Lock On in Windows 10 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2018, 02:23 PM   #1
StuBaker
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Default Lock On in Windows 10

Hello Everyone

I'm not sure if I'm going to get lucky here but I'll try....

I recently stumbled across my old Lock On CD. I loved this game back in the day, and really wanted to play it again. It seems i can install the game but it wont launch....

My rig specification is as follows :-

Intel Core i&-2600K @ 3.4GHz
16GB Ram
2 x 232GB OCZ SSD
2 x 1TB Western Digital HDD
1 x Nvidia GTX 1070
1 x Matrox Triple Head
Windows 10 Home

Does anybody have an absolutely definitive guide on how to install and run this game on Windows 10? I've tried compatibility modes and running as an administrator.

Many Thanks

Stu
StuBaker is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 02:45 PM   #2
BIGNEWY
Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Hereford, UK
Posts: 14,007
Default

The question is why?

it is very old and unsupported now.

your rig meets the recommended spec to run DCSWorld which you can try for free if you do not already have it

https://www.digitalcombatsimulator.c...wnloads/world/
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA PALIT 1080 8GB, INTEL i7 4790K ( Cooled by H100i ), 16GB DDR3 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, TIR5, Trackclip pro
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 03:06 PM   #3
Rudel_chw
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 1,366
Default

It seems that it could run, but depend on the specific version you have:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=160067
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS Sierra
For Gaming: 24" Monitor - Ryzen 1500X - 16 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 384 GB - HDD 8 TB - Windows 8.1 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar
Mobile: iPad Pro 12.9" of 128 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 06:42 PM   #4
StuBaker
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by BIGNEWY View Post
The question is why?

it is very old and unsupported now.

your rig meets the recommended spec to run DCSWorld which you can try for free if you do not already have it

https://www.digitalcombatsimulator.c...wnloads/world/
I guess its a bit of Nostalgia, and I really liked the A10 in the game. I have DCS World, including the Black Shark, I just really loved this game when it came out, as I'm sure many others did.
StuBaker is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 06:43 PM   #5
StuBaker
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Default

Thanks Rudel - I read that post but I could not find the bat file referred to in it. I have the original version on CD - Version 1.00?
StuBaker is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 08:03 PM   #6
Rudel_chw
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 1,366
Default

I also have Lo-Mac on CD, tough I made a ISO backup a couple years ago, when I discarded my DVD drive.

It doesnt have a versión number anywhere, but the readme is dated November 2003.


Just for fun, I tried to install it ... and it actually went trough and installed in under a minute.


I dont have Windows 10 ... I tried it for a few months and disliked its spotty performance, sometimes runs fast, sometimes its just stuck doing nothing ... so I went back to Windows 8.1 ..


... and under this Windows 8.1, found the my LoMac actually runs fine ... but oh my god, what a difference 15 years makes ... this is the menú:





and this is the Su-25T at default 1024 x 768 resolution:





Checked the options and found that it does Support full HD resolution, but there was no way that I could find to get it to recognize my headtracking, but it did recognize my Hotas:





This is the F-15 on 1920x1080:








believe me, DCS with FC3 will give you pretty much the same experience, but with headtracking (or VR) Support and much better graphics and realism (on the flight models).


Cheers!
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS Sierra
For Gaming: 24" Monitor - Ryzen 1500X - 16 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 384 GB - HDD 8 TB - Windows 8.1 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar
Mobile: iPad Pro 12.9" of 128 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 08:08 PM   #7
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: West London UK
Posts: 9,736
Default

MY EYES!!!!
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
It's not the Devs that destroy games it's the communities that control it.
Please send all hate mail to No11
HMS Hermes R12 1981 release is soon.... very soon.....
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2018, 04:29 AM   #8
Weta43
ED Testers Team
 
Weta43's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aro Valley Wellington New Zealand
Posts: 6,369
Default

Surprised it runs for you.
There was a (from memory) C++ runtime update few months ago. When I installed that, L.O. stopped working.
__________________
Cheers.
Weta43 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2018, 12:15 AM   #9
Черный Дракул
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 315
Default

Quote:
Originally Posted by BIGNEWY View Post
The question is why?

it is very old and unsupported now.

your rig meets the recommended spec to run DCSWorld which you can try for free if you do not already have it

https://www.digitalcombatsimulator.c...wnloads/world/
DCS World has Crimea map now?
__________________
They are not vulching... they are STRAFING!!!
Черный Дракул is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:50 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.