SoftTH NEWS - Page 4 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2012, 02:26 PM   #31
PeterP
Veteran
 
PeterP's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany / UTC+1
Posts: 5,183
Reputation power: 98
PeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to behold
Default

>>> SoftTh 2.x configuration tool
Quote:
Olstyle:
.NET Tool:
I started a new, .NET(3.5) based version which will get some new features in time. For now, all features of the online version are included, directly saving the config-file is supported and the GUI should be simpler to use.

- Version 1.0 now supports loading config files and includes the bug fixes of the different 0.9 versions concerning handling of the coordinate boxes
- Version 0.9 now supports the new compatibility switches of SoftTH 2.08, an option to center on to a specific head and the abbility to choose transport format per head.


The Screen-shot shows my setup. I'm using a TH2GO at the top and a Touch-screen below.
__________________


Last edited by PeterP; 02-17-2012 at 02:58 PM.
PeterP is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2012, 10:34 PM   #32
pitbull
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 205
Reputation power: 10
pitbull is on a distinguished road
Default

Mr. PeterP, i need your help with my config.

I have 1 X 24" running 1920*1080 main monitor

2 X 7" running 1024*768 ea (MFCD`s exported on these

My previous setup was having the main monitor on the left, then the 2 smaller just right of it, like so:



I had this set up working, withouth SoftTh, bu with below average FPS.

I figured that if I change my setup like so:



By doing so, I reduce the rendering area, and by using SoftTh I can go full screen: I could probably gain some frames back.

I tried this for my lua:

_ = function(p) return p; end;
name = _('MFCD Softh');
Description = 'Left MFCD on the left monitor,Right MFCD on the right and camera on the center'
Viewports =
{
Center =
{
x = 0;
y = 0;
width = 1920;
height = 1080;
viewDx = 0;
viewDy = 0;
aspect = 1.10822511;
}
}

LEFT_MFCD =
{
x = 0;
y = 1080;
width = 680;
height = 675;
}

RIGHT_MFCD =
{
x = 1024; 1368
y = 1080;
width = 680;
height = 675;
}

UIMainView = Viewports.Center

SoftTH config:

[main]
renderResolution=2048x1848
nonlocalFormat=RGB16D
keepComposition=0
smoothing=1
debugD3D=0
zClear=1
vsync=0
tripleBuffer=0
screenshotFormat=jpg
dllPathD3D9=auto
dllPathDXGI=auto
dllPathD3D11=auto

[overrides]
forceResolution=0
antialiasing=0
processAffinity=0
FOVForceHorizontal=0
FOVForceVertical=0

[debug]
compatibleIB=0
compatibleTex=0
compatibleVB=0
enableVBQuirk=0

[head_primary]
sourceRect=0,0,1920,1080
screenMode=1920x1080

[head_1]
; Autodetected as \\.\DISPLAY2 at AMD Radeon HD 6900 Series
devID=1
sourceRect=0,1080,1024,768
transportResolution=1024x768
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0

[head_2]
; Autodetected as \\.\DISPLAY3 at AMD Radeon HD 6900 Series
devID=2
sourceRect=1024,1080,1024,768
transportResolution=1024x768
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0

My in game settings:

Resolution set to 2048 X 1848

aspect of 1.108225...

I end with about 128 pixels missing on the right hand side of the main.

My RMCFD is not where it should be. It is supposed to be more right. (IAW my plan anyways...)

here is a screenshot, kind of hard to see, it`s a little dark


Thoughts???
EDIT:

Ok figured out part of the issue here. The X coord of my RMCD was wrong. Corrected in red.
my main still looks a little "chubby". I'm missing the lower portion of the main, which is displayed on the top of both smaller screens. ??!!!
__________________
MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.

Last edited by pitbull; 02-20-2012 at 02:30 AM.
pitbull is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 06:54 AM   #33
PeterP
Veteran
 
PeterP's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany / UTC+1
Posts: 5,183
Reputation power: 98
PeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to behold
Default


My Changes are in Bold
:

_ = function(p) return p; end;
name = _('MFCD Softh');
Description = 'Left MFCD on the left monitor,Right MFCD on the right and camera on the center'
Viewports =
{
Center =
{
x = 0;
y = 0;
width = 1920;
height = 1080;
viewDx = 0;
viewDy = 0;
aspect = 1.777777777777778;
}
}

LEFT_MFCD =
{
x = 0;
y = 1080;
width = 680;
height = 675;
}

RIGHT_MFCD =
{
x = 680;
y = 1080;
width = 680;
height = 675;
}

UIMainView = Viewports.Center

config.SoftTHconfig:

[main]
renderResolution=1920x1755
nonlocalFormat=RGB16D
keepComposition=0
smoothing=0
debugD3D=0
zClear=0
vsync=0
tripleBuffer=0
screenshotFormat=jpg
dllPathD3D9=auto
dllPathDXGI=auto
dllPathD3D11=auto

[overrides]
forceResolution=0
antialiasing=0
processAffinity=1
FOVForceHorizontal=0
FOVForceVertical=0

[debug]
compatibleIB=0
compatibleTex=0
compatibleVB=0
enableVBQuirk=1

[head_primary]
sourceRect=0,0,1920,1080
screenMode=1920x1080

[head_1]
; Autodetected as \\.\DISPLAY2 at AMD Radeon HD 6900 Series
devID=1
sourceRect=0,1080,680,675
destRect=0,1080,680,675
transportResolution=680,675
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0

[head_2]
; Autodetected as \\.\DISPLAY3 at AMD Radeon HD 6900 Series
devID=2
sourceRect=675,1080,680,675
destRect=344,0,680,675 <<< change "344" to move the R-MFCD horizontal.
transportResolution=680,675
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0

Quote:
My RMCFD is not where it should be. It is supposed to be more right. (IAW my plan anyways...)
without knowing where it really should be - can't help you with this - but look above ^^^^
I underlined the line that will move the R-MFCD horizontal.That means your R-MFCD will be displayed 344px from the left on your second small screen.



Options.lua:

["aspect"] = 1.094017094017094,
["height"] = 1755,
["width"] = 1920,
__________________


Last edited by PeterP; 02-20-2012 at 09:57 AM.
PeterP is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 02:03 PM   #34
pitbull
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 205
Reputation power: 10
pitbull is on a distinguished road
Default

Quick Q PeterP,

Can we use any lua for this? Or did I read this right and have to use the 1 monitor one?
__________________
MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.
pitbull is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 02:22 PM   #35
PeterP
Veteran
 
PeterP's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany / UTC+1
Posts: 5,183
Reputation power: 98
PeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to behold
Default

Quote:
Originally Posted by pitbull View Post
Quick Q PeterP,

Can we use any lua for this? Or did I read this right and have to use the 1 monitor one?
Please elaborate a little more on your questions - I don't get at all what your are saying.
__________________

PeterP is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 02:37 PM   #36
pitbull
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 205
Reputation power: 10
pitbull is on a distinguished road
Default

Can I edit any of the lua files in the /monitor config folder and use it in my setup?
__________________
MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.
pitbull is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 02:42 PM   #37
PeterP
Veteran
 
PeterP's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany / UTC+1
Posts: 5,183
Reputation power: 98
PeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to behold
Default

yes - but why not write a new one? - there is no need to overwrite one of the default files.
__________________

PeterP is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 03:07 PM   #38
pitbull
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 205
Reputation power: 10
pitbull is on a distinguished road
Default

I used a copy of one of the originals, and edited that one. thx. I will test your settings sometimes today and report back.

thanks PeterP.
__________________
MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.
pitbull is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 06:53 PM   #39
pitbull
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 205
Reputation power: 10
pitbull is on a distinguished road
Default

Ok I guess the nimbers are not matching abd the game won't go in the 3D world now.

Here is my monitor.lua, both MFCD's are where they should be.

Now, I still want DCS to render the full 1024*768 on my smaller monitors, but I want to export the MFCD's obnly on part of these (680*675). I have Helios filling the rest of the space with gauges.

thanks again PeterP, you help is very much appreciated!!

_ = function(p) return p; end;
name = _('MFCD Softh');
Description = 'Left MFCD on the left monitor,Right MFCD on the right and camera on the center'
Viewports =
{
Center =
{
x = 0;
y = 0;
width = 1920;
height = 1080;
viewDx = 0;
viewDy = 0;
aspect = 1.777777777777778;
}
}

LEFT_MFCD =
{
x = 0;
y = 1120;
width = 680;
height = 675;
}

RIGHT_MFCD =
{
x = 1368;
y = 1120;
width = 680;
height = 675;
}

UIMainView = Viewports.Center
__________________
MOBO ASUS P5QL-Pro, Intel Q9550 2.8Ghz @ 3.5 GHZ, 8GB DDR2 Crucial, XFX HD6950, TM Warthog, TIR4 /w Pro-Clip, 24 In Samsung Syncmaster LED, 2 X Cheapo 8in LCD's for MFD's and TM MFCD's attached to it, Windows 7 Ultimate x64.

Last edited by pitbull; 02-20-2012 at 06:53 PM. Reason: forgot to attach lua file
pitbull is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 08:30 PM   #40
PeterP
Veteran
 
PeterP's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany / UTC+1
Posts: 5,183
Reputation power: 98
PeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to beholdPeterP is a splendid one to behold
Default

Quote:
Now, I still want DCS to render the full 1024*768 on my smaller monitors, but I want to export the MFCD's obnly on part of these (680*675). I have Helios filling the rest of the space with gauges.
Thank you for telling me you want to use Helios!
Than you have to switch on aero with SoftTh.
This will run SoftTh a little slower but you can render still keep Helios on top of DCS while in full-screen.

And
you don't have to render the full 1024x768 -SoftTH can transport only the part of the MFCDs - this will gain your FPS because you can have a smaller overall render.


Reminder
: Your width/height/aspect in the options.lua must match the one you have set in the config.Softthconfig - If one number isn't right nothing will work.



So use this SoftTh config if you want to render the unnecessary black space between the MFCDs and make sure
you are using the right width/height/aspect in your option lua. :
Quote:
[main]
renderResolution=2048x1848
nonlocalFormat=RGB16D
keepComposition=1
smoothing=0
debugD3D=0
zClear=0
vsync=0
tripleBuffer=0
screenshotFormat=jpg
dllPathD3D9=auto
dllPathDXGI=auto
dllPathD3D11=auto

[overrides]
forceResolution=0
antialiasing=0
processAffinity=1
FOVForceHorizontal=0
FOVForceVertical=0

[debug]
compatibleIB=0
compatibleTex=0
compatibleVB=0
enableVBQuirk=1

[head_primary]
sourceRect=0,0,1920,1080
screenMode=1920x1080

[head_1]
; Autodetected as \\.\DISPLAY2 at AMD Radeon HD 6900 Series
devID=1
sourceRect=0,1080,1024,768
transportResolution=1024x768
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0

[head_2]
; Autodetected as \\.\DISPLAY3 at AMD Radeon HD 6900 Series
devID=2
sourceRect=1024,1080,1024,768
transportResolution=1024x768
transportMethod=auto
noSync=0
fpsLimit=0
If you want to try the optimized version with the "destRect" line - just take my suggested settings from posting #33 and edit it to reposition the MFCDs.

And don't forget to set keepComposition=1 to switch aero on.

Use this as guideline:


And this post will give you more hints:http://forums.eagle.ru/showthread.ph...22#post1352422


you can also render the "Camera" on the whole render area and change your view a little (snapviewsdefault.lua)- so you will be able to use HRD without the sun-glare misalignment...
more details>>>http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=84266
__________________

PeterP is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
softth

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:28 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.