Memory Limit/Load Issues - Page 17 - ED Forums
 


Notices

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2018, 12:56 AM   #161
NineLine
Community Manager
 
NineLine's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: BC, Canada
Posts: 24,794
Default

Quote:
Originally Posted by Черный Дракул View Post
I sure hope ED reconsiders this. This is one of two extremely important gameplay features that were truly needed for all these years (the other one is BMP-2 related).
ED wants to focus on one version, we have spent a long time with them balancing 1.5.X and 2.X and it hasn't been that easy or fun, I look forward to them going full steam ahead with 2.5 and optimizing and improving further, it makes no sense to support older versions, the goal is to move forward.
__________________
Nick Grey - "I have had the privilege of flying most marks of Spit, the I, V, IX, XIV, XIX and enjoyed working with Eagle to make this simulation of the IX the 'mutt's nuts'."
Artist formerly known as SiThSpAwN
Forum RulesForum Rules Guidelines
ED Facebook PageED YouTube PageWags YouTubeMy YouTube • My Discord - NineLine #0440
**How to Report a Bug**
NineLine is offline  
Old 04-14-2018, 02:52 AM   #162
PeaceSells
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: getSelfCoordinates()
Posts: 540
Default

Quote:
Originally Posted by winchesterdelta1 View Post
I don't really care to much about long loading times. As long as i get in.
This.
__________________
My DCS modding videos:
https://www.youtube.com/playlist?lis...vOUdZRNh3y3Un3

Modules I own so far:
Black Shark 2, FC3, UH-1H, M-2000C, A-10C, MiG-21, Gazelle, Nevada map
PeaceSells is offline  
Old 04-14-2018, 02:58 AM   #163
HiJack
Veteran
 
HiJack's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Norway
Posts: 6,999
Default

Quote:
Originally Posted by NineLine View Post
ED wants to focus on one version, we have spent a long time with them balancing 1.5.X and 2.X and it hasn't been that easy or fun, I look forward to them going full steam ahead with 2.5 and optimizing and improving further, it makes no sense to support older versions, the goal is to move forward.
Totally agree to this. Old versions is, well, old.
__________________
Windows 7 64 bit FTW!
My DCS Tools:
Quick Airfield information , Better trim with the X52 Pro , Tacview Glideslopes

Spoiler:

ASUS Z97-PRO, Socket-1150
Intel® Core i7-4770K Processor overclocked to @ 4.20 GHz
32GB Corsair Dominator Platinum DDR3 2133MHz CL9 4x8GB
Sapphire Radeon TRI-X R9 390X 8GB "OC"
Samsung SSD 850PRO 1TB SSD
WD 2TB Black 3,5", SATA64MB Cache, Dual Processor, 7200RPM
Windows 7 64-bit
Philips 40" 4K LED BDM4065UC, ASUS 27” and Dell 24” screens
HiJack is offline  
Old 04-14-2018, 03:04 AM   #164
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 18,589
Default

Thats Like asking MS to put DirectX12 on Windows XP
__________________
Windows 10 Pro, HAF922, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,
2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz, Creative XFi Plat. Fatal1ty Champion,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Acer AL2002 (5760x1080+1600x900+1680x1050)
TM Warthog HOTAS, TM MFDs, CH Fighterstick, Pro Throttle, CH Pro Pedals, TrackIR4 Pro
SkateZilla is offline  
Old 04-14-2018, 07:32 AM   #165
cichlidfan
Veteran
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,592
Default

Quote:
Originally Posted by Черный Дракул View Post
I sure hope ED reconsiders this. This is one of two extremely important gameplay features that were truly needed for all these years (the other one is BMP-2 related).
I have no clue what world you are living in but life, and software, does not work that way.
__________________
ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1
cichlidfan is offline  
Old 04-14-2018, 08:44 AM   #166
tflash
Senior Member
 
tflash's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Belgium
Posts: 2,764
Default

On one of my older PC's, I spend less than 200 euros on a rather low-end GTX 1050 with 8GB VRAM that only needed one slot and no extra power connection, and I was all set and done: I have excellent graphics in 2.5 on that system.

The only thing you have on all systems high or low is the long loading time, but that doesn't really matter since once in game everything works fine.
__________________
tflash is offline  
Old 04-14-2018, 12:05 PM   #167
Rikus
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 648
Default

This problem es a big problem, because if this happen with actual size of maps, make bigger maps it´s almos impossible

Why ED doenst do the technique "bubble" around the plane, and load only that bubble of let say, 75 km?
Rikus is offline  
Old 04-14-2018, 02:55 PM   #168
Черный Дракул
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 368
Default

Quote:
Originally Posted by NineLine View Post
ED wants to focus on one version, we have spent a long time with them balancing 1.5.X and 2.X and it hasn't been that easy or fun, I look forward to them going full steam ahead with 2.5 and optimizing and improving further, it makes no sense to support older versions, the goal is to move forward.
Updating the game engine or assets is obviously not fun, it's work. I know that ED wants to focus on one version. But we should all clearly understand that since 2.5 not everyone will be able to use that version. When a typical user with 4-6GB RAM and 1GB video card attempts DCS, the result will be predictable. They won't listen to cool stories about 200E instant satisfaction video cards here -- they won't even go to the forum. This is a problem, it always was. In 1.5.6. that problem was solved, but for now it has resurfaced. Making something that looks awesome is not that hard. What hard really is it's when you try to put that something onto a real machine that does not have large (any, in fact) SSD or 32GB RAM.

Quote:
Originally Posted by Rikus View Post
This problem es a big problem, because if this happen with actual size of maps, make bigger maps it´s almos impossible

Why ED doenst do the technique "bubble" around the plane, and load only that bubble of let say, 75 km?
I don't think anyone here knows. This is an inherent engine problem since F2
__________________
They are not vulching... they are STRAFING!!!

Last edited by Черный Дракул; 04-14-2018 at 02:59 PM.
Черный Дракул is offline  
Old 04-14-2018, 03:04 PM   #169
Esac_mirmidon
Veteran
 
Esac_mirmidon's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ferrol, Spain
Posts: 5,957
Send a message via MSN to Esac_mirmidon
Default

There is already a bubble around the plane.

Is called Terrain radius preload.
__________________
" You must think in russian.."


Windows 7 Home Premium-Intel 2500K OC 4.6-SSD Samsung EVO 860-GTX 1060 KFA2- 6G RAM-1920x1080

Hotas Rhino X-55-MFG Crosswind Rudder Pedals -Track IR 4
Esac_mirmidon is online now  
Old 04-14-2018, 04:03 PM   #170
cichlidfan
Veteran
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,592
Default

Quote:
Originally Posted by Черный Дракул View Post
When a typical user with 4-6GB RAM and 1GB video card attempts DCS, the result will be predictable.
It has been many years since that was a typical system.

http://store.steampowered.com/hwsurv...am?platform=pc
__________________
ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1
cichlidfan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:05 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.