, lots of SSDs
Flightgear: Oculus Rift, Warthog, MFG Crosswind, Cougar MFDs, Jetseat, Bass shaker
f4l0 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 06:30 AM   #9
kebabbage
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Location: NT, Australia
Posts: 6
Default

Much appreciated!!! Time go get a move on with my build.
kebabbage is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 07:50 AM   #10
AndrewW
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Brisbane, Australia
Posts: 375
Default

Quote:
Originally Posted by f4l0 View Post
Did you find a way to read the RPM and APU RPM value?
Not yet, just waiting to hear back from Capt Zeen, I am sure he will set me on the right path for getting the output values.
__________________
Intel i7 6700K @ 4 GHz / ASUS Z170 Pro Gaming / 32 Gb G.Skill DDR4 / Sapphire Radeon R9 390X 11Gb / 512 Gb Samsung 850 EVO System SSD / 512 Gb Samsung 850 EVO DCS SSD / Win 10 x64 Pro

A-10C, AV-8B, F-5E, F-86F, FC3, FW190D-9, Hawk, Ka50 2, P-51D, Spitfire, UH-1H, F/A-18C.

Nevada, Normandy, Persian Gulf.
AndrewW is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:02 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.