Bombs and Drop tanks? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2017, 08:53 PM   #1
zcrazyx
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: England
Posts: 170
Default Bombs and Drop tanks?

Did the MK9 have drop tanks or maybe even bombs? I've seen that there is a drop tank release lever and a fuel switch to draw it from the drop tanks.

Are we ever going to have them?
zcrazyx is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 08:54 PM   #2
Art-J+
Posting Rights Suspended
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,619
Default

It did and we know they've been planned for the module, but when they're going to be implemented is anyone's guess for the time being.
__________________
i5 4670K @ 4.4, single GTX1070, 16 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win7 x64.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2017, 11:07 PM   #3
Magic Zach
Member
 
Magic Zach's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Alaska
Posts: 710
Default

I think it would be especially useful to not only have a regular drop tank, but one of those 45 gallon slipper tanks. Would be perfect for the map sizes.
__________________
Magic Zach is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 11:25 AM   #4
zionid
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 694
Default

Drop tanks and bombs ar planned (as is clipped wing variant). It would however be immensely satisfying to have at least some update as to how this work is proceeding. We are nearing a year since early access, with campaigns and maps released. Obviously things take time but some update as to what is being worked on would be very appreciated.
zionid is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 04:17 PM   #5
Esac_mirmidon
Veteran
 
Esac_mirmidon's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ferrol, Spain
Posts: 5,367
Send a message via MSN to Esac_mirmidon
Default

The point is that sooner or later we are going to have bombs and drop tanks for the Spitfire.

Meanwhile i´m enjoying the Mk IX as it is now.
__________________
" You must think in russian.."


Windows 7 64 bits Home Premium-Intel 2500K OC 4.6 - GTX 1060 EXOC KFA2 - 16 Gigas RAM 1.600 - 1920x1080

Hotas Rhino X-55 - MFG Crosswind Rudder Pedals - Track IR 4
Esac_mirmidon is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 04:29 PM   #6
razo+r
Veteran
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4,308
Default

Quote:
Originally Posted by Esac_mirmidon View Post
The point is that sooner or later we are going to have bombs and drop tanks for the Spitfire.

Meanwhile i´m enjoying the Mk IX as it is now.
no doubt about that. Just, when is the question.
__________________

Rig: Maximus VII Ranger, 4790K @ 4.00 Ghz, MSI GTX 980 Ti, 16 GB non-oc RAM, 250 GB SAMSUNG EVO 850 SSD, 2TB HDD, Win 10 64-bit
razo+r is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2017, 07:50 PM   #7
Burning Bridges
Member
 
Burning Bridges's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 192
Default

Those are wild tangents, someone only asked if the Spitfire gets tanks. Or anything, as it has nothing right now to hang underneath.

A camera would be great btw, dont know 100% if it is considered or how it translates gameplay but I would love to fly pure reconnaissance missions.
Burning Bridges is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2017, 08:54 AM   #8
amazingme
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Bucharest
Posts: 610
Default

This is called Digital COMBAT Simulator not Digital RECONNAISSANCE Simulator.
__________________
Specs:
Spoiler:
Asus Z97 PRO Gamer, i7 4790K@4.6GHz, 4x8GB Kingston @2400MHz 11-13-14-32, Titan X, Creative X-Fi, 128+2x250GB SSDs, Saitek X55 Throttle + G940, MFG Crosswinds, TrackIR 5 w/ pro clip, JetSeat, Win10 Pro 64-bit, 27" monitor, TN panel, 1920x1080

Settings:
Spoiler:
2.1.x - Textures:High Terrain:High Civ.Traffic:Off Water:High VisRan:Low Heatblur:High Shadows:High Res:1920x1080 RoC:1024 MSAA:4x AF:16x HDR:OFF DefS: ON GCI: ON DoF:Off Lens: OFF C/G:390m Trees:1500m R:max Gamma: 1.5
amazingme is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2017, 07:09 AM   #9
Mule
Member
 
Mule's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 693
Default

Quote:
Originally Posted by amazingme View Post
This is called Digital COMBAT Simulator not Digital RECONNAISSANCE Simulator.
It’s also not called Digital Medivac Those Troops Back To Base Simulator but you can do that and many other things without blasting away at everything.
Mule is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2017, 06:04 PM   #10
Burning Bridges
Member
 
Burning Bridges's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 192
Default

Quote:
Originally Posted by amazingme View Post
This is called Digital COMBAT Simulator not Digital RECONNAISSANCE Simulator.
How do you want to do combat without reconaissance? And do you think the invasion would have happened without photographic reconnaissance squadrons?
Burning Bridges is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:50 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.