A10C Engines dont start - BUG? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2019, 03:53 PM   #1
zombifiziert
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 10
Default A10C Engines dont start - BUG?

hi guys,



at the moment i got a really serious issue with the a10c:


it is impossible to start the engines - i have to mention that i used to archive that as absolute rookie having watched a short video - without a problem.



so i tried multiple times - the throttle moves, everything ok with my warthog hotas - but the engine just doesnt start when it clearly should do so...



startup tutorial - exactly done what said - like a total noob, but it just doesnt start.


batterie on, inverter standby, tests, radios on etc. , 4 fuel pumps on, apu on, ac left and right on, apu generator on ...



then the big moment: left throttle from off to idle - totally correctly done, well calibrated ... even with r-strg+pos1 it moves visually to idle but ... no effect...



am i the only one with that issue???



i tried to repair files - no errors found.


seriously, i bought this model to use it, but i cant...


haaaaaaaaaaaalp plz.
zombifiziert is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:04 PM   #2
SWE-Timberwolf
Junior Member
 
SWE-Timberwolf's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Sweden
Posts: 96
Default

Quote:
Originally Posted by zombifiziert View Post
hi guys,



at the moment i got a really serious issue with the a10c:


it is impossible to start the engines - i have to mention that i used to archive that as absolute rookie having watched a short video - without a problem.



so i tried multiple times - the throttle moves, everything ok with my warthog hotas - but the engine just doesnt start when it clearly should do so...



startup tutorial - exactly done what said - like a total noob, but it just doesnt start.


batterie on, inverter standby, tests, radios on etc. , 4 fuel pumps on, apu on, ac left and right on, apu generator on ...



then the big moment: left throttle from off to idle - totally correctly done, well calibrated ... even with r-strg+pos1 it moves visually to idle but ... no effect...



am i the only one with that issue???



i tried to repair files - no errors found.


seriously, i bought this model to use it, but i cant...


haaaaaaaaaaaalp plz.



Hi!


Just tested it, mine works fine.
__________________
System: MSI Z370 | i7 8700K | 32GB DDR4 | GTX 1080 | TM Warthog | Logitech Pro Flight Rudder Pedals | Oculus Rift S |

Modules: FC3 | UH-1H Huey | SA342 Gazelle | Spitfire | AJS-37 Viggen | F-5E Tiger II | A-10C | M-2000C | AV-8B Harrier | F/A-18C Hornet | F-14 Tomcat | C-101 Aviojet | F-86F Saber | MiG-21 Bis | MiG-19 Farmer| NTTR | Normandie | Persian Gulf |
SWE-Timberwolf is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:15 PM   #3
zombifiziert
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 10
Default

well, ... good for you. ^^
zombifiziert is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:23 PM   #4
daarseth
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 754
Default

Quote:
Originally Posted by zombifiziert View Post
well, ... good for you. ^^
Does the aircraft have fuel?

Checked for any conflicting axis binds for the throttles?

Do you have the option checked within the controls/settings menu (main DCS menu) to sync controls?

What HOTAS are you using?

Can you provide a short track file so, one might be able to see the exact situation?


Can also confirm, I started without issue in the A10C.


Cheers,

Don
__________________
i7 6700 @4ghz, 32GB HyperX Fury ddr4-2133 ram, GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig SSD drives (one soley for DCS OpenBeta standalone) Thrustmaster Warthog HOTAS

Airframes: A10C, F/A-18C, F-14B, FC3, Combined Arms. Terrains: Persian Gulf, Nevada NTTR
daarseth is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:26 PM   #5
zombifiziert
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by daarseth View Post
Does the aircraft have fuel?


lol, check. xD



Checked for any conflicting axis binds for the throttles?



check!


Do you have the option checked within the controls/settings menu (main DCS menu) to sync controls?



check!


What HOTAS are you using?


tm warthog


Can you provide a short track file so, one might be able to see the exact situation?


whooot? where do i get this file from??? no clue.



Can also confirm, I started without issue in the A10C.


Cheers,

Don

maybe i try to reinstall... hotas is working totally fine. as i said: it also doesnt work with keys - throttle moves in idle, but no start. really strange. from one moment to another it was broken... tried to repair - didnt find any issues. :/ ... last thing: reinstall module.
zombifiziert is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:33 PM   #6
daarseth
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 754
Default

Quote:
Originally Posted by zombifiziert View Post
maybe i try to reinstall... hotas is working totally fine. as i said: it also doesnt work with keys - throttle moves in idle, but no start. really strange. from one moment to another it was broken... tried to repair - didnt find any issues. :/ ... last thing: reinstall module.
That is why I asked about the fuel at first... Are you sure there is fuel in the aircraft? Kinda sounds like it doesn't have any..

\
F8
F1
Check % of fuel onboard.


Cheers,


Don
__________________
i7 6700 @4ghz, 32GB HyperX Fury ddr4-2133 ram, GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig SSD drives (one soley for DCS OpenBeta standalone) Thrustmaster Warthog HOTAS

Airframes: A10C, F/A-18C, F-14B, FC3, Combined Arms. Terrains: Persian Gulf, Nevada NTTR
daarseth is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:36 PM   #7
zombifiziert
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by daarseth View Post
That is why I asked about the fuel at first... Are you sure there is fuel in the aircraft? Kinda sounds like it doesn't have any..

\
F8
F1
Check % of fuel onboard.


Cheers,


Don

ok, since when does a cold n dark start come without any fuel? in tutorial i never started without fuel. but i can check again, even that sounds strange to me.
zombifiziert is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:42 PM   #8
daarseth
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 754
Default

Quote:
Originally Posted by zombifiziert View Post
ok, since when does a cold n dark start come without any fuel? in tutorial i never started without fuel. but i can check again, even that sounds strange to me.
Well the issue is strange, so I am not eliminating things just because they sound strange. Simply trying to assist. Especially before uninstalling and reinstalling a module. If you do that, make sure you save your keybind profiles, if you have made changes from the original.


Cheers,

Don
__________________
i7 6700 @4ghz, 32GB HyperX Fury ddr4-2133 ram, GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig SSD drives (one soley for DCS OpenBeta standalone) Thrustmaster Warthog HOTAS

Airframes: A10C, F/A-18C, F-14B, FC3, Combined Arms. Terrains: Persian Gulf, Nevada NTTR
daarseth is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:47 PM   #9
daarseth
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 754
Default

Quote:
Originally Posted by zombifiziert View Post
hi guys,



at the moment i got a really serious issue with the a10c:


it is impossible to start the engines - i have to mention that i used to archive that as absolute rookie having watched a short video - without a problem.



so i tried multiple times - the throttle moves, everything ok with my warthog hotas - but the engine just doesnt start when it clearly should do so...



startup tutorial - exactly done what said - like a total noob, but it just doesnt start.


batterie on, inverter standby, tests, radios on etc. , 4 fuel pumps on, apu on, ac left and right on, apu generator on ...



then the big moment: left throttle from off to idle - totally correctly done, well calibrated ... even with r-strg+pos1 it moves visually to idle but ... no effect...



am i the only one with that issue???



i tried to repair files - no errors found.


seriously, i bought this model to use it, but i cant...


haaaaaaaaaaaalp plz.


Ok, when you are selecting the APU start below the throttles, after toggling the APU start, you must wait until the APU fully spools and then reaches it's settled reading of just above 80.

Maybe the issue, if you weren't waiting? Also, did you try the engine ignition switches? Assuming the issue isn't/wasn't fuel related. Pretty much all I have, until you could share a short track file of the failed startup.


Cheers,

Don
__________________
i7 6700 @4ghz, 32GB HyperX Fury ddr4-2133 ram, GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig SSD drives (one soley for DCS OpenBeta standalone) Thrustmaster Warthog HOTAS

Airframes: A10C, F/A-18C, F-14B, FC3, Combined Arms. Terrains: Persian Gulf, Nevada NTTR

Last edited by daarseth; 11-01-2019 at 04:57 PM.
daarseth is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 04:56 PM   #10
A10Yoda
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 100
Default

Did you try the manual starters?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
A10Yoda is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:38 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.