VAICOM PRO plugin for VoiceAttack - Page 283 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2019, 11:04 AM   #2821
Greyman
Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 449
Default

You shouldn't need easycomms on to be able to access the f10 menu though.

I'm using options with the Hornet and as long as i use one of the two active PTT buttons, the comms menu does appear.
Greyman is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2019, 08:07 AM   #2822
Halcyon
Member
 
Halcyon's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 265
Default

Tonight I freshly installed Voice Attack, Vaicom Pro, and AIRIO, following all the steps in the manual.

After restarting voice attack and DCS, I launched a test scenario and told Jester over node TX 5 to "Scan Left", which he responded to and did.

After that point, every command I've given him results in a "RIO recipient is not available at this time" message in the voice attack window. I've restarted both voice attack and DCS multiple times, and it's always the same error sound and message.

Why isn't Jester listening to voice commands anymore?

Code:
1:02:39 AM - Listening suspended
1:02:39 AM - Joystick : 'Transmit TX5 release'
1:02:39 AM - RIO recipient is not available at this time.
1:02:39 AM - Recognized : 'scan right'
1:02:37 AM - Listening resumed
1:02:37 AM - Joystick : 'Transmit TX5 press'
12:58:08 AM - Listening suspended
12:58:08 AM - Joystick : 'Transmit TX5 release'
12:58:08 AM - RIO recipient is not available at this time.
12:58:08 AM - Recognized : 'tacan tune'
12:58:06 AM - Listening resumed
12:58:06 AM - Joystick : 'Transmit TX5 press'
12:58:01 AM - Listening suspended
12:58:01 AM - Joystick : 'Transmit TX5 release'
12:58:01 AM - RIO recipient is not available at this time.
12:58:01 AM - Recognized : 'scan right'
12:57:59 AM - Listening resumed
12:57:59 AM - Joystick : 'Transmit TX5 press'
12:57:43 AM - Opening Configuration window
12:57:43 AM - Shortcut : 'Configuration'
12:56:18 AM - Listening suspended
12:56:18 AM - Joystick : 'Transmit TX5 release'
12:56:17 AM - RIO recipient is not available at this time.
12:56:17 AM - Recognized : 'wake up'
12:56:15 AM - Listening resumed
12:56:15 AM - Joystick : 'Transmit TX5 press'
12:56:14 AM - RIO recipient is not available at this time.
12:56:14 AM - Recognized : 'scan left'
12:56:14 AM - Listening suspended
12:56:14 AM - Joystick : 'Transmit TX5 release'
12:56:12 AM - Listening resumed
12:56:12 AM - Joystick : 'Transmit TX5 press'
12:56:11 AM - RIO recipient is not available at this time.
12:56:11 AM - Recognized : 'scan right'
12:56:11 AM - Listening suspended
12:56:11 AM - Joystick : 'Transmit TX5 release'
12:56:09 AM - Listening resumed
12:56:09 AM - Joystick : 'Transmit TX5 press'
12:56:05 AM - Listening suspended
12:56:05 AM - Joystick : 'Transmit TX5 release'
12:56:03 AM - Listening resumed
12:56:03 AM - Joystick : 'Transmit TX5 press'
12:54:55 AM - Plugin 'VAICOM PRO 2.5' initialized.
12:54:55 AM - Ready for commands.
12:54:55 AM - Initializing..
12:54:55 AM - Press LCtrl+LAlt+C for config.
12:54:55 AM - VAICOM PRO for DCS World. License: PRO
12:54:54 AM - Plugin support enabled.
Halcyon is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2019, 09:45 PM   #2823
sobe
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,396
Default

What is the best method to update the Jester module?
__________________
Trackir4 using the latest Trackir 5 software, Win10 Pro [Creator Update] updated from Win7Pro Pro 64Bit, Intel(R) Core™ i5-2500 3.30 GHz 6M Intel Smart Cache LGA115 , GigaByte GA-Z68XP-UD4 Intel Z68 Chipset DDR3 16GB Ram, GTX MSI Gaming 1060 [6 GB] Video Card, Main Monitor 1 on left 1920x1080 Touchscreen Monitor 2 on right 1920x1080 .
sobe is online now   Reply With Quote
Old 08-17-2019, 10:01 PM   #2824
Willie Nelson
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 92
Default

Thank you so much, the manual is not very detailed, I appreciate your help.
__________________
i7700k OC to 4.8GHz with Noctua NH-U14S (fan) with AORUS RTX2080ti 11GB Waterforce. 16GDDR, Warthog HOTAS and Saitek rudders. HP Reverb.
Willie Nelson is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 08:55 AM   #2825
kaltokri
ED Translators
 
kaltokri's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Germany NRW
Posts: 261
Default

I posted this in an old vaicom threat already, so sorry for crossposting:


"Connect Air Supply" does not work in F-14 of stable and openbeta since one of the last dcs updates. I didn't use F-14 since a couple of weeks, so I don't know which update breaks it. Before the update it worked like a charm.

In game and VA log window I see this:
Ground Crew: unable to comply, air source isn't connected



If I use normal radio menu it is working. Please check it. Maybe ED has changed something internally as preperation for their coming carrier modul?
__________________
SYSTEM: Mainboard MSI Z270 Krait | CPU i7 7700k @ 4.8 GHz | RAM 32 GB @ 3200 MHz | GPU MSI GTX 1080ti | 1 TB SSD | Win 10 x64
DEVICES: ASUS 27" LCD | TrackIR 5 | LukeClip | Oculus Rift + Rift S | TM Warthog | MFG Crosswind | Throttle Quadrant Logitech | TableMount MonsterTech
MODULES: A-10C, FC3, F-14, F/A-18, AV-8B, WWII AP, Spit, F-5E, SA342, M-2000C, L-39, MiG-15bis, MiG-21bis, Bf 109, F-86F, Fw 190, Mi-8MTV2, UH-1H, CA, P-51D, BS2

PROJECTS: OpenFlightSchool: DE / EN
kaltokri is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 03:27 PM   #2826
D3adCy11nd3r
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 39
Default

Any update on the radio tune command not working and missing in the aliases?
D3adCy11nd3r is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 06:06 PM   #2827
Horns
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Great Steppe
Posts: 617
Default

I'd love to be able to select a tacan channel by number and band (x or y). If anyone knows the correct syntax to make this work I'd be very appreciative. I've tried every combination I could think of but I could have missed one...
__________________
Spoiler:
Thrustmaster Warthog
Thrustmaster MFD Cougars
MFG Crosswind
Naturalpoint TrackIR 5 & TrackClip Pro
Razer Orbweaver Stealth
Corsair K70 RGB LUX
SteelSeries Rival 600
Intel i7-8770K
MSI Gaming X GTX 1080 Ti
MSI Z370 Gaming Pro Carbon
16GB DDR4 Corsair 3000 C15


Modules: [A-10C] [AJS 37] [AV8B N/A] [F-5E] [FA-18C] [FC3] [Ka-50] [M-2000C] [Mig-21 bis]
Horns is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 03:01 AM   #2828
D3adCy11nd3r
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 39
Default

Tacan Tune [xray-yankee] [first number, usually zero] [Second number 1-9, usually] [third number 0-9, usally] I always forgot about the first number and could rarely get it to catch without it.



IE tacan tune x-ray 038 = 38x
D3adCy11nd3r is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 03:14 AM   #2829
sSkullZnBoneZz
Member
 
sSkullZnBoneZz's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 273
Default

Quote:
Originally Posted by D3adCy11nd3r View Post
Tacan Tune [xray-yankee] [first number, usually zero] [Second number 1-9, usually] [third number 0-9, usally] I always forgot about the first number and could rarely get it to catch without it.



IE tacan tune x-ray 038 = 38x
I was about to pull my hair out earlier today when I discovered you could have Jester tune a specific tacan. I guess the first time I did it I must have said X-ray 074 because it worked. Spent an hour trying to figure out why it wouldn’t work anymore after that. Then I saw that three digits are needed after reading the manual again. Works great now.
__________________
sSkullZnBoneZz is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 10:55 AM   #2830
Weegie
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Glasgow, UK
Posts: 625
Default

I wrote a simple piece of VA code that I run on a seperate profile appended to Vaicom, it allows you to tune the TACAN in the pilot's pit separately.

Rocket science it's not!! It works well if a bit slow but it's a good backup if Jester decides he doesn't can't be bothered.

I have to call the command using VORTAC as opposed to TACAN as Vaicom takes charge if I use the word TACAN

It also involves a reset at the begining to synch the TACAN channel in game to the Voice Attack (I'm no Hollywood)

If anybody wanted it I could post it up
Weegie is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
comms, vaicom, viacom, voice recognition, voiceattack

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:37 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.