Nose gear friction - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2020, 10:40 PM   #1
6Gun
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 56
Default Nose gear friction

Not sure if this is a bug or a feature. The nose gear friction to the ground seems like the friction got lowered so much the wheels push through a turn even when going slow. Not just on a carrier but on an airfield as well.
__________________




WIN10-64 HOME Ryzen9 3900x 4.0GHZ, 32GB DDR4, GTX1070ti, 1TSSD. Oculus Rift S. F-14 Simpit (WIP)
6Gun is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2020, 09:43 AM   #2
IronMike
3rd Party Developer
 
IronMike's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austria
Posts: 1,869
Default

Unfortunately ground physics are somewhat limited and the current friction is a delicate balance between not moving at all and just sliding all over the place, it is a compromise we will have to live with for now. We did not change anything friction wise though.

We did notice however that the F16's taxiing behavior improved, once we understand how and why, we will take a 2nd look.
__________________
Heatblur Simulations

Please feel free to contact me anytime, either via PM here, on the forums, or via email through the contact form on our homepage.

http://www.heatblur.com/

https://www.facebook.com/heatblur/
IronMike is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2020, 01:41 AM   #3
RustBelt
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Cleveland, Ohio, USA
Posts: 493
Default

I bet I know some guys you could call who made money off of your product.

I bet they know.
RustBelt is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2020, 04:36 AM   #4
6Gun
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 56
Default

Right on. Just didn't know if it was reported or not or if others had the same happening to them.
__________________




WIN10-64 HOME Ryzen9 3900x 4.0GHZ, 32GB DDR4, GTX1070ti, 1TSSD. Oculus Rift S. F-14 Simpit (WIP)
6Gun is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2020, 07:58 AM   #5
mattag08
Member
 
mattag08's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Texas, USA
Posts: 235
Default

My group has noticed in testing that it appears to show up primarily when the carrier is moving at high speed (>20 knots). Lower speeds the 14 seems to taxi normally.
mattag08 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:58 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.