DCS-SimpleRadio Standalone - Page 12 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-13-2016, 11:23 AM   #111
Tarres
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 443
Default

Selector and separate PTT only for that planes or helos that have this system:
Ka-50, Gazelle (when available), Huey, Hip: knob selector and PTT in the trigger: 1st stage intercom (for future multicrew capability) and 2nd stage radio.
Russian airplanes: SU-25A/T and 27S/33.

I think that 8-10 radios would be perfect.
Tarres is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2016, 02:54 PM   #112
Pikey
Veteran
 
Pikey's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Reading, UK (GMT)
Posts: 3,169
Default

Has anyone got a sample net diagram for a couple of typical operations they could scribble down? Just want to do some counts of layers.
__________________
“Six better fuses and we would have lost.”
Pikey is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2016, 03:28 PM   #113
NECK
Member
 
NECK's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Norway
Posts: 231
Default

Quote:
Originally Posted by Pikey View Post
Has anyone got a sample net diagram for a couple of typical operations they could scribble down? Just want to do some counts of layers.
A quick example on a standard CAS mission in the 132nd:

ATC GND
ATC TWR
ATC APPROACH
AWACS - CHECK-IN
AWACS - Controller freq (After check-in, remains on this freq while in the combat zone)
JTAC - CAS freq (When arriving, checking in with the JTAC for doing CAS)
(Optional AWACS : Inflight Report net during RTB)
ATC APPROACH
ATC TWR
ATC GND
__________________
"When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
turned skyward for there you have been, and there you will always long to return"




132nd Public documents - Want to apply? - 132nd Youtube channel - 132nd Discord Channel
NECK is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2016, 03:41 PM   #114
Sierra99
Campaign Testers
 
Sierra99's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Orlando Florida
Posts: 1,721
Default

Quote:
Originally Posted by Aginor View Post
EDIT: Clarification
That's because I think in many missions the AWACS guy will double as ATC/tower/ground. So counting:
- ATC/tower/ground
- main strike freq.
- FAC(A)
- ground forces
- guard
- four extra frequencies, for different purposes.
There needs to be a "Command Post" frequency where people joining a server can check in to find out where the fight is and what kind aircraft is needed. Once that is established, players can switch to a LOS / Power limited frequency for realism.

I have a friend who actually flew AWACS who said each crew position could "monitor" 4 radios... But he did not remember how many total radio the aircraft actually carried. I'm checking a different source.

Edit:
20 UHF, 3 HF, 1 VHF/FM, 3 VHF AM
Edit2
Missed the 2 satcom radios and 2 iridium phones so a total of 31 radios
Edit 3 not sure how you're gonna implement the satcom and iridium phones.
Sierra99
__________________

Gigabyte GA-Z68XP-UD3, i7-3770K CPU @ 3.70GHz, 32GB G.SKILL Ripjaws DDR3 @ 1600Mhz, ZOTAC GeForce® GTX 1070 Ti AMP Extreme , Windows 10, Thrustmaster Warthog, Cougar MFDs x3, Saitek Rudder pedals and TrackIR 5.

Last edited by Sierra99; 07-13-2016 at 07:29 PM.
Sierra99 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2016, 10:29 PM   #115
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,787
Default

New Release - Version v1.0.9.0

You will need to update your bindings for this release. LUA files have also changed so make sure to manually update them or use the installer.

Change Log:
  • New Server side option - Export Players - Export currently connected players and their details to a json file
  • Updated Admin Panel - List players, coalition and DCS in-game name with auto refresh
  • Fixed being able to talk after disconnecting from DCS
  • Added new option that allows Radio Switch bindings to be used as PTT for FC3, Gazelle, Mirage, A-10C
  • Added second radio to Hawk
  • Added optional modifier binding
  • Added POV / Hat switch working as a binding
  • Removed support for Keyboard bindings (sorry - Can't get it to work consistently)
  • Consistent naming of Connect / Disconnect (thanks @mvee )
  • Fixed not being able to bind hotkeys with a Corsair Keyboard plugged in

For the server host, you need to open UDP and TCP ports 5010 and 5002.

Banned IPs are added to a file created where ever the server is run called banned.txt. To unban, just delete the IP from the file and restart the server.

Make sure if you install manually to copy the DCS-SRSGameGUI.lua file as well as the DCS-SimpleRadioStandalone.lua to the scripts folder or it wont work.

Please let me know if you have any issues!

DOWNLOAD HERE - Unzip all files and Run the Installer: https://github.com/ciribob/DCS-Simpl...eleases/latest

Manual Install Procedure

Copy DCS-SimpleRadioStandalone.lua from the zip to C:\Users\USERNAME\Saved Games\DCS\Scripts - Create the folder if it doesnt exist

Copy DCS-SRSGameGUI from the zip to C:\Users\USERNAME\Saved Games\DCS\Scripts

Add to the END of the Export.lua file in C:\Users\USERNAME\Saved Games\DCS\Scripts:

Code:
local dcsSr=require('lfs');dofile(dcsSr.writedir()..[[Scripts\DCS-SimpleRadioStandalone.lua]])
If Export.lua doesn't exist, just create the file and add the single line to it.

Copy the rest of the zip files where ever you like and then run, don't forget to keep opus.dll with the rest of the .exes
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2016, 10:30 PM   #116
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,787
Default

Quote:
Originally Posted by Sierra99 View Post
There needs to be a "Command Post" frequency where people joining a server can check in to find out where the fight is and what kind aircraft is needed. Once that is established, players can switch to a LOS / Power limited frequency for realism.

I have a friend who actually flew AWACS who said each crew position could "monitor" 4 radios... But he did not remember how many total radio the aircraft actually carried. I'm checking a different source.

Edit:
20 UHF, 3 HF, 1 VHF/FM, 3 VHF AM
Edit2
Missed the 2 satcom radios and 2 iridium phones so a total of 31 radios
Edit 3 not sure how you're gonna implement the satcom and iridium phones.
Sierra99

Wow 20! How many crew would be working that many radios?

I think i'll leave Satcoms and iridium phones for a lot longer down the line

Thanks for all the information
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2016, 11:04 PM   #117
Sierra99
Campaign Testers
 
Sierra99's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Orlando Florida
Posts: 1,721
Default

Quote:
Originally Posted by Ciribob View Post
Wow 20! How many crew would be working that many radios?

I think i'll leave Satcoms and iridium phones for a lot longer down the line

Thanks for all the information

"Flight crew of four plus mission crew of 13-19 specialists (mission crew size varies according to mission)"
NOW that being said...I'm guessing 2 radios for the Flight deck (1 VHF AM, 1 UHF) Leaving 19 UHF, 2 VHF AM and 1 VHF FM for the "Backenders"...Plus the SATCOM and Iridium phones. (Very disappointed we wont be seeing DCS: SATCOM or DCS: Iridium Phone... )

Its really not that many when you think about it. Each mission specialist can monitor up to 4 radios. I believe HF is normally used for ATC and "housekeeping issues" not direct combat support. 1 AWACS covering 3-4 sectors of Air Space would have a Primary Controller, Air to Air Controller, Air to Ground Controller, controller and spare frequency for each sector Suddenly you're up to 12 radios pretty quickly. And I'm just guessing at frequency assignments.

Sierra
__________________

Gigabyte GA-Z68XP-UD3, i7-3770K CPU @ 3.70GHz, 32GB G.SKILL Ripjaws DDR3 @ 1600Mhz, ZOTAC GeForce® GTX 1070 Ti AMP Extreme , Windows 10, Thrustmaster Warthog, Cougar MFDs x3, Saitek Rudder pedals and TrackIR 5.
Sierra99 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2016, 03:08 AM   #118
HiJack
Veteran
 
HiJack's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Norway
Posts: 6,808
Default

TAW SR server is updated to 1.0.9.0. Set IP address in Simple Radio client to 37.59.10.136. You can play on any of our 4 servers.

EDIT: Will you add keyboard support again? I think a lot of players may be required to use their keyboard for switching radio's.
__________________
Windows 7 64 bit FTW!
My DCS Tools:
Quick Airfield information , Better trim with the X52 Pro , Tacview Glideslopes

Spoiler:

ASUS Z97-PRO, Socket-1150
Intel® Core i7-4770K Processor overclocked to @ 4.20 GHz
32GB Corsair Dominator Platinum DDR3 2133MHz CL9 4x8GB
Sapphire Radeon TRI-X R9 390X 8GB "OC"
Samsung SSD 850PRO 1TB SSD
WD 2TB Black 3,5", SATA64MB Cache, Dual Processor, 7200RPM
Windows 7 64-bit
Philips 40" 4K LED BDM4065UC, ASUS 27” and Dell 24” screens

Last edited by HiJack; 07-14-2016 at 03:12 AM.
HiJack is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2016, 07:29 AM   #119
Sierra99
Campaign Testers
 
Sierra99's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Orlando Florida
Posts: 1,721
Default

Quote:
Originally Posted by Noodle View Post
HAVE QUICK II on the ARC-164 in the A-10 would be nice. There's some good open source info if interested.
+1 As long as it's not a big a PITA as the real one to load.
__________________

Gigabyte GA-Z68XP-UD3, i7-3770K CPU @ 3.70GHz, 32GB G.SKILL Ripjaws DDR3 @ 1600Mhz, ZOTAC GeForce® GTX 1070 Ti AMP Extreme , Windows 10, Thrustmaster Warthog, Cougar MFDs x3, Saitek Rudder pedals and TrackIR 5.
Sierra99 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2016, 08:35 AM   #120
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,787
Default

Quote:
Originally Posted by HiJack View Post
TAW SR server is updated to 1.0.9.0. Set IP address in Simple Radio client to 37.59.10.136. You can play on any of our 4 servers.

EDIT: Will you add keyboard support again? I think a lot of players may be required to use their keyboard for switching radio's.
I will keep looking but I can't find a way to consistently read keyboard input with DCS in the foreground. If you click on the overlay, as DCS is no longer in focus, then it works... Whats odd is the technique I'm using should work, which is DirectInput from DirectX but it doesnt...

Thanks for running a server, I really appreciate it! If you have anyone that does web stuff, you can turn on that export option and put the list of current users on the radio somewhere

Quote:
Originally Posted by Noodle View Post
HAVE QUICK II on the ARC-164 in the A-10 would be nice. There's some good open source info if interested.
Sounds interesting. Frequency hopping would actually not be that hard to do and synced by the internal DCS time and coalition (Red A10Cs wouldn't conflict with Blue). I guess it just jumps randomly through the entire range?

I'll start on the encryption next and then the AWACS panel. Thanks for all the help and support
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:43 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.